59// chaos

184 9 2
                                    

Pov Savanna

Ik trek mijn pistool en loop naar buiten. Ik kijk voorzichtig even rond en wenk dan naar Carl. 'Ze gaan via het noorden dus als wij nou via het oosten naar Alexandria gaan. Misschien zijn we zelfs wel eerder.' roep ik en begin met rennen. Carl rent achter me aan en zo rennen we met z'n tweeën naar Alexandria.

Het was een lange weg maar het is ons gelukt. 'Doe het hek open.' schreeuw ik. Het hek gaat open en we rennen naar binnen. 'Er is een groep mensen op weg hier naar toe. We moeten de andere waarschuwen.' roep ik en ren naar huis. Ik hoor de mensen al gillen. Zo snel als ik kan, ren ik naar binnen. Ik haal Judith uit bed en met haar in mijn armen loop ik naar beneden.

'We moeten Judith beschermen.' roep ik naar Carl. Ik leg haar in haar bedje dat in de kamer staat en ga met mijn pistool op de grond zitten. 'Niemand komt dit huis in.' zegt Carl. Plots sta ik op als ik Skyler buiten zie rennen met een man met een groot mes achter haar aan. 'Ik moet haar redden. Ik moet naar de wapenkamer.' zeg ik. 'Savanna, ga niet alsjeblieft.' zegt Carl. 'Ik moet wel, Carl ik hou van je.' zeg ik gauw en druk een kus op zijn lippen.

Ik ren naar buiten en schiet de man door het hoofd. 'Kom op, we moeten naar de wapenkamer.' zeg ik en geef haar mijn mes. 'Ik heb een idee.' zegt Skyler en niet veel later lopen we vermomd rond als een van hun. Met z'n tweeën rennen we over de straten van Alexandria. Overal is chaos. Het is een puinhoop hier. Mensen rennen gillend rond, overal ligt bloed en ledematen en hier en daar is een kleine brand ontstaan.

'Ron.' roept Skyler en rent naar hem toe. 'Kijk uit.' gil ik en richt mijn pistool. Ik haal de trekken over en raak de vrouw achter hun. 'We moeten door.' zeg ik gauw en trek ze mee. 'Hey Aphid, hoe kom je aan dat pistool?' vraagt een vrouw. Ik richt op haar en haal de trekker over. Na nog drie schoten gelost te hebben, zijn mijn kogels op. Zo snel als we kunnen rennen we naar de wapenkamer.

Ik laad een geweer en schiet iemand neer die binnen komt stormen. 'Skyler, zoek Aria en de rest.' zeg ik en geef haar een pistool. 'Maar jij dan?' vraagt ze. 'Ik moet terug voor Carl. Ron kan je schieten?' vraag ik. Hij schudt hevig zijn hoofd. 'Hier gaan de kogels in, je laad hem hier, je richt en haalt de trekker over. Zo simpel is het. Jij gaat met Skyler mee.' zeg ik en stop wat pistolen met kogels in een tas.

'Savanna, wees voorzichtig.' zegt Skyler. 'Jullie ook. Ik zie jullie bij de ziekenboeg.' zeg ik en loop de kamer uit. Ik ren door de straten van Alexandria. 'Help, help.' hoor ik een bekende stem roepen. Jayden. Ik schuil achter een muurtje en laad gauw mijn pistool. Ik ga achter de man staan en schiet hem neer. Ik hoor Jayden zwaar hijgen. 'Dank je.' mompelt hij. 'Ik heb een plan en we komen er allebei levend uit alleen je moet exact doen wat ik zeg.' zeg ik tegen hem. Hij knikt vlug.

Ik pak een ketting en wikkel deze om zijn handen heen. 'Mee lopen.' zeg ik en trek aan de ketting. We beginnen te lopen en zo lopen we naar huis. 'Kun je schieten?' vraag ik. 'Ja ik kam het wel.' zegt Jayden. Ik druk een pistool in zijn handen. 'Geen genade tonen en gewoon schieten. Het is zij of jij.' zeg ik. Ik maak gauw de ketting los.

'Blijf op de uitkijk staan.' zeg ik. Ik loop zo snel mogelijk naar binnen. Carl richt zijn pistool op mij. 'Carl, rustig. Ik ben het.' zeg ik en trek de doek voor mijn mond omlaag. Hij laat zijn pistool zakken. 'Je bent gelukkig oké.' zegt hij en geeft me een zoen. 'Het is buiten een chaos. Ik ben met Skyler en Ron naar de wapenkamer geweest en ik heb Jayden gered.' zeg ik in een adem.

'Wil je alsjeblieft hier blijven nu?' vraagt Carl. Ik schud mijn hoofd. 'Ik zou Skyler bij de ziekenboeg ontmoeten.' zeg ik. Ik doe het doekje weer voor mijn mond en loop weer naar buiten. 'Kom.' roep ik. Jayden en ik rennen door de straten.

Laat dit stoppen.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu