➡19

3.4K 166 26
                                    

***

Извадих сивата рокля от гардероба и я оставих внимателно на леглото. Извадих несесера с гримовете си и го подадох на Кейтлин. Бях леко притеснена за тази вечеря. Никога не съм ходила на толкова изискани неща.

- Как си? - попита - Искам да кажа, след като знаеш за Найл и онова момиче.

Повдигнах рамене и въздишка се изплъзна от устните ми.

Бях всичко друго, но не и добре.

- Не знам. - признах - Знаех, че той има чувства към нея, но не очаквах, че толкова бързо ще ме замени. Все още го обичам и мисля, че той знае това след избухването ми в мола. - на моменти не можех да контролирам чувствата си и това ме дразнеше

Тя просто кимна и започна да нанася грима по очите ми.

- Винаги съм успявала да не показвам нежеланите чувства, поне докато не се появи Найл. Той наистина ме промени. До някаква степен. - засмях се - Искам да кажа, че статата Маделин нямаше да ви се довери толкова лесно. Имах проблеми с доверието. И сприятеляването. Имах много приятели, да, но само Мона ми беше близка. Но Найл дойде и промени това, без никой от двамата да осъзнава.

- Радвам се, че вече говориш за него, без да наводняваш стаята. - изкикоти се

- Аз също. - усмихнах се

Грима ми беше готов. Оставаше да си сложа спирала. Взех я от несесера и включих пресата за изправяне и машата, за да могат да загреят, докато нанасям спиралата върху очите си. Не бях много по тези неща, но го правех заради Зейн. Изправих косата си, а Кейтлин изви леко краищата с помощта на машата. Облякох роклята, внимавайки да не разваля грима или косата си.

- О, не! Няма начин! - казах, след като видях черните токчета, които Кейтлин изкара от чантата си - Ще обуя кецовете си с платформите. - посочих ги, а тя кимна. Знаеше, че не може да се пребори с мен относно токчетата.

- Маделин, трябва да тръгваме! - извика Зейн

Времето понякога се минава твърде бързо.

- Идвам! - викнах в отговор

- Малкото ми момиче порасна. - каза Кейтлин, оглеждайки ме и избърса въображаемата си сълза

Засмях се и взех телефона си. След като слязохме долу, го подадох на Зейн, а той сложи устройството в джоба си. Брата на Кейтлин я чакаше отвън, затова тя ме прегърна набързо и се затича към него. Със Зейн се качихме в колата му и той потегли.

Babysister |N.H| [BOOK ONE]✔Where stories live. Discover now