32. // I'm over it.

2.3K 84 35
                                    

POV Harry Edward Styles

De week verloopt langzaam. In de pauzes zit ik steeds bij Eleanor en Leigh-Anne wat ik wel fijn vind aangezien ze super grappig en aardig zijn. Het voelt goed om hun als vriendinnen te hebben. De hele school weet ondertussen al van de relatie van mij en Leigh. Ik had verwacht dat ik een leuke reactie zou krijgen, maar nee. Als Leigh-Anne en ik samen door de gang lopen of als ik bijvoorbeeld een foto op mijn instagram zet van ons twee krijg ik gelijk allemaal reacties over dat ik en Louis weer samen moeten komen. Mensen denken dat deze relatie fake is, om te verbergen dat ik eigenlijk gay ben. Ik probeer me er niet zo veel van aan te trekken, maar ik zie dat Leigh-Anne het er wel moeilijk mee heeft. Ze laat het niet echt merken en ze houdt zich groot, maar diep van binnen weet ik dat ze niet blij is met deze situatie.

Vanavond is het haar tijd om te shinen. Het is de finale van de x-factor. Zij en haar girlband zijn zo ver gekomen dat ze nu in de finale staan. Ik ben zo trots op haar en hopelijk krijgt ze nu eindelijk de aandacht die ze verdient om te hebben.

De uitslag van de finale is live op tv en de hele school zit dan in spanning te wachten. Morgen is er dan een feest. Een feest omdat ze zo ver gekomen is of omdat ze heeft gewonnen. Ik hoop natuurlijk voor het laatste. Dit wordt het feest van het jaar en alle meiden doen er van alles aan om er het mooiste uit te zien. De jongens vragen allemaal een meisje mee naar het feest en op de avond zelf wordt er hard gedanst. Normaal geeft de school altijd een feest zodra de examens afgelopen zijn, maar door deze speciale gebeurtenis hebben ze het vervroegd.

Ik ga morgen met Leigh-Anne naar het feest. En Louis? Dat weet ik niet. Waarschijnlijk gewoon met Niall of Liam ofzo.

En nu zit ik hier dan voor de tv samen met mijn ouders en zus. Als de reclame begint, vuurt mijn moeder allemaal vragen op me af.

'Ze is mooi hé,' zegt mijn moeder. Ik knik mijn hoofd.

'Ze is prachtig,' antwoord ik en daarvan is niks gelogen. 'Ik hoop dat ze wint.'

'Ben je ECHT verliefd op dr?' vraagt mijn moeder met de nadruk op echt.

'Ja mam, ze is mijn vriendin,' antwoord ik. Ik weet al waar dit naartoe gaat.

'Maar die ene keer toen je hier was met Louis zei je dat al die meisjes nep waren om je relatie met Louis te verbergen. Je zei dat je niks voor ze voelden,' zegt ze serieus.

'Ik had het denk ik fout,' zeg ik makkelijk. Ik heb geen zin om na te denken.

'Je doet Louis echt pijn,' zegt mijn moeder terwijl ze me aankijkt. Ik kijk niet terug, ik blijf recht vooruit kijken naar de tv. 'Jullie zagen er zo gelukkig uit met z'n tweeën.'

'Niet alles kan altijd gaan zoals je wilt, mam. Bij sommige dingen moet je gewoon een ander pad nemen. Een pad die makkelijker is,' zeg ik.

'Je geeft op?' vraagt mijn moeder.

'Nee, Louis heeft me veranderd. Hij heeft me veranderd naar iemand die ik niet ben. En nu zit ik weer in mijn oude pad. Het pad waar ik hoor te zijn. Het pad waar ik zat voordat Louis fucking Tomlinson in mijn klas kwam. Hij heeft alles verpest!' roep ik boos.

En nu verwacht ik dat mijn moeder me een knuffel geeft of een hand op mijn rug of schouder. Maar dat doet ze niet.

'Louis heeft je laten ontdekken wie je echt bent. Je bent de echte jou tegen gekomen, Harry!' roept ze boos terug. Mijn zus en vader zitten naast ons op de bank. Ze luisteren mee, maar ze zeggen niks.

'Echt niet! Als Louis er niet was geweest was ik nooit gay geworden!' roep ik terug.

'Wat ben jij een ongelofelijke eikel zeg!' roept mijn moeder.

'Kan je je bek dicht houden, ik wil weten of mijn vriendin heeft gewonnen of niet,' roep ik hard terug als de reclame is afgelopen. Mijn moeder is stil, maar ik zie aan dr dat ze kookt.

'En de winnaar van de x-factor 2017 is...' begint de presentatrice. Heel langzaam haalt ze een papiertje uit de gouden envelop. Waarom maken ze het altijd zo spannend. Waarom kunnen ze niet gewoon gelijk zeggen wie er heeft gewonnen.

'De winnaar die in deze envelop zit krijgt een platencontract en gaat met deze mooie beker naar huis,' zegt de presentatrice. Ja ja dat weten we nou wel. Zeg gewoon wie er heeft gewonnen.

'De winnaar van de x-factor 2017 is LITTLE MIX!'

Ik spring van de bank af en ik juich de boel bij elkaar. Omg wat ben ik blij dat mijn vriendin heeft gewonnen. Ik ben zo fucking trots.

Ik zoek een foto van ons samen en die zet ik op instagram. Met de caption:

Ik ben zo blij dat mijn allerliefste vriendinnetje heeft gewonnen. Je verdient het schat. I love you x H.

Ik druk op posten en dan verschijnt de foto op mijn profiel. Ik kijk naar mijn familie die nog steeds rustig op de bank zitten. Zijn ze niet blij? Dit doen ze zeker om te laten zien dat ze vinden dat ik niet goed bezig ben. Ugh, kinderachtig.

Ik ga express overdreven blij doen voor mijn familie. Kunnen ze me niet gewoon steunen in deze tijd. Nee hoor, ze blijven maar doorgaan over Louis. Zien ze niet dat ik over hem heen ben.

Ik kijk weer terug naar de tv en ik zie dat Leigh-Anne net op het punt is om wat te zeggen.

'Ik wil heel graag deze meiden bedanken. Ik ben zo blij dat ik ze heb leren kennen en kijk waar we nu zijn. Ik ben zo ontzettend trots op ze. Ook wil ik mijn ouders en mijn fantastische vriendje bedanken. Zonder hun was het nooit gelukt. Ze hebben me zo erg gesteund de afgelopen tijd,' zegt ze met tranen in haar ogen.

Ik ben zo fucking trots op haar.

Hoofdstuk 32! Vergeet niet te stemmen en ons account te volgen voor alle updates. Ook hebben we meer Larry boeken. Als je wilt kun je het boek toevoegen aan je leeslijst of bibliotheek.

Loveyou

x Iworkinabakery

Reputation // Larry Stylinson DUTCHWhere stories live. Discover now