23.

2.7K 88 5
                                    

P.O.V. Brooke
Ik zit met Alexia en Tim in de tram, naar het huisje van Selena. Ze woont samen met een ander meisje van haar studie.

Tim vind de tram helemaal geweldig en kijkt bewonderend om zich heen. Alexia zit naast hem met een glimlach. Ik weet dat ze het leuk vindt om hem heel blij te zien.

Als we bij de goede halte zijn, check ik uit en lopen we de tram uit. Ik pak Tims handje vast en hij zwaait heel vrolijk naar de tram die wegrijdt. Ik moet grinniken. De man die de tram bestuurt toetert en Tim kijkt mij heel erg blij aan. "Hij toeterde!" Zegt hij met pretoogjes. Ik wrijf even met mijn hand door zijn haren heen. "Ik denk dat hij het heel leuk vond dat je naar hem zwaaide" zeg ik. Hij knikt. Met z'n drieën lopen we naar het goede adres toe.

Onderweg sla ik een arm om Alexia heen. "Geen buikpijn?" Vraag ik. Ze haalt haar schouders op. "Een beetje" mompelt ze. "Als het echt niet gaat dan moet je het zeggen. Dan vraag ik een paracetamol voor je" Ze knikt instemmend. Als we voor het kleine huisje staan, laat ik Tims handje los en haal ik mijn arm van Alexia weg. Ik druk op de bel en wacht geduldig af. De deur gaat open en Selena staat daar met een grote glimlach. Ze gilt en ik sla lachend mijn armen om haar heen. We blijven zo even staan en dan trek ik terug. "Kom binnen" zegt ze vrolijk. Ik laat Tim en Alexia voor die verlegen naar binnen lopen. Ze neemt onze jassen aan en hangt die aan de kapstok. "Jullie moeten Alexia en Tim zijn. Ik ben Selena" ze steekt haar hand uit en Tim en Alexia schudden hem. Selena kijkt mij weer aan en geeft me nog een knuffel. "Ik heb je zo erg gemist meid. Ik ben blij dat je weer dichtbij woont" zegt ze. "Ik jou ook Sel. Het is echt te lang geleden" zeg ik als we elkaar weer loslaten. Ze knikt instemmend. "Kom maar mee naar mijn kamer. Willen jullie iets drinken?" Vraagt ze. "Mag ik limonade?" Vraagt Tim verlegen. "Natuurlijk. Wil jij dat ook Alexia" ze knikt. "Ga je thee zetten?" Vraag ik. Selena knikt. "Doe dan maar een thee" "Oké. Jullie kunnen in het raamkozijn zitten. Ik heb er een soort bank van gemaakt" Ik knik goedkeurend.

Ik kijk de kamer van Selena rond. Het ziet er knus en gezellig uit. Het is niet zo groot, maar het is genoeg voor in je eentje. "Ben jij dit mama?" Vraagt Tim giechelend terwijl hij naar een foto wijst. Ik kijk op de foto en lach. "Ja, dat ben ik. Mooi hè" zeg ik. Hij schudt lachend zijn hoofd. "Je bent nu veeeeeeel mooier" zegt hij. "Dankjewel Tim" zeg ik. Op de foto sta ik in mijn oude, kinderachtige kleding en een bril. Ik heb nu lenzen.

Selena komt de kamer ingelopen en geeft ons het drinken. Ze gaat op haar bed zitten en we kletsen over van alles en nog wat. "En ga jij naar dezelfde school als Brooke en Jace?" Vraagt Selena aan Alexia. Ze haalt haar schouders op en kijkt mij aan. "Ja. Ik heb haar ook al ingeschreven" zeg ik. Selena knikt goedkeurend. "Ik hoop dat je de leuke docenten krijgt, zoals mevrouw van der Berg. Ze geeft Aardrijkskunde en is echt geweldig!" Zegt Selena enthousiast. Ik knik instemmend.

————

Na een hele gezellige middag, gaan Alexia, Tim en ik naar huis. Tim werd weer moe, dus die leg ik thuis in zijn bedje, zodat hij kan slapen.

Als we bij het appartement aankomen, is Tim al in slaap gevallen. Alexia opent de deur en samen lopen we naar binnen. "Ik leg Tim even in bed" zeg ik tegen Alexia. Ze knikt goedkeurend, terwijl ze haar jas ophangt en haar schoenen uit doet. Ik loop naar de kamer van Tim en leg hem in zijn bedje neer. Ik geef hem een kusje op zijn voorhoofd en loop dan weg.

Ik ga naast Alexia op de bank zitten en kijk mee naar het programma wat op de tv te zien is. "Heb je zin om naar school te gaan maandag?" Vraag ik. Ze knikt. "Ja, maar ik heb nog nooit echt goede vriendinnen gehad, dus ik ben bang dat als ik op ze afstap ze mij niet gaan accepteren" zegt ze. "Ik weet zeker dat iedereen je leuk gaat vinden. Je bent een lieve meid. Één tip van mij: ga je niet aanpassen aan een groep zodat je erbij kan horen, maar ga naar iemand waar je jezelf kan zijn. Beter één goede vriendin dan een heleboel neppe" zeg ik. "Bedankt voor het advies" zegt ze glimlachend. "Natuurlijk" We kijken verder in stilte naar de tv.

Rond 16:30u zie ik Tim de woonkamer inlopen. Hij wrijft met zijn vuistjes in zijn ogen en komt naar de bank toelopen. "Hey lieverd. Lekker geslapen?" Vraag ik. "Ja" zegt hij, voordat hij op mijn schoot klimt. "Hoi Alexia" zegt hij vrolijk. "Hey Tim" zegt ze, terwijl ze haar hand door zijn haren heen haalt, waardoor Tim giechelt. "Ga jij mama helpen met het eten?" Vraag ik aan Tim. Hij knikt vrolijk met zijn hoofd en springt weer van mijn schoot af. Hij pakt mijn hand vast en trekt mij mee naar de keuken.

Ik heb Tim op het aanrecht gezet en samen maken we de lasagne klaar. Als het op het vuur staat, haal ik Tim van het aanrecht af, zodat hij zich niet kan verbranden aan de pan. Als ik de lasagne in de oven heb gezet, lopen Tim en ik samen terug naar de woonkamer. Ik zie Alexia slapen op de bank, dus ga ik samen met Tim op de stoel zitten, wachtend totdat het eten klaar is.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu