6// we gaan verder vandaag

573 26 5
                                    

Pov Savanna

Na een tijdje recht op gezeten te hebben, sta ik op. Slapen heeft geen zin want ik krijg toch alleen maar die nachtmerrie. Ik zucht zachtjes en sluip dan naar beneden. Er branden kaarsen en de gordijnen zijn dicht. 'Hey Skyler.' zeg ik zacht. 'Hey hoor jij niet te slapen?' zegt ze. 'Eigenlijk wel maar ik slaap niet graag.' zeg ik. Gelukkig stelt ze geen verdere vragen maar klopt ze alleen naast haar op de bank.

Haar ogen zijn rood en er staan druppeltjes zweet op haar voorhoofd. 'Wat is er gebeurd?' vraag ik. 'Ik was naar buiten aan het kijken en zag iemand rennen. Hij werd gewoon aangevallen en ik deed niks.' zegt ze zacht. 'Dat geeft niet. We kunnen niet altijd iedereen helpen.' mompel ik en overhandig haar een zakdoekje.

'Wil je kauwgom?' vraagt ze en haalt een pakje kauwgom te voorschijn. 'Ja lekker.' zeg ik en neem er eentje van haar aan. Ik stop hem in mijn mond en begin er op te kauwen. 'Dus ik zat te denken. Is het verstandig om morgen door te gaan? Aangezien er nu meer walkers in het dorp zijn.' zegt Skyler. 'Ja dat lijkt me verstandig. Verderop is volgens mij nog een winkelstraatje. Daar kunnen we nog wel gaan kijken en dan gaan we daarna direct door.' zeg ik.

'Is goed.' zegt Skyler en staat weer op. Ze tuurt even naar buiten. 'Blaas de kaarsen uit nu.' zegt ze zacht. Ik doe wat ze zegt en blaas de drie kaarsen uit. Ze laat het gordijntje zakken en blijft stokstijf staan. Ze gebaart naar mij dat ik stil moet zijn. Ik pers mijn lippen op elkaar en wacht op haar sein.

Voorzichtig schuift ze na een tijdje het gordijntje weer opzij. 'Ja het kan weer.' zegt ze. 'Wat was er?' vraag ik. 'Een groepje walkers passeerde het huis. Ik wou zeker weten dat ze er langs gingen.' zegt ze waarna ik begrijpend knik.

De uren gingen snel voorbij. We kletsten veel over ons verleden en het blijkt dat we best veel gemeen hebben. Na een tijdje horen we de traptreden kraken. Violet en Aria komen naar beneden. 'Morgen meiden. Pak jullie spullen in. We gaan verder vandaag.' zegt Skyler en loopt naar haar spullen toe.

Ik pak mijn spullen in en rits de rugzak dicht. Ik hang hem op mijn schouder en pak daarna mijn mes en pistool. Ik steek ze achter mijn broekband en wacht op de andere. We schuiven de meubels opzij en openen de deur. Met z'n vieren lopen we verder.

'Wat is het plan?' vraagt Aria. 'Verderop is een winkelstraatje. Daar gaan we nog even langs en daarna gaan we verder.' zeg ik en stap flink door. Achter ons hoor ik Aria en Violet flink praten. Gelukkig kunnen ze het goed met elkaar vinden. Dat zelfde geld voor Skyler en mij.

Toch nog goede mensen in de wereld. Ik was bang dat die al niet meer bestonden. Bang dat de mensheid al was uitgestorven. Maar toch heb ik hun gevonden. Ik glimlach even. 'Walker.' roept Skyler.

Ze loopt er op af en steekt haar neer. De vrouw valt neer en Skyler controleert haar zakken. 'Haarelastiekjes.' zegt ze. 'Kunnen van pas komen.' zeg ik en kijk naar het gezicht van de walker. Er is een hap uit haar wang genomen en er zit een scheur in haar lip. Ze mist een arm en ze zit helemaal onder het bloed.

'Kom Sav. Doorlopen.' spoort Violet me aan. Ik knik en loop gauw door. Niet veel later komen we in de winkelstraat aan. Het is vrij verlaten en er ligt veel troep op straat. 'Zoek maar gewoon en neem maar mee wat je belangrijk vind.' zeg ik en klop op de deurpost van een winkeltje. Algauw komen de walkers naar buiten en steek ik ze een voor een dood.

Ik loop naar binnen. Het is er koud en er hangt een nare sfeer. Er staan rekken met kleren en spullen. Ook liggen er sieraden. Ik zie een mooie ketting hangen en loop er naar toe. Ik wil het pakken maar ik word vast gepakt bij mijn arm.

Wild begin ik er aan te trekken. Al gorgelend komt de walker omhoog. Ik trek mijn pistool en schiet hem door zijn hoofd. Ik hap naar adem en trek de ketting van het rekje af. Zo gauw mogelijk loop ik weer naar buiten waar de andere meiden al aan komen rennen.

'Gaat het? We hoorden een schot.' roept Skyler. Ik kijk even achterom. 'Ja gaat prima.' zeg ik.

Hey hoi,

Hoofdstuk 6 al weer, ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Ik ben nu al met schrijven bij hoofdstuk 61 en ik weet niet precies hoeveel hoofdstukken het boek gaat krijgen maar ik zit nog vol inspiratie!

En zouden jullie het fijn vinden als ik het aantal woorden erbij vermeld? Laat het even weten in de comments

XxAyella❤️

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu