5.

5.2K 116 3
                                    

P.O.V. Brooke
We zijn alweer een aantal dagen verder en het gaat super hier. Lola, Rose en ik zijn echt al hecht geworden en over Jace gesproken, ik begin hem echt leuk te vinden... Ik denk alleen niet dat hij mij ziet staan, dus ik heb de hoop al een beetje opgegeven. Lola en Rose niet, want ze kletsen de hele tijd over hoe leuk het wel niet zou zijn als ik een relatie met Jace krijg. Ik had het ze namelijk verteld, van dat ik hem leuk vind, maar ik had dat eigenlijk beter niet kunnen doen.

Wat betreft Jordan... Hij blijkt niet zo erg te zijn. Jace is namelijk vrienden met hem geworden in deze week, waardoor ik hem vaker spreek. Aan de blik van Lola te zien, heeft ze een oogje op Jordan. Altijd als hij bij ons is, kijkt ze hem altijd dromend aan. Ik moet haar maar eens gaan ondervragen.

Zonder iets te zeggen sta ik op van de bank. "Wat ga je doen?" Vraagt Jace verbaasd, door mijn actie. "Ik ga even naar Lola en Rose" "Oké. Ik loop wel mee, want dan ga ik richting Jordan" Ik knik goedkeurend. We lopen samen richting de kamers en als we allebei een andere kant op moeten, zeggen we elkaar gedag.

Ik klop op de deur van Lola en Rose en al snel gaat ie open. "Hey!" Zegt Rose blij, terwijl ze me een knuffel geeft. Ik geef haar een knuffel terug en loop dan mee naar binnen. Ik zie Lola lui op de bank zitten, waardoor ik moet grinniken. "Hey schat" zeg ik, terwijl ik ook Lola een knuffel geef. "Hey hey" zegt ze glimlachend en ik ga bij ze op de bank zitten.

"Heb je een oogje op iemand?" Vraag ik heel 'onschuldig' aan Lola. Ze wordt rood, maar schudt haar hoofd. "Ook niet heel misschien op Jordan" zeg ik grijnzend. Ze wordt nog roder, en begint automatisch te glimlachen. "Ik wist het!" Zeg ik blij. Rose en Lola moeten lachen door mijn reactie. "Hoe wist je het?" Vraagt Lola aan mij. "Die blik waarmee je hem elke keer aankijkt, is echt te voorspellend" zeg ik lachend. "Oh" zegt ze beschaamd. Ik leg een arm om haar schouder. "Je kan er niks aan doen" zeg ik. Ze knikt instemmend.

Na ongeveer twee uurtjes loop ik weer terug naar m'n eigen kamer. Ik kom Jordan op de gang tegen en begroet hem. "Hoi" zegt hij. "Kan ik je iets vragen?" Vraagt hij als ik wil doorlopen. "Tuurlijk" "Nou kijk, uhm... ik vind Lola zeg maar leuk, maar ik weet niet of ze mij leuk vindt en ik wil niet afgewezen worden" legt hij uit. "Ik heb haar toevallig net ondervraagt, omdat ze altijd heel erg dromerig naar je kijkt. En ze heeft  toegegeven dat ze je leuk vindt, dus je kan haar op een date vragen" zeg ik glimlachen. Hij geeft me een knuffel als bedankje. "Thanks Brooke" "'t was een kleine moeite" zeg ik terug.

————

Jace en ik zitten weer samen op de bank, terwijl we televisie kijken. "Weer zin in school?" Vraagt Jace. "Wat denk je zelf?" "Ik denk dat je er heel veel zin in hebt" Ik kijk hem met een ben-je-serieus-blik aan. "Ik heb er dus totaal geen zin in. Ik zou nog wel een weekje vrij willen hebben" "Ik ook hoor" zegt hij grinnikend, terwijl hij zijn hand door mijn haar heen haalt. Ik kijk hem met open mond aan. Ik probeer mijn haar snel weer goed te doen, omdat het er nu uitziet als een vogelnest. "Ugh... Nu heb je het helemaal verpest!" Zeg ik licht geïrriteerd. "Moet ik het weer goed doen?" Vraagt hij lief. "Kan je het?" Vraag ik quasi bang. "Je kan het altijd veranderen als je het niks vindt." "Dat is waar" Ik ga goed zitten, zodat Jace er goed bij kan.

Als hij na een kwartier zegt dat hij klaar is, kijk ik in de spiegel en valt mijn mond open. "Omg! Dit is zo mooi!" Roep ik blij.

Jace kijkt me glimlachend aan

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Jace kijkt me glimlachend aan. "Gelukkig maar" zegt hij grinnikend. Ik loop naar hem toe en geef hem een knuffel. Ik trek terug en kijk hem aan. Ik zie twinkelingen in zijn ogen en dan valt mijn blik op zijn lippen. Jace komt langzaam dichterbij met zijn hoofd en dan raken onze lippen elkaar. Ik ga mee in de kus en leg mijn armen om zijn nek heen. Jace trekt me op zijn schoot, zodat we wat comfortabel zitten.

Na een tijdje trek ik terug en kijk ik hem met een grote glimlach aan. Hij glimlacht terug en geeft me een snelle kus op mijn voorhoofd. Ik leun met mijn hoofd op zijn borst en Jace heeft zijn armen om me heengeslagen. "Ik kan niet geloven dat ik je ooit pijn heb gedaan" fluistert Jace. "Ik kan niet geloven dat ik je ooit zou zoenen" zeg ik grinnikend, want ik wil niet dat hij zich schuldig gaat voelen over wat hij heeft gedaan op de middelbare school. "Wat ik heb gedaan is erger" Ik ga weer normaal zitten en kijk hem dan aan. "Maakt het verleden nu nog iets uit?" Vraag ik zacht. Hij haalt zijn schouders op. "Ik zou me altijd schuldig blijven voelen" zegt hij zuchtend, terwijl hij zijn blik van me afwijkt. Ik draai zijn hoofd weer terug en kijk hem dan recht aan. "Dat moet je niet doen. Ik was niet wie ik echt ben" zeg ik. "Ik ook niet, maar ik heb je toch pijn gedaan en dat kan ik niet meer terugdraaien" "Ik heb nu geen pijn meer, oké. Dus als we nou het verleden achter ons laten en opnieuw beginnen, komt alles goed" zeg ik glimlachend. Hij knikt instemmend. Ik druk mijn lippen weer op de zijne en dan hoor ik een verschrikt kreetje...

Rose, Lola en Jordan staan in de deuropening. Ik sta snel op en kijk ze alle drie beschaamd aan. "IK WIST HET!" Schreeuwt Lola blij. Jordan legt snel zijn handen op zijn oren. "Jezus Lola" zegt hij pijnlijk. "Sorry" zegt ze zacht, voordat ze een kus op zijn wang geeft. "Nu ben ik de enige die loner is" zegt Rose zielig met een pruillipje. "Awh" zeg ik grinnikend, terwijl ik naar haar toe loop en haar een knuffel geef.

"Hoe komen jullie eigenlijk binnen?" Vraag ik fronsend, als we al een tijdje met z'n allen aan heg kletsen zijn. "Jace heeft me de sleutel gegeven" zegt Jordan schouderophalend. Ik knik begrijpend. "Ik heb echt geen zin in school" zegt Rose random, waardoor we allemaal moeten lachen. "Ja, wat?" Vraagt ze niet-begrijpend. "Het was gewoon heel random" leg ik uit. "Oh" zegt ze, wanneer ze mee begint te lachen.

"Wij gaan. Morgen moeten we weer vroeg ons bed uit" zegt Lola. We knikken allemaal, als teken dat we het begrijpen. Jace en ik zeggen ze gedag. "Zullen wij ook maar gaan slapen dan?" Vraagt Jace. "Ja, ik ben moe"

We maken ons klaar en gaan dan in onze bedden liggen. "Welterusten Jace" "Welterusten Brooke"

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu