37// veilige plek

252 11 0
                                    

Pov Savanna

Ik begin te schieten. De tank rijdt over het hek heen en schiet de toren kapot. Overal zijn geweerschoten te horen. 'Mika, Lizzie.' roep ik hard. Ik raak Carl kwijt. Ik schuil ergens achter. 'Mika.' gil ik en schiet achter Mika iemand neer. Ze rent op me af.

Alles ging vrij snel opeens. Alles werd verwoest. 'Judith.' zegt Mika en wijst naar het kinderzitje. Ik pak haar gauw op en ren dan achter Mika aan. Ik zie Lizzie staan met haar pistool gericht op een meisje. Ze haalt de trekken over en raakt haar in het hoofd. Tyreese klimt uit de bosjes en zo weten we met z'n vijfjes te vluchten.

We rennen gauw het bos in. Tyresee loopt voorop met daarachter Mika en Lizzie en ik sluit de rij met Judith in mijn armen. Judith begint te huilen. 'Ze moet stil zijn. Zo lokken we alleen maar walkers.' zegt Mika. 'Ze moet een schone luier.' zeg ik gehaast. 'Lizzie leg de deken neer. Mika wil je een luier uit mijn tas pakken?' zegt Tyresee. Mika pakt een luier en geeft die aan mij. Zo snel als ik kan, verschoon ik de luier van Judith.

'Kijk druiven.' zegt Mika en plukt er een paar. Ze geeft me er een paar. 'Dank je Mika.' zeg ik en glimlach even maar van binnen ga ik kapot. Ik ben alles kwijt. Ik ben Carl kwijt. Skyler en Aria zijn ook weg. Ik begin weer opnieuw. 'Waar komt dat vandaan?' roept Lizzie als we geschreeuw horen.

Tyreese rent op het geluid af. 'Tyreese wacht. Lizzie neem Judith. Mika hier. Als je een walker ziet schiet je.' zeg ik gehaast. Ik geef Judith aan Lizzie en geef mijn pistool aan Mika. Ik ren gauw achter Tyreese aan. Ik kom uit bij een spoor waar ik Tyreese zie vechten met een walker. Ik neem een sprintje en steek hem in zijn hoofd.

'Kijk uit.' roep ik naar de man. Het is al te laat. Hij wordt gebeten door een walker die hem van achteren benaderd. Tyreese slaat hem neer. 'Volg het spoor. Jullie zullen aankomen bij Terminus. Een veilige plek.' zegt hij moeizaam. Plots hoor ik Mika en Lizzie gillen. Een aantal schoten klinken en daarna niks meer. Ik steek snel nog een walker door het hoofd en draai me dan om.

'Carol?' mompel ik als ik haar zie staan met Judith in haar hand en Lizzie en Mika naast haar. Tyreese loopt op ze af en knuffelt Carol. Mika rent op me af en springt in mijn armen. 'Meisje toch.' mompel ik en hou haar stevig vast. 'We gaan naar een veilige plek.' zeg ik zacht en laat haar los. Ik loop naar Carol toe en geef haar een knuffel.

'Gaan we naar Terminus?' vraag ik. 'We kunnen het beste het spoor volgen.' zegt Carol. 'Laten we dat maar doen.' zegt Tyreese. We beginnen met lopen. 'Hier.' zegt Mika en geeft me mijn pistool terug. 'Dank je.' zeg ik tegen haar. 'Kijk.' zegt Lizzie en rent naar een groot bord.

'Sanctuary for all, community for all. Those who arrive will survive. Terminus.' lees ik voor. We lopen door. Ik raak aan de klets met Mika. 'Denk je dat er kinderen in Terminus zijn?' vraagt ze. 'Geen idee maar daar komen we gauw genoeg achter.' zeg ik en we lopen verder.

Na uren lopen, besluiten we een slaapplaats te zoeken. 'Er is een huis verderop. Daar kunnen we wel overnachten.' zegt Tyreese. We knikken en lopen achter hem aan. Ik kijk even achterom. Een walker achtervolgd ons maar raakt vast te zitten in het spoor. Ik wil erop af lopen maar Mika houdt me tegen. 'Het is niet nodig.' zegt ze en glimlacht even. 'Je hebt gelijk.' zeg ik en loop met haar mee naar het huisje.

'Er staat een hek. Soort van.' zegt Carol. 'Laten we het huis controleren.' zeg ik. We lopen naar het huisje. 'Blijf hier.' zegt Carol tegen Lizzie en Mika. We lopen met z'n drieën het huis binnen. Ik steek een walker door het hoofd. Plots hoor ik buiten gegil. Ik ren zo gauw als ik kan naar buiten. Een schot klinkt en ik zie Mika staan met een pistool in haar handen.

Ik ren naar ze toe en knuffel ze. 'Goed gedaan Mika.' zeg ik zacht.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu