8. // I would never leave you.

3.2K 96 17
                                    

POV Harry Edward Styles

'Wil je erbij?' vraag ik als grapje. 'Water besparen is goed.'

Gelijk zie ik zijn glimlach verdwijnen.

'Het was een grapje, Lou,' zeg ik zachtjes waarna ik geruststellend mijn hand op zijn schouder leg. Wat is er met hem? Normaal doet hij altijd mee met mijn grapjes of moet hij super hard lachen, maar deze keer is er geen glimlach op zijn gezicht te vinden. Ik droog mijn haren en mijn lichaam af en daarna knop ik een schone handdoek om mijn middel.

'Ik denk dat we terug moeten gaan naar de jongens,' zegt Louis. Ik knik.

'Uhm... ja. Ze zullen zich vast afvragen waarom het zo lang duurt,' zeg ik waarna we samen de badkamer uit lopen. De sfeer tussen ons is anders. Het voelt minder fijn dan eerst. Als we mijn kamer inlopen, loop ik naar mijn kast waar ik een schone boxer, een gucci sweater en een zwarte skinny-jeans pak. Dit trek ik vervolgens aan. Ik fix mijn haar in de spiegel en daarna ben ik klaar.

'Zullen we naar beneden om de boel op te ruimen voordat mijn ouders terugkomen?' vraag ik waarna iedereen knikt.

Liam en ik schuiven alle meubels weer goed terwijl Louis ondertussen druk bezig is met stofzuigen en Niall ruimt alle rotzooi op. Binnen twee uurtjes is de hele woonkamer, keuken en zelfs de tuin helemaal opgeruimd. We geven elkaar allemaal een high-five voor het goede werk wat we hebben gedaan.

'Harry?' vraagt Louis zachtjes wanneer Liam en Niall naar de keuken zijn gelopen om wat eten en drinken te pakken.

'Ja?' antwoord ik vragend.

'Uhm... kan ik je misschien zo onder 4 ogen praten,' zegt Louis stottert terwijl hij naar beneden kijkt.

'Tuurlijk Lou, wil je niet dat Niall en Liam erbij zijn?' vraag ik. Langzaam kijkt Louis weer omhoog en ontmoeten zijn ogen de mijne. Hij knikt.

Na een uurtje nog met Niall en Liam gekletst te hebben, besluiten ze weg te gaan waardoor Louis en ik alleen over blijven. Precies op dat moment komen mijn ouders en zus terug. Louis heeft zich netjes voorgesteld aangezien dit de eerste keer was dat Louis mijn gezin zag. 

Volgens mij vonden mijn ouders Louis enorm aardig, want ze bleven maar vragen over hem stellen. Louis leek er geen problemen mee te hebben, want hij antwoordde alles. Op sommige vragen gaf hij maar een kort antwoord, zoals vragen over zijn gezin. Je zag het aan zijn gezicht wanneer mijn ouders een lastige vraag stelden. Louis vertelt niet makkelijk verhalen over zijn familie. Hij vertelt met liefde over zijn kleine zusjes en broertje, maar wanneer het tot zijn overleden moeder of zijn stiefvader komt gaat het moeilijker.

Wanneer ik erachter komt dat het voor Louis veel minder comfortabel wordt, verander ik het onderwerp. Mijn ouders kunnen nu praten in plaats van Louis. Louis kijkt me dankbaar aan en ik geef hem een teken dat het geen probleem is. Als mijn ouders uitgekletst zijn besluiten ik en Louis naar mijn kamer te gaan.

'Sorry voor mijn ouders,' is het eerste wat ik zeg als we op mijn bed in mijn kamer gaan zitten.

'Nee, je hebt leuke ouders,' zegt Louis.

'Ze bleven maar vragen over je stellen, Lou,' zeg ik geïrriteerd.

'Hazz, het maakt niet uit. Ik houd gewoon er gewoon niet van om over mijn moeder te praten,' zegt Louis terwijl hij over mijn rug wrijft. 'Er is niks aan de hand, Hazz.'

POV Louis William Tomlinson

'Jawel Lou, ze deden iets wat je niet fijn vond Louis. Ze konden makkelijk aan je zien dat je het niet leuk meer vond. Je moet je thuis voelen in mijn huis. Je bent mijn beste vriend, Lou,' zegt Harry. 

Auw, beste vriend. Dat wil ik niet van hem zijn. 

Jawel, Louis dat wil je wel. Ik ben op een nieuwe school. Ik ben begonnen met een nieuwe start en die moet ik niet gelijk weer verpesten. Ik kan niet verliefd zijn op Harry.

'Ze waren geïnteresseerd in me Harry. Dat vind ik eerder een goed teken. Het gaat altijd zo. Nu ze weten van mijn moeder zullen ze er niet meer om vragen. Bovendien ben ik slecht in het laten zien van mijn gevoelens, dus ze konden ook niet aan mij zien of ik het er moeilijk mee had,' vertel ik. Harry knikt. 

Het wordt even stil. Het is niet ongemakkelijk. We denken beide na. 

'Wat wilde je me vertellen?' vraagt Harry dan terwijl hij weer goed gaat zitten. Ik slik. Ga ik de moed verzamelen en hem dit vertellen of val ik dan terug in mijn oude spoor.

'Uhm... ik weet niet of ik je dit kan vertellen, Hazz,' begin ik.

'Lou, je moet echt weten dat je me kan vertrouwen. Op school lijk ik echt een slechte jongen, maar ik hoop dat je weet dat ik ook een goede kant heb,' zegt Harry lichtjes gestrest.

'Ik weet het Hazz. Ik ken je nog niet zo lang, maar voor mijn gevoel ken ik je al jaren. Ik ben al zo veel over jou te weten gekomen, maar jij weet zo weinig over mij. Het voelt gewoon niet eerlijk,' zeg ik eerlijk.

'Het hoeft niet, Lou. Je hebt alle tijd en we kennen elkaar ook nog maar een week,' zegt Harry tegenstrijdig.

'Nee, Hazz. Ik wil het, alleen als je een paar dingen belooft,' zeg ik nog steeds een beetje twijfelend. Harry knikt hevig.

'Je vertelt niks door! Ook niet aan Niall of Liam.' begin ik.

'Zal ik niet doen, Lou.'

'Je mag me niet uitlachen of me verlaten.'

'Never.'

Ik haal diep adem. 'Waar moet ik beginnen?' vraag ik moeilijk.

'Uhm... bij het begin zou wel handig zijn,' zegt Harry lachend waardoor er weer een glimlach op mijn gezicht ontstaat. Zelfs in serieuze gesprekken kan Harry je nog vrolijk krijgen. Ook niet moeilijk als je zo'n schattig gezicht hebt.

'Oké, voordat ik je alles vertel. Op mijn vorige school was ik precies hoe ik nu ben. Ik was stoer, gesloten, maar vooral veel geliefd op school door alle leerlingen. De docenten hadden integendeel een hekel aan me,' zeg ik waardoor ik Harry weer even hoor lachen.

'Toen ik dit vertelde, ontdekte iedereen dat dit mijn zwakke punt is en daardoor werd ik gepest. Ik besloot naar een andere school te gaan en weer opnieuw te beginnen.' Zo dat is er in ieder geval al uit. Harry is dichter tegen me aan gaan zitten en heeft een arm om me heen geslagen. Volgens mij heeft hij een gevoel dat dit een lang en heftig verhaal gaat worden. 

Hoofstuk 8 jongens! Hopelijk vinden jullie het leuk. Vergeet niet te stemmen en het boek toe te voegen aan je bibliotheek. Op ons account staan ook nog andere Larry boeken!

Loveyou

x Iworkinabakery

Reputation // Larry Stylinson DUTCHWhere stories live. Discover now