Bölüm 39

19K 914 91
                                    

Herkese iyi geceler,

Dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüydü.. Buradan tüm emekçi kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

''KADIN

Kimi der ki kadınuzun kış gecelerinde yatmak içindir.Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerindedokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.Kimi der ki ayalimdir.Boynumda taşıdığım vebalimdir.Kimi der ki hamur yoğuran,Kimi der ki çocuk doğuran,Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.O benim kollarım, bacaklarım.Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.''


NAZIM HİKMET

Gelelim yeni bölüme, uzun bir bölüm yazdım. İnşAllah beğenirsiniz.

Kitap Tavsiyesi : Fyzayamn Yasemin Çiçeği

Sizi çok seviyorum. Allah'a emanet olun.

Keyifli Okumalar...

BÖLÜM 39


Doktorun odasından çıktığımızda Sevda teyze ve Afet anne yanımıza geldi. İkisi de içerde neler olduğunu merak ediyordu. Demir daha fazla kendini tutamadı.

''Anne babaanne oluyorsun!''

Afet anne duyduğu haberle birlikte sevinçli bir çığlık attı. İkizimizi de tebrik edip sarıldı. O da bizim gibi sulu göz olduğu için hemen ağlamaya başladı. Sevda teyze de ablasına sarılıp ağlamaya başladı. Onu ilk defa ağlarken görüyordum.

''Şşşş ağlamayın artık. Hem ben hamile bir kadınım. Beni üzmeyin.''

''Oy kuzum. Mutluluktan ağlıyorum. Rabbim sonunda bana bugünleri gösterdi. Bir sene önce ben bu oğlanı evlendireceğim diye neler çekiyordum. Şimdi ise torunumun haberini alıyorum.''

''Demir'le şuan berabersek sizin sayenizde. Bu mutluluğu size borçluyum.''

Demir arabayı kullanırken sanki gerçeği yeni idrak etmiş baba oluyorum diye sayıklamaya başladı. Birden kornaya bastı. Arabanın camları açıp 'Baba Oluyorum' diye bağırdı. Biz ise onun bu haline gülmekten başka bir şey yapmadık. Demir'in ne kadar çok bebek istediğini hepimiz biliyorduk. Rabbim dualarımızı kabul etti ve bize bu küçük mucizeyi verdi.

Evin bahçe kapısını açıp içeri girdiğimizde bahçedeki koltuklarda oturan Elmas, Yavuz ve Sevil teyzeyi gördük. Onların geleceğinden haberim yoktu. Başımı bizimkilere çevirdiğimde hepsi bakışlarını başka tarafa çevirdi. Ben onlara bakarken Elmas boynuma atladı.

''İnci'm şimdi sen anne mi olacaksın?''

Elmas'ın beline sarıldım. Gülümseyerek ''Evet, kuzum. Anne olacağım. Sende teyze olacaksın.''

''O zaman bende amca oluyorum.''

''Öyle.''

Dün ben kustuktan sonra Demir heyecandan dayanamayıp Yavuz'u arayıp haber vermiş. Sevda teyze , Afet anne ise Elmas ve Sevil teyzeye haber vermiş.

***

Elmas'tan iyi geceler öpücüğü alıp annemin odasına doğru yürüdüm. Odasının önüne gelince kapıyı tıklattım. Annemin gel sesini duyunca içeri girdim. Sultanım aynanın karşısında saçlarını tarıyordu. Yanına gidip yumuşak saçlarından öptüm.

İNCİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now