53// welkom in Alexandria

208 11 4
                                    

Pov Savanna

Ik rek me uit en sta daarna op. Ik pak mijn spullen in en maak Carl wakker. Vandaag gaan we verder. Op naar Alexandria. Ik kijk even uit het raampje. Ik pak mijn mes en houd deze voor me. 'Klaar? Dan gaan we.' roept Rick. Hij opent de deur en dood een walker. Ik loop naar buiten en steek er eentje neer. 'Kom op, go go go.' roep ik. Iedereen loopt naar de camper en we stappen met z'n alle in. Het is krap maar het kan net.

Ik ga samen met Carl, Rosita, Eugene en Skyler aan het tafeltje zitten. Abraham start de camper en zo rijden we weg. Ik trek een laatje open. Er liggen een aantal spelletjes in. Ik pak een kaart spel en leg deze op tafel. 'Zullen we spelen?' vraag ik. Ze stemmen in en zo verdeel ik de kaarten. We spelen een aantal potjes kaarten. 'We komen dichtbij.' zeg ik tegen Carl. 'Dichtbij een mooie toekomst samen.' zeg ik en glimlach even.

Na uren rijden komen we tot stilstand voor een groot hek. Ik kijk Carl even aan en begin te glimlachen. Samen stappen we uit. Ik kijk even rond. Er staat een groot hek om heen van wel vijf meter hoog. Er staan verbrande huisjes en er staan een aantal uitkijk torens. Het grote hek gaat open en Aaron loopt voorop naar binnen. Carl pakt mijn hand en we volgen hem.

We worden ontvangen door een aantal mensen. 'Dit is Nicholas en ik ben Aiden. Welkom in Alexandria.' zegt hij. Ik kijk even rond. Het is erg groot en erg mooi. Er zijn huizen en er is ruimte genoeg. 'Savanna? Ben jij dat?' Hoor ik achter me. Ik draai me om en kijk recht in het gezicht van Jayden. Ik laat Carl los en ren op Jayden af. Ik sla mijn armen om hem een. 'Ik dacht dat je dood was.' mompelt hij. 'Ik dacht het zelfde over jou.' snik ik zacht.

'Wat zal Cody blij zijn om Violet weer te zien.' zegt hij. Ik laat hem los en neem een aantal stappen naar achter. Ik slik even en de tranen beginnen over mijn wangen te rollen. 'Violet is er niet meer.' fluister ik zacht. Ik staar naar de grond. 'Het spijt me.' zegt hij zacht. Ik veeg de tranen weg en pak Carl's hand. 'Ze werd gebeten.' mompel ik zacht. 'Wat erg.' zegt Jayden zacht.

Ik knik langzaam. 'Waar is Cody?' vraag ik. 'Hij is thuis bij mijn moeder.' zegt hij. 'Ik zal straks even bij hem langs gaan.' zeg ik zacht en richt me weer tot de groep. We worden meegenomen door Aiden en we moeten onze wapens inleveren. Iedereen legt zijn of haar pistolen op de kar. 'Savanna jij ook.' roept Michonne. 'Maar dit is het pistool van Violet.' mompel ik. 'Wapens inleveren.' zegt Aiden. Ik vloek even en leg hem dan met een klap op de kar. 'Ik wil hem weer terug met alle kogels erin. Zo niet dan weet ik je te vinden. Deze is namelijk van mijn overleden zusje geweest.' sis ik. Hij knikt en een vrouw rijdt de kar weg. 'Mijn moeder wil graag met jullie praten. Rick eerst.' zegt Aiden. Rick geeft Judith aan mij en loopt achter hem aan.

Ik pak Carl's hand en zie van een afstandje Jayden naar ons kijken. 'Hij is veranderd. Ik kan het merken.' zeg ik zacht. 'Het gaat erom dat je hem gevonden hebt.' zegt Carl en drukt een kusje op mijn wang. Judith begint te huilen. 'Stil maar.' sus ik weer en wieg haar heen en weer. 'Ze heeft honger.' zegt Carl. 'Ik heb nog een half potje appelmoes in mijn rugzak zitten.' zeg ik. Ik draai mijn rug zodat Carl het uit mijn rugzak kan.

'Heb je nou een kind vast Savanna?' roept een bekende stem. 'Sarah?' roep ik. Ik draai me om en zie haar staan. 'Dit is Judith, Carls zusje.' zeg ik. Ik geef Judith aan Carl en loop op haar af. 'Je leeft nog.' mompel ik. We geven elkaar een knuffel. 'Wie zijn al deze mensen? Jullie lijken op zwervers.' zegt ze lachend. 'Dit is mijn familie en we zijn absoluut geen zwervers.' zeg ik bot en laat haar los. 'Jeetje je bent veranderd Savanna. Waar is Violet eigenlijk?' vraagt ze. 'Ja jij bent ook veranderd maar niet op een goede manier. Violet is er niet meer.' snauw ik.

'Ik denk dat het tijd wordt dat je vertrekt, Sarah was het toch?' roept Glenn. Ze haalt haar schouders op en rolt met haar ogen. Ze draait zich om en loopt weg. 'Wie was dat?' vraagt Skyler. 'Sarah, tweelingzus van Jayden. Onze families waren goed bevriend, Jayden is mijn ex vriend.' zeg ik. Dat laatste zei ik extra hard om het duidelijk te maken.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu