➡️33

2.7K 163 15
                                    

Почукване на вратата ме накара да изпуфтя и да се изправя от удобното си място на дивана. Запътих се с мързелива  походка и щом отворих вратата, Луи ме посрещна с тъжна усмивка. Само по погледа му можех да разбера, че той знаеше.

- Здравей. - каза, олюлявайки се на пети.

- Здравей. - казах тихо. - Какво правиш тук? - попитах, правейки му път, за да влезе.

- Оу, ъм, няма да влизам. Дойдох да ти предам нещо... от Найл. - усмихна се леко. Само при споменаването на името му, сърцето ми трепваше от щастие и се свиваше от болка. Извади от джоба си бял плик и ми го подаде. Взех го несигурно от ръката му. - С момчетата и Елинор силно се надяваме да не спреш контакт с нас, заради Найл.

- Този път не мисля да правя тази грешка. - устните ми се разтеглиха в усмивка отново.

Няма да позволя на Найл, да съсипе още едно нещо в живота ми.

- Ще се видим скоро, Мади. И помни, че Найл те обича.

- Чао, Лу.

Върнах се на предишното си място, а именно на дивана. Намалих звука на телевизора и взех белия плик.

Дали трябва да го отворя?

Оставих го настрани и върнах вниманието си върху телевизора. Но минута по-късно отварях плика. Вътре имаше лист, сгънат няколко пъти. Целият бе изписан отгоре до долу. Това бе почеркът на Найл.

Писмо от Найл.

Очите ми се напълниха със сълзи, но ги задържах успешно. Трябва ли да го прочета? Дължах ли му поне това, след всичко? Въздъхнах леко, преди очите ми да започнат да скачат от ред на ред, запаметявайки всяка дума.

" Не знам откъде да започна. От самото начало или от самия край. Не знам кое ще боли повече, да си спомня началото или края. Ще започна от началото.

Първият път, когато те видях не гледах на теб като повече от момиче за една нощ. Но с течение на времето това се промени. В началото не бях сигурен в чувствата си и се страхувах от тях, не исках да се влюбвам. Но ти не ме попита дали искам или не. Ти ме накара да се влюбя в теб, Маделин и аз не съжалявам за това. Влезе в живота ми и ми завъртя главата за толкова кратко време. Но не съжалявам за нито един момент, прекаран с теб. Защото всяка една секунда с теб, беше като рай за мен. Защото ти беше рай за мен. И все още си.

Babysister |N.H| [BOOK ONE]✔Where stories live. Discover now