31// ik ga niet dood

256 12 0
                                    

Pov Savanna

'Savanna blijf bij.' roept Skyler. 'Haal Carl nu.' schreeuwt Rick. Ik open mijn ogen en knipper een paar keer. Ik hijs me zelf overeind. 'Ik ben oke, het is maar een schotwond in mijn schouder. Dat overleef ik wel.' mompel ik. Carl komt aan gerend samen met Hershel.

'Carl rustig. Ik ben oke.' zeg ik zacht. 'Je hebt net een kogel dwars door je heen gekregen dus ik weet niet wat jij oke vind.' mompelt hij en knielt naast het bed neer. Hershel komt erbij. 'Iedereen weg, Carl jij assisteert me.' zegt Hershel en haalt een verbanddoos te voorschijn. Hij pakt een watje met wat alcohol. 'Dit kan pijn doen.' zegt hij en drukt het op mijn wond.

Ik gil het uit van de pijn. Carl pakt mijn hand en sust wat woordjes in mijn oor. De tranen stromen over mijn wangen van de pijn. Hershel haalt naald ren draad te voorschijn en begint de wond te hechten. Ondertussen knijp ik hard in Carls hand. 'Je doet het goed.' zegt Hershel en maakt de laatste hechting. Ik knik vlug terwijl ik mijn kaken op elkaar houd.

Als Hershel klaar is, trekt Carl me dicht tegen hem aan. 'Ik had je nooit moeten laten mee vechten.' zegt hij zacht. 'Carl stop, dat mag je niet zeggen. Dit was mijn keuze. Ik stopte met schieten en dat was een verkeerde keuze. Ik had door moeten schieten.' mompel ik. 'Het is mijn schuld, als ik jou nou had mee genomen naar het bos dan was je niet gewond geweest.' zegt hij. 'Carl kijk me aan.' zeg ik streng. Hij kijkt me met zijn helder blauwe ogen aan. 'Dit is niet jou schuld. Heb je dat begrepen?' zeg ik. Hij knikt voorzichtig. 'Mooi dan zijn we het daar over eens.' zeg ik.

Rick komt binnen lopen. 'Ik ga samen met Daryl nog terug. We gaan achter de Governor aan.' zegt Rick. 'Doe voorzichtig.' breng ik uit. Hij knikt en loopt weg. Mika, Lizzie en Aria komen binnen stormen. 'Savanna ben je oke?' vraagt Aria. Ik knik. Mika knuffelt me. Ik versteen even maar sla na een tijdje mijn armen om haar heen. Mika is echt als een zusje voor me.

'Mika niet huilen. Ik ga niet dood.' zeg ik als ik haar hoor snikken. Ze droogt haar tranen. 'Vanavond gaan we oefenen. Ook al kan ik niks voor doen, ik weet dat je al een aantal noten kan spelen.' zeg ik. Ze lacht even. 'Ga maar spelen.' zeg ik tegen Mika. Ze knikt en loopt samen met Lizzie en Aria weg.

Maggie komt binnen lopen met een dienblad met eten. 'Je moet goed eten.' zegt ze. 'Het is maar een kleine schotwond.' zeg ik en glimlach even. 'Iedereen is erg ongerust. Je bent erg belangrijk voor onze groep Savanna.' zegt Maggie en zet het dienblad naast het bed neer. Ze gaat naast me op het bed zitten. 'Je moet veel rusten de komende dagen. We zullen je allemaal in de gaten houden.' zegt Maggie. 'Komt goed Maggie.' zeg ik. 'Dat geloof ik wel. Je hebt iemand die goed voor je zorgt.' zegt ze en wijst lachend naar Carl. 'Ja dat zeker.' zeg ik. Ze legt even haar hand op mijn schouder en loopt weg.

Carl geeft me het glas water dat op het dienblad staat en wat pijnstillers. 'Carl het gaat heus wel.' zeg ik en wil opstaan. 'Nee, in nemen.' zegt hij. Ik zucht even en gris dan de pijnstillers uit zijn hand. Ik neem ze in en sta daarna met moeite op. 'Ik had Mika wat beloofd.' zeg ik tegen Carl. 'Dan ga ik wel mee.' zegt hij. 'Carl je kan me niet constant in de gaten houden.' zeg ik zacht. Hij haalt zijn schouders op. Ik rol even met mijn ogen en loop daarna naar celblok C waar Mika en de rest staan te spelen.

'Waar is de viool?' vraagt ze. 'Celblok A. Daar hadden we alle spullen neergelegd. Ik ga wel mee.' zeg ik en we lopen samen naar celblok A. Na een tijdje zoeken, hebben we hem gevonden. 'Laten we hier oefenen. Het is lekker stil hier.' zeg ik.

Mika haalt de viool uit het koffertje. 'Je weet hoe je hem vast moet houden.' zeg ik. Ze knikt en pakt de viool goed vast. 'Toe maar.' zeg ik. Ze probeert wat maar het lukt haar niet waardoor ze gefrustreerd raakt. Zo was ik vroeger ook.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu