25.

2.6K 77 30
                                    

P.O.V. Alexia
Als het pauze is, lopen Allison en ik eerst naar onze kluisjes waar we onze boeken omwisselen. We hebben al een heel gezellig gesprek gehad, waarbij we veel moesten lachen. De docent van het tweede uur vond het alleen niet zo leuk.

We lopen naar de kantine, waar een heleboel kabaal uit komt. Ik slik kort, maar loop Allison rustig achterna. "Ik heb nog twee vriendinnen, maar die zitten helaas niet bij ons in de klas. Zal ik ze aan je voorstellen?" Vraagt ze. Ik knik instemmend. "Ze zullen je heel aardig vinden, dat beloof ik je" zegt ze blij. Ze loopt naar een tafel in hoekje, waar twee meisjes zitten. "Meiden, dit is mijn nieuwe klasgenootje, Alexia. Alexia, dit zijn mijn 'best friends', Lulu en Amira" stelt Allison ons aan elkaar voor. Ik zwaai een beetje ongemakkelijk naar hen, maar ze begroeten mij vrolijk. Allison en ik gaan bij ze aan tafel zitten en kletsen vrolijk. Ik pak mijn brood uit mijn tas en eet dat langzaam op.

Na een tijdje wordt de hele kantine stil, waardoor ik verward om mij heen kijk. Brodie en Dave staan in de deuropening en lopen kletsend naar de tafel in het midden. Als ze mij zien, zwaaien ze vrolijk naar mij, waardoor ik terug zwaai. Ze draaien zich om en komen deze richting op. "Hallo dames" zegt Dave, terwijl hij en Brodie tegenover mij komen zitten. Allison, Lulu en Amira zitten er een beetje stil bij, wat ik ook wel een beetje kan begrijpen. "Moeten jullie niet naar jullie vrienden?" Vraag ik. Ze halen hun schouders allebei op. "Wij vroegen ons een paar dingetjes af, dus dat willen we vragen" "Oké" zeg ik, terwijl ik hun beide aankijk.

"Dus, waarom hebben wij jou nooit eerder gezien?" Vraagt Brodie. "Lang verhaal" zeg ik. "Wij hebben alle tijd" zegt Dave. Ik kijk Allison, Lulu en Amira aan. "Mag ik?" Vraag ik. Ze knikken alle drie goedkeurend.

"Ik woonde met Tim in een klein, vies en vervallen huisje met een moeder die niks voor ons deed. Ik deed alles in huis en verzorgde Tim. Ik had er geen benul van dat onze moeder niet onze echte moeder was en dat Tim eigenlijk niet mijn echte broertje is. Jace en Brooke kwamen een keer langs en hebben ons bij mijn stiefmoeder weg gehaald en nu wonen Tim en ik bij ze" leg ik uit. Brodie en Dave knikken begrijpend. "Nog meer vragen?" Vraag ik grinnikend. Ze schudden hun hoofd en staan op. "Nu gaan we naar onze vrienden" zegt Brodie. Ik knik begrijpelijk. "We zien je nog" Ik zeg ze gedag en ga dan rustig verder met het eten van mijn brood.

Als ik merk dat Amira, Lulu en Allison heel stil zijn, kijk ik ze aan. Ze kijken mij aan met een verwarde en ongelovige blik. "Wat?" Vraag ik onzeker. "Je weet dat ze heel erg populair zijn en meisjes gebruiken?" Vraagt Amira mij. Ik knik. "Dat ze meisjes gebruiken is een roddel dat niet waar is" leg ik uit. Ze zuchten opgelucht. "Het zijn de beste vrienden van mijn broer, Jace" zeg ik. "Oh, vandaar. Ik dacht al" grinnikt Lulu. "Hij zat toch vorig jaar ook op deze school?" Vraagt Allison. Ik knik. "Jep"

————

Als school is afgelopen, loop ik met Allison naar buiten. Lulu en Amira waren al eerder uit. De auto van Jace komt de oprit opgereden, met Brooke en Tim in de auto. "Ik moet gaan" zeg ik tegen Allison. Ze knikt. "Ik ook" Ik loop richting de auto en zwaai kort naar Allison. Ze doet hetzelfde terug en loopt naar de fietsenstalling. Ik open de deur van de passagierskant en stap in. "Hey" begroet ik Brooke en Tim. "Hoi. Hoe was je eerste schooldag?" Vraagt Brooke aan mij. "Het was heel leuk. Ik heb drie hele aardige meisjes ontmoet. Één daarvan zit bij mij in de klas" leg ik uit. Ze knikt. Brooke start de auto weer en zo rijden we richting huis.

Als we thuis zijn aangekomen, loop ik meteen door naar mijn kamer. Ik leg mijn boeken en etui op mijn bureau en zet mijn tas ernaast. Ik begin gelijk aan mijn huiswerk

(voor wie is dit ook altijd het idee, maar voert het nooit uit😂)

en als ik na een half uurtje klaar ben, loop ik naar de keuken om Brooke te vragen of ik kan helpen met koken.

"Nee hoor. Ga maar bij Tim op de bank zitten" Ik knik en loop naar de woonkamer toe, waar Tim 'Billy en Bam Bam' aan het kijken is. Ik ga naast hem zitten. "En hoe was jouw eerste schooldag?" Vraag ik aan Tim. Hij kijkt mij heel erg blij aan, waarvan ik aanneem dat het leuk was. "Heeeeel leuk! We hebben getekend! Wil je hem zien?" Ik knik goedkeurend. Hij springt op van de bank, pakt mijn hand vast en trekt me mee naar de koelkast waar al zijn tekeningen hangen. "Kijk!" Zegt hij trots als hij wijst naar een tekening. Ik heb alleen geen idee wat ik erin zou moeten zien... "Wat is het?" "Een schillepad!" Zegt hij. Ik moet grinniken om zijn uitspraak. "Dat is een hele mooie schildpad" zeg ik. Hij knikt blij.

"Hoe laat komt Jace thuis?" Vraag ik aan Brooke. Net nadat ik dat heb gevraagd, hoor ik de deur open gaan. Brooke en ik kijken elkaar aan en beginnen te lachen. "Papa!" Roept Tim blij, voordat hij naar de gang rent. "Hey klein monster" hoor ik Jace zeggen. "Kan jij misschien even de tafel dekken? Het is bijna klaar" zegt Brooke. "Natuurlijk" glimlach ik. Ik dek de tafel en ga daarna alvast op mijn plekje zitten.

Iedereen komt erbij zitten en Jace geeft Brooke een kus op haar wang. "Hey schat. Hoe ging je studie?" Vraagt Jace. "Goed. Het is nog niet zo heel moeilijk. Hoe ging jouw eerste echte werkdag" "Het is wennen. Je hebt gelijk heel veel verantwoordelijkheid." Legt Jace uit. Brooke knikt begrijpelijk. "En hoe was jullie eerste schooldag?" Vraagt Jace aan Tim en mij. "Heeeel leuk!" Zegt Tim weer. "Het ging goed" zeg ik glimlachend. Hij knikt goedkeurend en praat dan verder met Tim en ik met Brooke.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu