35// het is schieten of vluchten

266 12 0
                                    

Pov Savanna

De maanden vlogen weer voorbij. Alles is vrij rustig alleen het hek staat op instorten. Elke dag komen meer walkers op het geluid van de anderen af. We zijn het hek nu aan het versterken maar het kan echt elk moment mis gaan. 'Savanna en Carl, hier moet er nog een.' roept Rick. Het is al aardig donker dus we moeten opschieten.

Ik zie dat het hek begint te buigen. Een boomstam knapt en het hek gaat neer. 'Ren.' gil ik. We rennen met z'n drieën via de toren naar de andere kant. 'Wat gaan we doen?' schreeuw ik boven het gegorgel uit. Rick rent naar de bak met de geweren. 'Magazijn gaat er hier in, hier moet je herladen. Blijf de trekker over halen. Het is schieten of vluchten. Houdt afstand.' schreeuwt Rick en geeft me een geweer en nog twee andere magazijnen. Hij geeft Carl er ook eentje.

Ik stop het magazijn met kogels in het geweer en laadt hem. 'Daar komen ze.' schreeuw ik als het andere hek ook plat gaat. Ik begin te schieten. Het geluid doet pijn aan mijn oren en ik moet rekening houden met de terugklap van het geweer. 'Naar achter.' schreeuwt Rick. Ik klik het oude magazijn eruit en stop er een nieuwe in.

Ik haal de trekker weer over en blijf schieten. De walkers vallen levenloos in elkaar op de grond. Ze blijven maar komen. Met de achterkant van het geweer sla ik een walker op het hoofd die te dichtbij komt. Ik schiet hem door het hoofd heen en richt daarna weer op de andere. 'Laatste paar' roept Carl. Ook de laatste gaan neer.

Ik loop naar de levenloze lichamen toe. Ik zie nog wat bewegen. Met de achterkant van het geweer sla ik net zo lang op het hoofd tot dat er niks meer van over is. Ik loop weer terug en laat het geweer rustig op de grond zakken.

'Morgen ruimen we de lichamen wel op. We gaan nu eerst slapen.' zegt Rick. Ik knik en leg het geweer terug in de bak. Samen met Carl loop ik naar binnen. Ik loop naar het celblok waar ik slaap. Ik schuif het gordijntje opzij en loop naar binnen. 'Savanna wacht even.' zegt Carl. Ik draai me om. Carl loopt op me af en slaat zijn armen om me heen.

Ik leg mijn hoofd op zijn borst. Een citrus geur gemengd met een zweet lucht dringt mijn neus binnen. We blijven zo een tijdje staan. Zijn armen stevig om me heen. Zo voel ik me veilig. Bij hem voel ik me veilig. 'Je hoefde het niet te doen.' zegt hij zacht. 'Ik kon toch niet wegrennen? Ik moest het doen.' zeg ik. Hij tilt mijn kin omhoog. 'Sav, kijk me aan. Niks moet.' zegt hij. 'Carl ik..' Verder kom ik niet. Hij drukt zijn zachte lippen op die van mij.

'Je moest je mond houden.' zegt hij als hij terug trekt. Een klein lachje siert mijn lippen. 'Carl? Wil je vanavond bij me slapen?' vraag ik zacht. 'Ja dat wil ik.' zegt hij. Ik laat hem los en loop naar het bed. Ik ga liggen en voel zijn warmen lichaam tegen me aan. Ik sluit langzaam mijn ogen en val dan in slaap.

'Violet?' roep ik. Een schreeuw vult de ruimte. 'Violet.' schreeuw ik. Ik zie iets wegschieten. 'Vio?' vraag ik zacht. Een schreeuw vult de kamer weer. Voor me zie ik hoe ze uit elkaar wordt getrokken door de walkers. 'Violet.' gil ik hard en begin te huilen. Ik wil er op af lopen maar een grote glasplaat houd me tegen. 'Neeee.' gil ik en begin op het glas te bonken. Ik begin hard te snikken en laat me tegen de glasplaat aan naar beneden zakken. 'Vio.' huil ik.

Ik schiet overeind. Zachtjes begin ik te snikken. Ik klim over Carl heen om hem niet wakker te maken. Ik pak mijn wapens en trek mijn schoenen aan. Ik sluip zacht de gevangenis uit. Eenmaal buiten snuif ik de buitenlucht op. Hier en daar lopen een aantal walkers rond die door het gat naar binnen zijn gekomen. Ik pak mijn mes en steek er eentje neer. Algauw komen de andere op me af.

Ik trap er een op de grond en steek hem door zijn hoofd. De andere steek ik dwars door zijn oog. Ik word bij mijn polsen vast gepakt en val op de grond. 'Ga van me af.' sis ik als het walker gezicht dicht bij die van mij komt. Ik hoor een schot en ik zit onder het bloed. 'Wat doe je nou? Ik had het onder controle.' roep ik naar Carl.

'Blijkbaar niet.'

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu