Özel Bölüm 2

10.5K 475 27
                                    

UZUN BİR ARADAN SONRA HERKESE MERHABA,

UZUN ZAMANDIR SİZİ BEKLETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM. ELİMDE OLMAYAN NEDENLERDEN DOLAYI ÖZEL BÖLÜMLERİ YAYINLAYAMADIM. 3. PARTTAN SONRA İNCİ TAMAMEN BİTMİŞ OLACAK.

YORUMLARDA LEYLA MARAL ve ASRIN'IN HİKAYE OLMASINI İSTEMİŞSİNİZ AMA ONLAR İÇİN HİKAYE YAZMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. AKLIMDA DAHA FARKLI KURGULAR VAR. İNŞALLAH ONLARDA BULUŞURUZ.

SON OLARAK İNCİ'YE VERMİŞ OLDUĞUNUZ DEĞERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH'A EMANET OLUN. KEYİFLİ OKUMALAR... :)

ARKADAŞLAR BİR DE SİZDEN BİR RİCAM VAR. WATTPAD' DE YENİ KEŞFETTİĞİM BİR KİTAP VAR. ANA SAYFAM DA YAYINLADIM. SEVGİLİ ESRA'NIN KİTABI ADI ''KIRMIZI ANAHTAR''. BEN KALEMİNE, KURGUSUNA BAYILDIM. SİZİNDE SEVECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM. EMİNİM OKUDUKTAN SONRA BANA HAK VERECEKSİNİZ. 

EsraCanlii

ÖZEL BÖLÜM 2

Günler hızla ilerliyordu. Sınav zamanı yaklaştıkça daha da geriliyordum. Evet, biliyorum bu sınav benden önemli değil. Önemli olan benim. Hayatta her şey sınavda değildi. Bunu da biliyorum ama işte korkuyorum. Buna engel olamıyorum. Korktuğum şey bu adil ve eşit olmayan sınav sisteminin bir yıllık emeğimi boşa çıkarması. Ya da benden kaynaklı bir problemden dolayı o gün ters bir şeylerin olması. İşte bunlar beni çok korkutuyordu. İstediğim bölüm Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Bu bölümü istiyorum çünkü insanlara umut olmak istiyorum. En olmayacak şeyleri onların kendilerine olan inancı ve benim onlara olan inancımla yapmalarını istiyorum. İnşallah bu bölümü kazanırım.

''Duam belli, duyan belli, gerisi takdiri ilahi.''

''Ne dedin? Anlamadım?''

''Hz. Mevlana'nın bir sözünü söyledim. Mevlana ''Kaderimi ben seçmedim. Rabbim ikram etti. Elhamdülillah. İyiyim desem yalan olur, kötüyüm desem inancıma dokunur. En iyisi şükre vurayım dilimi, belki o zaman kalbim kurtulur. Duam belli, duyan belli, gerisi takdir-i ilahi.'' demiş. Ben ne zaman gireceğimiz sınavı düşünsem bunu söylerim. Tabi başka şeylerde söylüyorum. Mesela sen eşeğini sağlam kazığa bağla gerisini Allah'a bırak ya da korkunun ecele faydası yok.''

''Hahaha. Güldürdün beni. Dediklerinin hepsi doğru. Korkumu yenemem ama azaltabilirim. Sanırım.''

''Kızım sen var ya adam olmazsın.''

Gülüştük. Hatice benim en yakınımdı. Sırdaşım, dostum, kardeşimdi. Ailemden sonra beni en iyi tanıyan oydu. O da sınav için çalışıyordu ama o benim kadar korkmuyordu. Elimden geleni hatta fazlasını yapıyorum. Gerisini düşünmüyorum der durur.

Aslında şuan düşünmem gereken başka bir mevzu vardı. Asrın'a hediye almam gerekiyordu. Sınıfta yılbaşı çekilişi yaptık. Koskaca sınıfta yapılan çekilişte Asrın bana çıkmıştı. O an yaşadığım şoku ömrüm boyunca unutamam. Kaç gündür Hatice ile bunu düşünüyoruz. Hatice'nin tuzu kuru tabi. Sınıftaki kızlardan biri çıktı. Ona isimleri değiştirmeyi teklif ettim ama çok sevgili arkadaşım kağıdı açar açmaz sevgilisine göstermişti. Hatice'nin sevgilisi Sarp biraz kıskanç biriydi. Sevgilisinin masum bir çekilişle bile bir başka erkeğe hediye almasını istemiyordu. O yüzden Hatice sevgilisi rahatlasın diye kağıtta ki ismi göstermişti. Bende elimde Asrın yazılı kağıtla kaldım. Şimdi ben bu çocuğa ne hediye alacağım? Zaten ben buna hediye falan almak istemiyorum. Lise hayatımı berbat etti. Üstüne birde hediye alacağım. Allah bilir ne hediye alsam beğenmez bu öküz. İllaki bir maraz çıkartır.

İNCİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now