Epiloog

236 14 11
                                    

Pov Carl

Al snikkend kniel ik neer bij het graf. Ik leg mijn hand even op het zand neer. 'Oh Savanna, hoe had ik dit kunnen laten gebeuren?' snik ik. Ik sluit even mijn ogen waarna er een aantal grote tranen over mijn wangen rollen. Ik haal even diep adem en sta dan op. Met grote passen loop ik naar huis.

Eenmaal daar, storm ik naar boven. Ik open de deur naar Savanna's slaapkamer waar Skyler huilend op haar bed zit. 'Sorry.. ik wou... ik mis haar zo Carl.' snikt ze overstuur. 'Het is al goed. Ik mis haar ook.' zeg ik zacht waarna ik even kijk naar haar bureau. Er ligt een witte envelop met mijn naam op die me nog niet eerder is opgevallen. 'Skyler, lag dit er al?' vraag ik als ik de envelop laat zien. 'Niet dat ik weet.'

Voorzichtig scheur ik de envelop open en haal er een geschreven brief uit. Het handschrift van Savanna. Ik slik even. 'Zal ik het voorlezen?' vraag ik zacht waarna Skyler knikt.

'Lieve Carl,

Als je dit leest, is er een einde gekomen aan mijn leven. Aan ons leven samen. Je zult zonder mij verder moeten Carl. Ik weet dat het moeilijk is maar dat is iets wat ik van je wil vragen. Ga door met je leven, versla de Saviors maar vergeet mij nooit.

Het is nu ander halve week geleden dat we de Saviours hebben aangevallen. Ik ben op verkenning geweest en heb meer Saviors gezien. Jullie zijn niet veilig. Ze komen voor jullie net zoals ze voor mij kwamen.'  Ik stop even met lezen en schraap mijn keel. 'Ze wist al die tijd al dat de Saviors haar van het leven zouden beroven, maar hoe wist ze dat?' zegt Skyler zacht. Ik knik waarna ik weer verder ga met leven.

'Ik kon me geen beter leven wensen met jou samen. Met jou kon ik alles aan. Jij was de gene die me redde die avond in het bos en dat ben en blijf ik je voor altijd dankbaar. Voor nu is het goed zo. Ik zal mijn rust vinden en terug keren naar mijn ouders, mijn zusje, Beth, Lizzie en Mika en alle andere mensen die we zijn verloren.

Vergeet niet Carl dat ik altijd bij je ben in je hart. Ik ben bij je als je tegenover de Saviors zult staan samen met je vader. Ik zal er altijd bij zijn en je beschermen. Kick some Savior ass voor me wil je?  Ik hou van je Carl. Ook van Skyler, Aria en iedereen in Alexandria.

Ik droeg een geheim met me mee. Eentje waardoor ik kan voorspellen dat ik dood zou gaan. Negan, de man die de Saviors leid, heeft me opgezocht. Drie dagen geleden. Ik was op verkenning en kwam hem en een groepje Saviors tegen. Hij zei me dat ik zou boete voor mijn daden maar dat hij me liever voor jou ogen vermoorde. Ik neem aan dat dat gebeurd is. Ik had het je moeten vertellen. Het spijt me van alle pijn die je nu voelt.

Dit was mijn afscheidsbrief. Vertel iedereen in Alexandria dat ik van ze hou en vertel Skyler dat het me spijt en onwijs veel van haar hou ondanks alles tussen haar en mij.

Ik hou van je Carl, vergeet dat niet. Ga door met leven, hou je sterk voor mij.

Liefs Savanna.'

Ik slik even. I couldn't save her.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu