29// je hoort gewoon bij ons

277 14 2
                                    

Pov Savanna

'Zijn jullie bereid mensen te vermoorden voor deze gevangenis?' vraagt Rick. 'Ja.' antwoord ik. 'Oke waarschijnlijk komen ze met drie auto's. We kunnen spijkermatten neer leggen. Hier en daar.' zegt Skyler en wijst op het kaartje. 'Goed idee. We leiden ze de tombes in en dan pakken we ze.' zegt Rick.

'Zodra ze te tombes in zijn, steek ik de banden lek die nog niet lek zijn.' zeg ik. 'Maar ze zullen mensen bij de auto's hebben staan.' zegt Carl. 'Dan vermoord ik die.' zeg ik. Carl trekt me aan mijn arm weg bij de tafel. 'Je zei toch vechten voor deze plek. Nou dat ben ik bereidt te doen.' zeg ik en trek me los. 'Goed, dan is dat het plan.' zegt Rick.

'Wat doen we met de kinderen?' vraagt Sasha. 'Die gaan met Hershel en Carl mee het bos in.' zegt Rick. Van Rick mag Carl niet mee helpen en moet hij op Judith letten. Wel jammer want ik had hem graag aan mijn zijde gehad. 'Ik help Savanna wel, daarna komen we zo gauw mogelijk jullie kant op.' zegt Skyler. Ik knik.

'Goed, ga uitrusten. Het wordt een lange dag morgen.' zegt Rick. Iedereen mompelt wat en lopen dan weg. 'Skyler we moeten tactieken bespreken.' zeg ik en loop naar haar toe. 'Is goed. Maar niet hier. Laten we een rondje gaan lopen.' zegt ze. Ik knik en we vragen toestemming.

Niet veel later staan we buiten de poort. 'We mogen absoluut geen geluid maken dus we moeten hun kelen doorsnijden.' (A/N sorry voor als je daar niet tegen kan en t voor je zag.)zeg ik zacht. 'Hey, ik weet dat het niet leuk is maar als we willen leven in deze wereld, moeten we dingen doen om te kunnen overleven. En als we daar mensen voor moeten uitschakelen dan so be it. Zo gaat het nu eenmaal.' zegt ze en we lopen verder.

'Dus nadat we dat gedaan hebben steken we de banden lek. Daarna helpen we de anderen. We verstoppen de geweren zodat we die snel kunnen pakken. We moeten wel uitkijken want we staan wel vrij open.' zegt Skyler. 'De bus.' roep ik. 'Welke bus?' vraagt ze. 'Bij het hek ligt een omgevallen bus. Daar is het gras hoog en kunnen we makkelijk schuilen als het mis gaat.' zeg ik. 'Goed idee. Pas op, walker.' zegt Skyler. Ik pak mijn mes en steek hem door zijn hoofd heen. Het lichaam zakt in elkaar op de grond.

Ik trek mijn mes eruit en steek die weer in de band van mijn broek. 'Je weet wel dat het morgen oorlog is he.' zeg ik. 'Ja dat weet ik. Nu al helemaal omdat ik hun verraden heb.' zegt ze. 'Je hoort gewoon bij ons, je bent vrijwillig mee gegaan en hebben je ook vrijwillig laten gaan dus ze moeten niet zo zeuren.' zeg ik. Ze glimlacht even. 'Laten we terug gaan.' zegt Skyler.

We lopen terug naar de gevangenis waar alles gewoon zijn gangetje gaat. Rick en Hershel zijn in de tuin aan het werk, Carl voert de dieren, Carol hangt de was op en de kinderen zijn aan het spelen. Het is een mooi gezicht om alles zo bezig te zien. Een gewoon leven. 'Aria kom is.' roept Skyler.

Aria komt aangerend. Ik besluit ze even alleen te laten en loop naar het stalletje toe. 'Hey boerenjongen.' lach ik. Carl schrikt en stoot zijn hoofd. 'Sorry ik wou je niet laten schrikken.' zeg ik en probeer mijn lach in te houden. 'Nu moet er een kusje op.' lacht hij. 'Kom hier dan.' zeg ik.

Hij zet eerst zijn hoed op mijn hoofd. 'Staat je leuk.' lacht hij. Ik begin te lachen en druk een kusje op zijn hoofd. 'Misschien hou ik hem wel op.' zeg ik en loop weg. 'Dacht het niet.' roept hij en springt in een soepele beweging over het hek heen. Hij grijpt me vast en tilt me op. 'Carl.' gil ik al lachend. Hij trekt de hoed van mijn hoofd. 'Jammer.' zegt hij lachend en zet hem op zijn hoofd. 'Je mag hem af en toe wel lenen.' zegt hij lief.

Ik lach even. Morgen wordt het een bende hier. Mensen zullen op brute wijze vermoord worden en misschien raken we wel eigen mensen kwijt. Het wordt een slagveld hier.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu