25// de Governor

324 17 6
                                    

Pov Savanna

'Carl? Daar loopt iemand.' roep ik. 'Open de poort.' roept Carl. Maggie gaat aan het touw hangen waardoor de poort open gaat. Een vrouw met middel lang blond haar komt binnen lopen. 'Andrea?' roept Rick. Ze rennen naar haar toe. Carl pakt mijn hand en trekt me mee naar achteren. 'Waarom mag ik daar niet bij zijn?' vraag ik. 'Laat mijn vader maar.' zegt hij en drukt een kusje op mijn lippen.

Ik zucht. We zijn nu vijf dagen verder. Alles begint voor mij nu een beetje normaal te worden. Het leven hier, de mensen om me heen en niet te vergeten voor het eerst in lange tijd weer een vriend. Ik hou echt van hem ook al is dat soms lastig in deze wereld.

'Wie is Andrea?' vraag ik. Carl begint een heel verhaal uit te leggen over hoe dit alles begon en over een man genaamd de Governor. 'En hij wilde Glenn en Maggie vermoorden? Wat een asshole.' roep ik. 'Maar nu wil Andrea dus een of ander vredesverdrag sluiten.' zegt Carl. 'Ik zou die man vermoorden.' zeg ik.

'Wij allemaal.' roept Carl. 'Je zei ooit is over vechten voor deze plaats. Ik ben er bijna zeker van dat we voor deze plek heel hard moeten vechten.' zeg ik zacht. 'Ja dat denk ik ook.' zegt hij. Glenn komt aangerend. 'Rick wil een raad vergadering. Andrea wilt dat Rick en de Governor morgen afspreken.' zegt hij. We knikken en Glenn loopt weg.

'Kom wij gaan wel iets anders doen.' zegt Carl en trekt me mee naar de tuin. 'Ik zou je nog steeds viool leren spelen.' zeg ik al lachend terwijl ik op de grond kniel. 'Ja dat zou je. En dat komt ook wel.' zegt hij en kijkt weg. 'Ben je nou bang?' vraag ik lachend. 'Nee nee. Ik? Ik ben voor niks bang.' zegt hij en laat zijn spieren zien. 'Zo hey, spierbundel.' lach ik en zo gaan we verder in het tuintje.

Na een uurtje of twee komt Rick aangelopen. 'Morgen spreek ik de Governor. Ik wil dat jij mee gaat Savanna.' zegt hij en loopt weer weg. 'Dus ik ga die Governor is even ontmoeten.' zeg ik. 'Doe wel voorzichtig. Hij is erg gevaarlijk.' zegt Carl. 'Zal ik doen. Ik kom terug. Dat weet je toch.' zeg ik en druk een kus op zijn lippen. Ik klim overeind en klop het zand van mijn kleren af.

'Ik ga kijken of er binnen nog wat te doen valt en ik ga even wat dingen aan je vader vragen.' zeg ik en geef hem nog een kus waarna ik wegloop. Ik open de deur naar binnen en ga opzoek naar Rick.

'Rick?' roep ik als ik hem zie lopen. 'Wat gaan we morgen doen?' vraag ik. 'Ik ga in onderhandeling met de Governor. Ik wil dat jij mee gaat. Je staat aan mijn zijde.' zegt Rick. 'Waarom? Ik ben hier net een weekje.' zeg ik. 'Carl vertrouwt je dus ik vertrouw je ook. Verder zien we wel wat er allemaal gaat gebeuren morgen.' zegt hij en loopt door. Ik knik even en loop weg.

'Kan ik nog ergens mee helpen?' vraag ik aan Carol. 'Kun jij de kinderen even zoeken? Ik ben ze al een poos aan het zoeken maar ik kan ze niet vinden.' zegt ze. 'Tuurlijk. Ik ga wel even in de tombe kijken.' zeg ik en loop weg. Ik loop de tombe in. 'Lizzie? Mika? Zijn jullie hier?' roep ik. Ik hoor wat gegiechel van achteren komen. 'Ja dus.' mompel ik in mezelf terwijl ik naar op het geluid af ga.

'Lizzie en Mika. Jullie moeten naar boven. Carol zocht jullie.' zeg ik. 'We gaan zo.' zegt Lizzie. 'Nee nu. En degene die als eerste bij Carol is, krijgt vanavond extra vioolles.' roep ik. Gelijk rennen ze beide weg. Ik begin te lachen en loop dan achter ze aan. 'Dankjewel.' roept Carol als ze me ziet. Ik glimlach vriendelijk en loop dan weer naar buiten.

Uit het niets pakt iemand me van achter vast waardoor ik me kapot schrik. 'Carl dat zou je niet meer doen. Weet je nog.' roep ik. 'Sorry ik kom het gewoon niet laten.' lacht hij. 'Ik heb je vader gesproken. Hij vertrouwt me volledig en wil dat ik aan zijn zijde sta.' zeg ik. 'Dat is fijn.' zegt Carl en geeft me een zoen.

'Ik hoop alleen we dat alles goed gaat morgen.' zeg ik zacht.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu