13.

3.3K 89 5
                                    

P.O.V. Brooke
We zijn eindelijk aangekomen bij de school. Ik kijk in de achteruitkijkspiegel en zie dat Tim in slaap is gevallen en dat Alexia met grote ogen naar het gebouw kijkt. Jace rijdt de ondergrondse parkeergarage in en zet de auto op zijn plaats. Jace, Alexia en ik stappen uit de auto. Ik open voorzichtig de deur aan de kant waar Tim zit, zodat hij er niet uitvalt. Ik klik de riem open en til hem daarna uit de auto. Hij blijft slapen, wat een glimlach op mijn gezicht oplevert.

We lopen door de achteringang naar binnen, zodat de vrouw van de balie ons niet kan zien. We sluipen naar de lift toe en drukken op het knopje. De liftdeuren gaan meteen open.

Jace doet de deur open en rijdt de koffer naar binnen. Alexia en ik lopen erachteraan naar binnen. "Wow" zegt ze zacht, terwijl ze bewonderend om haar heen kijkt. "Ik ga Tim even in ons bed leggen" zeg ik tegen Jace. Hij knikt goedkeurend. Ik loop naar onze slaapkamer en leg Tim onder de dekens en Teddy naast hem. Ik geef hem een kusje op zijn voorhoofd en loop dan de kamer weer uit.

Ik zie Jace en Alexia samen op de bank zitten. Alexia zit huilend in zijn armen. Jace kijkt me glimlachend aan, terwijl hij knikt, als teken dat het goed is. "Ik ga even naar Rose en Lola." Deel ik mee. "Is goed" zegt Jace.

Ik klop op de deur van de kamer van Lola en Rose. De deur wordt open gedaan door Jordan. "Een hele goede middag" zegt hij lachend. Ik schud grinnikend mijn hoofd. Hij laat me binnen en daar zie ik Rose en Lola op de bank hangen, letterlijk. Ik proest het uit. "Wat zijn jullie aan het doen?" Vraag ik. "We zijn moe en waren benieuwd of je een film ook ondersteboven kon kijken" legt Rose uit. "Zo zitten ze echt al de hele middag" fluistert Jordan in mijn oor, waardoor ik weer moet lachen. Ze gaan weer normaal zitten en meteen grijpt Lola naar haar hoofd. "Awh fuck" Ik moet grinniken. "Het is niet grappig!" "Dan moet je ook niet de hele tijd zo zitten"

Jordan en ik gaan op de bank tegenover ze zitten. "Wat kom je eigenlijk doen?" Vraagt Rose. "Je was toch ziek?" Vraagt Lola. "Nou kijk... Jace en ik waren deze twee dagen helemaal niet ziek" Iedereens mond valt open. "Wat hebben jullie dan gedaan?" Vraagt Jordan verward. "Jace vertelde dat hij een zusje had die hij al tien jaar niet had gezien en ik had verteld dat mijn zus zelfmoord had gepleegd vroeger, dus waren we gewoon niet in de stemming om naar school te gaan" "Wow heftig" zegt Lola. Ik glimlach zwak. "En vandaag?" Vraagt Rose.

"We waren gisteren naar de kinderbescherming gegaan om te vragen waar zijn zusje woonde en we zijn daar net geweest. Het was daar vreselijk. Het huis lag vol met jointjes en die pleegmoeder, die alleenstaand was, zei dat wij ze allebei mee moesten nemen. Ze had namelijk ook nog een jongetje in huis gekregen. Ze had zich alleen aangemeld als pleegmoeder, zodat ze kon leven van de kinderbijslag. We hebben ze net meegenomen en nu hebben we twee kinderen waar we voor moeten zorgen" leg ik allemaal uit. Hun monden zijn nog verder open gevallen, als dat nog kon. "Hoe gaan jullie dat doen met school enzo?" Vraagt Lola. "Dat weten we nog niet, maar dat bespreken we nog wel" zeg ik. Ze knikken begrijpend. We blijven allemaal een tijdje stil, totdat mijn telefoon de stilte onderbreekt. Ik neem op en krijg een gestresste Jace aan de telefoon.

Ik: "Wat is er?"
Jace: "Tim is net wakker geworden, maar hij is nu helemaal onrustig en aan het huilen omdat jij er niet bent"
Ik: "Ik kom er meteen aan, oké"
Jace: "Ja. Tot zo"
Ik: "Tot zo"

Ik sta meteen op. "Ik moet nu weg" zeg ik. "Oké" zeggen ze alle drie tegelijk, terwijl ze naar me zwaaien. Ik zwaai glimlachend terug en ren dan naar mijn kamer. Ik open de deur en loop naar binnen. Ik hoor meteen het gehuil uit de slaapkamer komen. Ik loop naar onze slaapkamer en zie daar Jace wanhopig op het bed zitten, terwijl Alexia ongemakkelijk toekijkt. "Ga maar naar de woonkamer" fluister ik in Jace' oor. Hij knikt en loopt met Alexia naar de woonkamer.

Ik ga op het bed zitten en trek de onrustige Tim tegen me aan. Ik zet hem op mijn schoot en wieg hem zachtjes heen en weer, terwijl ik sussende woordjes in zijn oor fluister. Langzamerhand wordt hij weer rustiger. "Ben je zo bang?" Vraag ik. "J-ja. I-ik zag m-mama voor me d-die me w-wilde slaan" zegt hij, nog na-snikkend. (Is dat een woord? Zo nee, nu wel😅😉) "Je hoeft nu niet meer bang te zijn Tim. Jace, Alexia en ik zullen je beschermen." "Ben jij dan nu mijn nieuwe mama?" Vraagt hij met rode oogjes. Ik kijk hem glimlachend aan en knik dan met mijn hoofd. "Ja. Ik ben nu jouw mama" zeg ik, terwijl er ook een traan, van geluk dan wel, over mijn wang glijdt. Ik veeg 'm snel weg. "Ben je daar niet blij mee?" Vraagt hij bang. "Ik ben juist heel erg blij. Je kan ook huilen van geluk, wist je dat?" Hij schudt zijn hoofd, maar kijkt me dan blij aan.

"Zullen we lekker in bad gaan?" Vraag ik aan hem. Hij knikt hevig met zijn hoofd. "Wacht je dan even hier op bed? Dan ga ik alles klaar maken" zeg ik. "Oké" zegt hij, voordat hij van mijn schoot afkruipt en Teddy pakt waar hij vrolijk tegen gaat praten. Ik glimlach naar hem, haal een hand door zijn haar en loop dan naar de woonkamer. Ik zie Jace en Alexia op de bank zitten. "Gelukt?" Vraagt hij aan mij. Ik knik. "Ja. Wil jij misschien even met Alexia naar de stad om kleren voor ze te kopen?" Vraag ik. "Je weet dat ik shoppen haat" zegt hij zuchtend. Ik loop naar hem toe en fluister in zijn oor: "Doe dit voor Alexia. Misschien kan je haar wat meer op haar gemak stellen om met haar dit te doen als broer en zus" Ik trek me terug en kijk hem dan indringend aan. Hij knikt goedkeurend. Ik knik glimlachend. Ik pak een grote tas uit de rommelkast en geef die aan hem. "Dan hoef je niet met allemaal verschillende tassen te sjouwen" leg ik uit. "Dankje. Tot zo dan" "Tot zo" Ik geef hem nog een kus en dan loopt hij met Alexia de kamer uit.

————————————————————————
Ik had ineens weer heel veel inspiratie, dus vandaar al deze hoofdstukjes na elkaar.

Als jullie het boek al helemaal hadden gelezen, hoop ik dat jullie het nu al leuker vinden☺️

Xxx Eline

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu