➡️26

3.1K 160 6
                                    

- Е, какво мислиш да правиш? - Елинор попита, взирайки се в мен

Защо всички ме питаха това?

Тежка въздишка се изплъзна от устните ми, след което повдигнах рамене. Все още не бях сигурна.

С Найл да живеем заедно.

Това е голяма стъпка във връзката ни. Знам, че да живея с Найл ще е страхотно. Сутрин ще се събуждам до него. Ще закусваме заедно. Ще правим толкова неща заедно. Но имам и доста причини, за да не го направя.

Скоро навърших осемнайсет.

Все още съм в гимназията.

Все още не съм решила в кой колеж ще кандидатствам.

Не работя. За Найл това не е проблем. Но за мен е. Ще изглежда, че го използвам заради парите, а не е така. Дори скоро научих, че се къпе в пари.

И най-важното - не съм готова. Не мисля, че скоро ще бъда готова.

- Няма да се преместя при него. - казах - Не ме гледай така. Това е нещо, прекалено голямо за мен. Не съм готова за такава огромна стъпка.

- Знаеш, че Найл ще уважи решението ти, каквото и да бъде. Ще бъде много щастлив, ако кажеш да. Ще бъде и разочарован, ако кажеш не, но все пак ще го приеме.

- Да, знам. - отново въздъхнах - Ще отида да му го кажа. Чака отговора ми от доста време и усещам как губи търпение.

Все се опитвах да го отлагам, обмисляйки решението си отново и отново. Но мисля, че вече е време да му кажа.

- Обмисли решението си хубаво, Маделин. - каза Елинор

Кимнах преди да изхвърча от апартамента ѝ.

Не бях виждала Найл от три дни. Когато аз бях на училище, той беше в апартамента си и спеше, а когато свършвах, той вече бе на работа. Говорехме си във всеки един удобен момент. Прекарвах свободното си време с Кейтлин и Мелъди, тъй като Зак бе болен, а Зейн отиде за няколко дни в Лас Вегас по работа. Всъщност днес или утре трябва да се прибере.

Щом излязох от сградата, студа веднага се сблъска с кожата ми. Закопчах якето си, преди да се запътя към Найл. Пеша щеше да ми отнеме около тридесет или четиридесет минути. Точно в момента имах нужда да помисля на спокойствие, затова тази разходка щеше да ми се отрази добре. Честно казано, колкото и да го премислям, решението ми ще остане същото. Не бях готова за тази огромна крачка и силно се надявам Найл да разбере това. Дори и да се бях съгласила, щях да вкарам майка ми в лудница с това мое решение. Тъкмо прие връзката ми с Найл, да не говорим за това колко трудно щеше да приеме преместването ми. Сигурно щеше да ме прати чак в Австралия.

Babysister |N.H| [BOOK ONE]✔Where stories live. Discover now