20.

2.9K 85 7
                                    

P.O.V. Brooke
"Laat mama nog maar even slapen. Ze is erg moe" "Is ze ziek?" "Nee. Gisteren was heel erg druk. Jij hebt ook heel lang geslapen en mama doet hetzelfde"

Ik word wakker van twee fluisterende stemmen in de kamer. "Kom eens hier" zeg ik met mijn hele erge ochtendstem en nog half dichte ogen tegen Tim. "Mama!" Roept hij vrolijk, terwijl hij naar het bed toe rent en erop klimt. "Hey Timmie" zeg ik, terwijl ik hem een kusje op zijn voorhoofd geef. Hij begint te giechelen en gaat naast me liggen. Jace komt naar me toegelopen en geeft me kus. "Lekker geslapen?" Vraagt hij. "Ja hoor. Hoe laat is het?" Vraag ik, gapend. "Bijna 12 uur" Ik knik goedkeurend. Ik sla de dekens van mij af en ga rechtop zitten. "Mama heeft papa's shirt aan" giechelt Tim. Jace en ik beginnen te lachen. "Dat zie jij goed. Kom jij mee naar de keuken? Dan gaan we samen eten voor mama maken" zegt Jace tegen Tim. Hij knikt hevig met zijn hoofd. "Ik ga het heel lekker maken" zegt hij tegen mij, voordat hij van het bed afspringt en weg rent. Ik glimlach en kijk Jace aan. "Wel iets speciaals hè" zeg ik met een knipoog. Hij knikt lachend. "We zullen ons best doen"

Ik stap uit bed en rek me uit. Ik loop naar de koffer die in onze kamer staat en pak er een broek, een shirt, lingerie, een handdoek, een washandje en alle douchespullen uit, voordat ik naar de badkamer loop die aan onze kamer grenst. Je hebt twee deuren. Je kan er via onze slaapkamer in en via de gang. Ik leg mijn kleren op de wastafel en zet de douche aan. Ik haal mijn haar uit de knot en haal er een borstel doorheen. Het zit helemaal in de klit en het duurt dan ook even voordat het eruit is.

Ik ga onder de douche staan en sluit genietend mijn ogen. Ik kan echt heel erg genieten van een normale, warme douche. Ik was mijn haren en mijn lichaam. Ik scheer meteen ook even gelijk mijn benen. Als ik helemaal klaar ben, stap ik uit de douche en maak ik me klaar. Ik doe ook nog even snel wat make-up op, wat bestaat uit concealer, mascara en highlighter.

Als ik richting de keuken loop, ruik ik al de heerlijke geur van ei. Ook hoor ik allemaal vrolijke stemmen, waardoor ik glimlach. Ik loop de keuken in en zie iedereen al aan de tafel zitten. "Wat ziet het er lekker uit" zeg ik blij. "Heb ikke gedaan" zegt Tim trots. "Dat heb je goed gedaan" zeg ik, voordat ik hem een kus op zijn hoofd geef. Ik ga naast Alexia zitten, tegenover Jace. "Eet smakelijk" zeg ik. "Eet smakelijk" zeggen de anderen terug.

————

De verhuiswagen is aangekomen en Jace en ik helpen de man met het sjouwen van dozen.

Als alle dozen uiteindelijk in het appartement staan, zeggen we de man gedag. "Ik wist niet dat we zoveel dozen hadden" zegt Jace zuchtend, voordat hij zich naast Tim en Alexia op de bank laat vallen. Ik moet lachen. "Dat zal wel door mij komen" zeg ik lachend. Hij knikt instemmend. "Je hebt inderdaad veel te veel kleren" zegt hij grinnikend.

Na een tijdje beginnen we met het uitpakken van de dozen. "Mag ik tekenen?" Vraagt Tim aan mij. "Ja hoor. Ga maar alvast aan de tafel zitten. Dan pak ik jouw stiften" Hij lacht en loopt naar de keuken toe. Ik zoek naar zijn spullen en vind ze dan in een doos helemaal achteraan. Ik pak de placemat (ja mensen, het is echt 'de placemat'), zijn stiften en een paar witte A4-blaadjes. Ik loop ermee naar de keuken en leg het dan allemaal voor hem klaar.

Ik pak de dozen van Tim en neem die mee naar zijn kamer. Zijn kleren leg ik in zijn kast neer.

Die ene keer dat ik met Tim, Alexia, Lola en Rose ging shoppen, zijn we helemaal los gegaan, waardoor de kast van Tim helemaal vol ligt. Volgens mij heeft hij na drie maanden nog steeds niet al zijn kleding aan gehad.

In de andere twee dozen zit al zijn speelgoed. Ik pak het speelkleed uit de gang en leg dat in de hoek van zijn kamer neer. Ik pak de opbergdoos en doe daar al zijn autootjes in. Als ik in Tim zijn kamer klaar ben met het opruimen, loop ik naar de kamer van Jace en mij en pak daar de koffers uit die we zelf hadden meegenomen.

"Mama!" Roept Tim vrolijk, terwijl hij de kamer in komt rennen. Hij vergeet alleen dat er een drempel zit en hij struikelt erover. Hij valt op de grond en begint te huilen. Ik loop naar hem toe en til hem op. Ik ga op het bed zitten met Tim op mijn schoot. "Waar heb je pijn?" Vraag ik hem. Hij laat zijn handjes zien, waar ik twee schaafwondjes op zie. Ik geef op allebei de handjes een kus. "Zullen we het even afspoelen?" Hij knikt en veegt met zijn vuistjes de tranen weg. Ik neem hem mee naar de keuken waar ik zijn handjes onder de kraan houdt, zodat het niet gaat infecteren.

"Wat wilde je laten zien?" Vraag ik hem. Hij loopt weer terug naar de kamer, waar hij zijn tekening van de grond pakt. Hij laat het trots aan mij zien. "En wie zijn dit allemaal?" Vraag ik, terwijl ik naar de vier stokpoppetjes kijk. "Papa, mama, Alexia en ik" zegt hij, terwijl hij de poppetjes één voor één aanwijst. "Zullen we de tekening ophangen?" Hij knikt hevig met zijn hoofd. Ik neem hem mee naar de keuken en geef hem een magneetje. Ik til hem op en laat hem de tekening aan de koelkast ophangen.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu