3.

5.7K 141 28
                                    

@Lieke_Lieke_06
Deze is speciaal voor jou😉😂
————————————————————————

P.O.V. Brooke
Ik moet grinniken door de meiden die aan de tafel 'ruzie' zitten te maken. Ik ga er gewoon naast zitten en begin te eten. "En wie heeft er mee toegestemd dat jij hier gaat zitten?" Vraagt het meisje. "Ik" zeg ik zelfzeker met een serieus gezicht. "Oké" zegt ze lachend. "Ik ben trouwens Lola" zegt ze met een glimlach. "Ik heet Brooke" zeg ik. "Leuke naam!" Zegt Rose weer enthousiast. "En dat is Rose, de drukke van ons twee" zegt ze met haar ogen rollend. Ik moet lachen. "Welkom bij de club!" Zegt Rose, Lola negerend. "Thanks" zeg ik met een glimlach.

"Zullen we naar onze kamer gaan om een film te gaan kijken?" Vraagt Lola. Rose en ik knikken instemmend. We zetten onze dienbladen weg in het rek en lopen dan naar hun kamer toe.

We lopen lachend de kamer in. "Ik moet echt naar de wc, voordat ik het in m'n broek doe" zegt Rose, waardoor Lola en ik nog harder lachen. Als je wil weten waarom we zo moeten lachen, ik weet het zelf ook niet.

Als we alle drie weer bijgekomen zijn van het lachen, gaan we op de bank zitten. Lola start Netflix op en gaat op zoek naar een leuke film. "Oehhh, Mean Girls!" Zeg ik vrolijk. "Yes!" Roept Rose. "Dat is dan duidelijk" zegt Lola grinnikend terwijl ze de film aanzet.

Tijdens de film schuiven we allemaal popcorn en chips naar binnen, waardoor ik na een tijdje echt buikpijn heb. "Te veel gegeten" zeg ik zuchtend. "You're not the only one" zegt Rose op dezelfde toon. "Nope" zegt Lola instemmend. "Ik moet maar weer eens terug naar m'n eigen kamer gaan. Zie ik jullie morgen weer?" Vraag ik. "Natuurlijk" zeggen ze allebei tegelijk. "Oké. Bye" "Bye"

————

Ik open zachtjes de kamerdeur en als ik Jace op de bank zie liggen, smelt mijn hart een beetje. Zijn mond hangt een stukje open en zijn haar ligt warrig over zijn hoofd heen. Hij ziet er echt heel erg schattig uit zo... En knap!

Ho brein, hij heeft me 5 jaar gepest!

Maar hij is wel kapot knap!

Ik zucht gefrustreerd. Ik pak een dekentje uit mijn kamer en leg die over Jace heen. Ik blijf hem nog een tijdje aankijken voordat ik naar de badkamer loop om me klaar te maken voor het slapen. Ik kleed me om en doe mijn haar in een knot. Als ik in m'n bed zit, pak ik mijn telefoon erbij, om m'n social media te checken.

Selena💕
Selena💕: Hey babe! Hoe is het daar?
Ik: Hey schat. Je raad nooit met wie ik een kamer deel...
Selena💕: Zach Herron!
Ik: Hahahaha. Zou je wel willen hè😉
Ik: Nee. Met Jace🙄
Selena💕: NO WAY! Als hij weer met z'n tengels aan je zit moet je het zeggen
Ik: Doe ik
Ik: Tot nu toe heeft hij nog niks gedaan
Selena💕: Mooi zo
Selena💕: Maar ik ga nu slapen. Doei doei
Ik: Ja ik ook. Bye

Fam Willie❤️
Ik: Hey mam en pap
Ik: Het gaat goed hier. Ik hoop dat ik jullie snel weer kan zien🥰
Mama💜: Wij hopen het ook lieverd. Veel plezier nog daar😘
Papa💙: Veel plezier
Ik: Dankjewel
Ik: Dat gaat wel lukken

Ik leg mijn telefoon weg en val niet veel later in slaap.

P.O.V. Jace
Ik word wakker door de felle zonnestralen die door de ramen heen schijnen. Sinds wanneer is het zo licht in de kamer... Ik open langzaam mijn ogen en kom dan tot de conclusie dat ik in de woonkamer lig, op de bank, met een deken over me heen.

Ik begin te herinneren dat ik op de bank ben gaan liggen omdat ik alleen maar aan het piekeren was om het feit dat ik er spijt van heb dat ik Brooke heb gepest en dat ze nu bang voor me is, lijkt mij. Maar waarom ligt er nu een deken, paars nog wel, over me heen? Heeft Brooke dat gedaan?

Ik sta op van de bank en loop naar de keuken. Ik maak een ontbijtje voor Brooke en mij, zodat ik kan uitleggen dat het me spijt van alles. Ik leg de roerei op een bruin geroosterd broodje, schenk de sinaasappelsap in twee glazen en zet alles dan op tafel.

Ik loop naar de kamer van Brooke. Ik open de deur en loop naar binnen. Ze ligt helemaal in haar dekens gewikkeld en haar haar ligt gespreid over haar hele kussen. Ik duw zachtjes tegen haar schouder, zodat ze wakker wordt. "Mmm, nog 5 minuutjes" zegt ze mompelend, terwijl ze zich omdraait. Ik begin zachtjes te lachen. "Ik heb een ontbijtje gemaakt" zeg ik. Ze opent langzaam haar ogen en als ze mij ziet sluit ze haar ogen meteen weer. "Ik eet zo wel" zegt ze mompelend. Ik zucht zachtjes. "Ik uhm... Ik wil het goedmaken" zeg ik zachtjes. Ze draait zich weer om, zodat ze naar me kan kijken en al snel zie ik haar mooie ogen weer.

Ja wat, ze heeft echt hele mooie lichtbruine ogen.

"Oké dan" "Ik ga in de keuken zitten" Ze knikt. Ik loop weer terug naar de keuken en ga dan op één van de stoelen bij de tafel zitten. Ik leg mijn hoofd in mijn handen en begin allemaal dingen te bedenken dat ik kan zeggen, zodat ze me hopelijk kan vergeven. Ik heb de oude, slechte ik achter me gelaten en ik wil de nieuwe, aardige ik laten zien. Ik klink nu echt als een softie, maar goed. Ik kan ook iemand zijn die aardig én populair is.

Na een korte tijd zie ik Brooke helemaal aangekleed en wel binnen lopen. Als ze het eten ziet, lichten haar ogen op en krijgt ze een glimlach op haar gezicht. "Ik dacht dat je met een ontbijtje bedoelde twee boterhammen met Nutella" zegt ze grinnikend. "Nope. Ik kan wel iets" zeg ik knipogend. Ze rolt met haar ogen, maar toch zie ik haar wangen lichtjes roze worden. Ze gaat tegenover me zitten en begint met eten. Ik volg haar voorbeeld en samen genieten we stil van ons ontbijt, wat trouwens echt goed smaakt voor mijn kookkunsten.

Ik zucht even in mezelf om moed bij elkaar te rapen. "Oké, uhmm, ik wilde zeggen dat het me spijt van alles dat ik je die 5 jaar heb aangedaan. Ik had me zo voorgedaan om te verbergen wie ik echt ben en dat zorgde ervoor dat ik die dingen ging doen" ratel ik achter elkaar door. "Je bent niet de enige die zich voor heeft gedaan als iemand anders" zegt ze daarna met een glimlach. Ik frons mijn wenkbrauwen. "Je herkende me toch niet gisteren? Ik heb me op de middelbare school ook anders voor gedaan" Ik maak een O-vorm met mijn mond en kijk haar begrijpend aan. "Als je het me ooit wil vertellen, kan je me vertrouwen" zeg ik. "Hetzelfde voor mij" zegt ze met haar hemelse glimlach.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu