38// pecannoten

250 10 0
                                    

Pov Savanna

'Kijk pecannoten.' zeg ik. Ik pak een emmertje en begin ze te rapen. Mika helpt me met rapen. 'Mis je Carl?' vraagt Mika. Ik slik even. 'Ja ik mis hem heel erg.' mompel ik zacht. 'Het komt goed. We vinden hem wel weer terug.' zegt Mika. 'Dat hoop ik dan maar.' zeg ik zacht en ga door met rapen.

Na een tijdje hebben we een emmertje vol. We brengen de emmer naar Carol toe. Carol steekt de kaarsen aan en we gaan aan het tafeltje zitten. Mika loopt weg en samen met Lizzie en Carol kraken we de pecannoten.

'Kijk wat ik heb gevonden. Ik noem haar Griselda Gunderson.' zegt Mika en komt aangerend met een pop met rooie haren. Ze gaat op de grond zitten en begint er mee te spelen. 'Er is genoeg water.' zegt Tyreese en kijkt de woonkamer even rond. 'Wat is er?' vraag ik. 'Ik ben dit niet gewend. Zo in een woonkamer in een huis.' zegt hij en lacht even. 'Laten we hier gaan wonen.' zegt Mika. Carol lacht even.

***

Ik vul de theepot met water en zet deze op het vuur. Ik kijk door het raampje naar buiten. 'Shit.' roep ik en ren naar buiten. Ik trek mijn mes. 'Ga uit de weg. Nu Lizzie.' schreeuw ik. 'Nee.' roept ze en draait haar rug naar de walker toe. 'Lizzie.' roep ik. 'Nee.' roept ze nog een keer. Ik duw Lizzie aan de kant en steek het mes in het hoofd van de walker. 'Nee.' gilt Lizzie.

'Ze wilde met me spelen.' 'Ze wilde je doden Lizzie.' roep ik. 'Je doodde haar. Wat als ik jou dood.' schreeuwt ze. Ze gaat helemaal tegen me te keer. 'Lizzie.' roep ik. 'En je doodde haar.' schreeuwt ze weer. Tyreese komt naar buiten gelopen. Boos loopt Lizzie weg.

'Laat haar maar. Kom we gaan water halen.' zegt Tyreese. Ik knik en neem een emmer mee. Samen lopen we naar de put. 'Terminus hoeft niet. Mika had gelijk. We kunnen hier wonen. We hebben alles hier. En ik ken Lizzie en Mika, ik ken Carol en Judith en ik ken jou.' zegt Tyreese. 'Ik vind het fijn hier maar.' ik stop even en haal diep adem. 'Je moet Carl zoeken. Dat snap ik.' zegt Tyreese. Ik veeg gauw een traan weg en neem een volle emmer met water mee.

'Je moet doen wat je moet doen Savanna.' zegt Tyreese. 'Savanna.' Hoor ik Mika gillen. Ik laat de emmer vallen en ren zo snel mogelijk op het geluid af. 'Mika.' hoor ik Lizzie nu heel hard gillen. Ik pak mijn pistool als ik zoe dag er een groepje verbrande walkers aan komen lope . 'Ga achter ons staan.' roep ik en begin te schieten. Schot na schot galmt het geluid door het bos. Carol komt naast me staan en begint ook te schieten. Mika komt aan mijn linkerkant staan en ook zij trekt haar pistool.

Na een tijdje schiet ik de laatste walker door het hoofd heen. 'Zijn jullie oké?' vraag ik en neem Mika in mijn armen. 'Het is al goed.' mompel ik zachtjes tegen haar. 'Savanna neem Lizzie en Mika mee naar binnen. Tyreese en ik ruimen de lichamen wel op.' zegt Carol. Ik knik en draai me om. 'Lizzie kom je mee?' vraag ik aan haar. Ze staart levenloos voor zich uit. 'Lizzie kom.' zeg ik en trek haar mee. Ze draait zich om en loopt met ons mee naar binnen.

Ik trek de stoel naar achteren en ga zitten. Ik staar voor me uit. Ik mis hem. Ik mis ze allemaal. Maar hem het meeste. Ik zucht even. 'Kom laten we nog wat pecannoten kraken.' zeg ik en sta op. Ik loop naar de keuken en pak de emmer vol met noten. Ik loop weer terug en zet de emmer op de tafel. 'Heb je al genoeg van pecannoten?' vraag ik lachend aan Mika. 'Nope.' zegt ze vrolijk en glimlacht even. Ik pak nog een nootje en kraak deze. Dit doen we tot het begint te schemeren.

Niet veel later komen Tyreese en Carol weer naar binnen. Samen met Carol maken we een heerlijk gerecht met de pecannoten. 'Wie wil hem in de oven zetten?' vraagt Carol. 'Ik.' roept Mika vrolijk. Hier kan ik wel aan wennen. Alleen er ontbreekt een ding.

Hij.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu