24.

2.6K 77 2
                                    

P.O.V. Brooke
~maandag~
Ik hoor mijn irritante wekker weer afgaan. Dit is lang geleden... Ik sla mijn wekker uit en open langzaam mijn ogen. Ik draai me om naar Jace, die nog steeds aan het slapen is. Ik druk mijn lippen op die van hem en al snel trekt hij mij op zich. Ik trek me terug en glimlach naar hem. "We moeten er nu echt uit" mompel ik. Jace knikt instemmend.

We stappen beide uit bed en lopen naar de kamers van de kids. Ik ga naar Tim en Jace gaat naar Alexia. Ik open zachtjes de deur en knip zijn licht aan. Ik loop naar zijn bedje toe. "Word je wakker Tim?" Vraag ik, terwijl ik over zijn arm heen wrijf. Ik zie zijn ogen knipperen en open gaan. "Goeiemorgen lieverd" zeg ik zacht. "Hoi mama" zegt hij, voordat hij recht gaat zitten in zijn bed.

We zitten met zijn vieren aan de tafel te ontbijten. "Hebben jullie zin in school?" Vraagt Jace aan Alexia en Tim. Alexia knikt met haar hoofd, maar Tim blijft stil. "Vind je het spannend?" Vraag ik aan Tim. Hij knikt twijfelend. "Papa en mama gaan mee met jou naar school en ik denk dat je snel vriendjes gaat maken" zeg ik geruststellend. Hij knikt nu al iets zekerder.

————

We zitten in de auto. We hebben al een tijdje geleden alle schoolspullen voor Alexia gekocht zoals een etui en pennen. Het nodige dus. Tim is deze ochtend wel veel stiller dan normaal, maar ik snap heel goed dat hij zenuwachtig is. We komen aan bij de oude school van Jace en mij en gelijk komt er een glimlach op mijn gezicht. Jace parkeert de auto en we stappen alle vier uit. Ik til Tim op en Jace doet de auto op slot. Net voordat we naar binnen willen lopen, zie ik een witte Porsche de parkeerplaats op scheuren. Tim klapt vrolijk in zijn handen als hij dat ziet. "Nog een keer! Nog een keer!" Roept hij. "Ik denk niet dat hij dat nog een keer gaat doen" zeg ik. Als ik zie wie er uit de auto stappen, worden mijn ogen groot. Ik wist niet dat zij hier nog op school zitten... "Hebben zij hun diploma niet gehaald?" Vraag ik aan Jace. Hij reageert niet, maar loopt snel op zijn twee beste vrienden af, Dave en Brodie. Ze begroeten elkaar vrolijk en komen dan hierheen gelopen. "Wie zijn dat mama?" Vraagt Tim. "Dat zijn papa's vrienden. Dat is Brodie en dat is Dave" zeg ik, voordat ik ze aanwijs. "Wist je dat wijzen onbeleefd is" zegt Brodie grinnikend terwijl hij mij een knipoog geef. Ik rol met mijn ogen. "En wie zijn jullie?" Vraagt Dave aan Alexia en Tim. "Ik ben Tim" zegt hij blij. "Ik ben Alexia" zegt ze, terwijl ze haar hand uitsteekt die Brodie en Dave allebei schudden. "Zullen wij jou verder helpen binnen? Dan kunnen Brooke en Jace je broertje wegbrengen" stelt Brodie voor. Alexia knikt instemmend. "Dat zou fijn zijn" zeg ik. Jace en ik geven Alexia allebei een knuffel en wensen haar veel plezier. "Doei" roept Tim nog naar Alexia. Ze zwaait met een glimlach terug en loopt dan met Dave en Brodie naar binnen.

P.O.V. Alexia
Ik loop achter Brodie en Dave aan naar binnen. In de gang waar we doorheen lopen wordt het stil, waardoor ik onzeker naar de grond kijk. Ik hoor allemaal mensen om me heen fluisteren, waardoor ik nog onzekerder wordt. Vinden ze mij raar? Wat denken ze van mij? "Hey. Gaat het wel?" Vraagt Dave, terwijl hij een arm om mij heen slaat. "Iedereen fluistert tegen elkaar en wijzen naar mij" zeg ik. "Dat komt omdat wij bij jou lopen" zegt Brodie. Ik kijk hem niet-begrijpend aan. "Je broer, Brodie en ik waren vier jaar lang de populairste jongens van de school. Vanaf de tweede klas keek iedereen naar ons op en daarom kijkt iedereen altijd naar ons en weten ze altijd de nieuwste roddels van ons. De meeste zeggen dat we meisjesgebruikers zijn en dat we heel arrogant zijn, maar dat zijn we eigenlijk helemaal niet, maar om geen gezeik te veroorzaken zeggen we daar niks over" legt Dave uit. Ik knik begrijpend. "Kortom, let maar niet op al deze mensen" zegt Brodie glimlachend.

We komen aan bij de balie, waar een vrouw achter zit. "Dave. Brodie. Wat komen jullie nu weer doen? Weer eruit gestuurd?" "Voor de eerste keer niet. We komen Alexia aanmelden" zegt Dave grijnzend, waardoor ik zachtjes grinnik. "Alexia Spike?" Ik knik. Ze geeft mij alle benodigde spullen en wenst me dan veel plezier. Ik bedank de vrouw vriendelijk. "Wij helpen je wel met het dragen van je boeken" zegt Dave, die een stapel aan Brodie geeft en de andere stapel zelf vasthoudt. "Dankjwel jongens" "No problem" zegt Brodie.

We lopen met zijn drieën naar mijn kluisje, die ik open met mijn persoonlijke code. Brodie en Dave dumpen mijn boeken erin en ik stop de rest erbij. Ik pak de boeken die ik nu nodig heb en stop die in mijn tas. "Waar is mijn lokaal?" Vraag ik, als ik de bel hoor gaan. "We lopen wel mee. Waar moet je heen?" "Lokaal 043" zeg ik.

Voor de deur zeg ik de jongens gedag en dan klop ik zachtjes op de deur voordat ik hem open doe. Ik kijk twijfelend naar de docent die mij met een glimlach aankijkt. "Jij moet Alexia zijn" zegt hij. Ik knik. "Ik ben meneer Juli en ik ben je mentor en biologie docent dit jaar. Ga maar naast Allison zitten" Ik kijk de klas rond en een meisje, Allison dus, steekt haar hand op. Ik loop er langzaam heen, mijn blik op mijn schoenen gericht en de blikken van de mensen ontwijkend. Ik ga op de stoel zitten en pak mijn boeken erbij die ik nodig heb. "Hey! Ik ben Allison" zegt ze, terwijl ze onhandig haar armen om me heen slaat. "Uhm hoi. Ik ben Alexia" ze knikt. "I know, maar je bent dus nieuw. Waar kom je vandaan?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Allison! Ik weet dat het gezellig is, maar voer dit gesprek na de les uit" zegt meneer Juli. Allison knikt braaf en geeft mij een snelle knipoog, waardoor ik grinnik.

Ik denk dat dit eens een hele goede vriendschap kan worden...

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu