22.

2.8K 92 9
                                    

P.O.V. Brooke
Ik word wakker van de zonnestralen die door de ramen heen schijnen. We zijn weer eens vergeten om de gordijnen dicht te doen... Ik rek me langzaam uit en ga dan zitten. Ik wrijf even de slaap uit mijn ogen en sta dan op. Ik trek een schoon lingeriesetje aan en een leuke jumpsuit:
(Zonder deze hakken)

 Ik trek een schoon lingeriesetje aan en een leuke jumpsuit:(Zonder deze hakken)

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik loop naar de keuken en kijk even op de klok hoe laat het is. 6:30u... Mijn ogen worden groot en ik kreun geïrriteerd. Het is nog veel te vroeg voor een vrije dag.

Ik schrijf op een papiertje dat ik even weg ben.

Hallo schatjes,
Ik ben even bij de supermarkt hier om de hoek
Kusjes mama

Ik trek mijn schoenen en jas aan, pak een paar plastic tassen waar en mijn tas en loop dan de deur uit.

Tijdens mijn wandeling naar de supermarkt, kijk ik tevreden rond. Het is een gezellige buurt waar bijna iedereen elkaar zal kennen. Het is geen groot dorp en dat vind ik zelf wel fijn.

Ik pak een karretje en loop de supermarkt zoekend rond. Ik vind het altijd vreselijk irritant dat ik niet weet waar alles staat, maar dat komt hopelijk weer snel. Ik pak alles, van broodbeleg tot kruiden. Ook pak ik alle ingrediënten voor de lasagne die ik vanavond ga maken.

Als ik terug bij het gebouw ben, zie ik een oudere vrouw eruit lopen. "Hallo mevrouw" zeg ik beleefd. "Hallo meisje" zegt ze verwarrend, maar met een grote glimlach. Ik loop naar haar toe. "Woont u hier?" Vraag ik. Ze knikt. "Dan ben ik uw nieuwe bovenbuurvrouw" zeg ik glimlachend, terwijl ik mijn hand uitsteek. Ze neemt mijn hand glimlachend aan en schudt hem. "Woon je hier alleen of met je man?" Vraagt de vrouw nieuwsgierig. "Ik woon hier met mijn vriend, zijn zusje en ons geadopteerde zoontje." Zeg ik. "Ben je niet iets te jong?" Vraagt ze. Ik knik instemmend. "We hebben mijn vriend zijn zusje en ons zoontje weg gehaald bij hun pleegmoeder. Ze zorgde niet goed voor hen en er zat niks anders op" leg ik uit. "Dat begrijp ik. Ik moet er nu vandoor. Ik ga op bezoek bij mijn dochter" Ik knik begrijpend. "Oké. Tot ziens" zeg ik. "Dag" zegt de vrouw glimlachend.

Ik open de deur van ons appartement en loop zachtjes naar binnen. Ik hoor verder nog geen geluid, dus dat betekent dat iedereen nog slaapt. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het 8:30u is.

Alle spullen die ik net heb gekocht, stal ik uit in alle kastjes. Nu hebben we weer wat eten en drinken in huis... Ik plof op de bank neer en zet de radio aan, op het zachtst. Ik pak mijn mobiel en app even naar Selena om te vragen hoe laat ik langs kan komen en of het überhaupt wel uitkomt. Het is wel vakantie, maar ik weet niet of ze plannen heeft vandaag.

Selena💕
Ik: Hey Sel!
Ik: Heb je plannen vandaag? Zo nee, kan ik dan met de kinderen langskomen?
Selena💕: Nee. Je bent van harte welkom!
Selena💕: Gezellig dat je Tim en Alexia meeneemt. Ik ben benieuwd hoe ze eruit zien.
Ik: Ze zijn schatjes!
Ik: Is 13:30u een goede tijd?
Selena💕: Ja, dan ben ik wel klaar
Ik: Top. Tot zo😘
Selena💕: Bye! Tot zo💋

Ik leg mijn telefoon op de salontafel neer en loop terug naar de keuken. Ik dek de tafel alvast, voor het ontbijt.

Ik hoor een deur opengaan en niet veel later staat Tim naast mij in zijn Paw Patrol pyjama. "Hey Timmie. Heb je lekker geslapen?" Vraag ik. Hij knikt en er komt een gaap achteraan. "Ga jij papa even wakker maken? Dan kunnen we gaan eten" zeg ik. Hij knikt goedkeurend en rent weg.

Even later hoor ik een lachende Tim. "Klein monster van me" hoor ik Jace zeggen. Ik krijg een grote glimlach op mijn gezicht. Ik loop intussen naar de kamer van Alexia. Ik open langzaam de deur. Ik doe het licht in haar kamer aan en meteen hoor ik haar geïrriteerd kreunen. "Doe het licht uit" moppert ze. "Nee nee. We gaan uit bed. Het is 8:30u geweest. Mooie tijd dus om aan het schoolritme te wennen. Dan moet je nog vroeger opstaan" zeg ik. Ze rolt met haar ogen, maar gaat dan toch op het bed zitten. Als ze haar dekens openslaat, zie ik dat er een bloedvlek op het hoeslaken zit. Alexia slaakt een gilletje en legt haar hand voor haar mond. "W-wat?" Zegt ze, terwijl ze mij bang aankijkt. "Hey, het is hele-" verder kom ik niet, want ik hoor de deur opengaan. Ik ren naar de deur toe en hou hem dicht. "Wat is daar aan de hand?" Vraagt Jace bezorgd. "Ik hoorde Alexia gillen" Ik doe de deur open op een kier. "Meidenproblemen. Ga jij maar alvast met Tim ontbijten" Hij begrijpt mij gelijk en loopt weer weg. Ik doe de deur weer achter mij dicht. Ik loop naar Alexia toe, die ik nog steeds bang naar het hoeslaken zie kijken.

Weet ze niet dat dit normaal is? Heeft die vrouw hier nooit iets over gezegd? Ik dacht oprecht dat ze het wist? Ik had het moeten weten...

Ik ga naast haar op het bed zitten. "Het is hartstikke normaal Alex" zeg ik. Ze kijkt me raar aan. "Er ligt een hele plas bloed op mijn bed. Dit is toch niet goed? Moet ik niet naar de dokter?" Ik schud mijn hoofd. "Als een meisje in de puberteit komt, wordt alles ontwikkelt in je lichaam. Je borsten beginnen te groeien en je wordt ongesteld. Je wordt één keer in de maand ongesteld en dan verlies je bloed, dus dit is hartstikke normaal." Leg ik allemaal uit. Ik voel me nu echt een moeder...

Ik sta op en steek mijn hand uit. Ze pakt mijn hand vast en staat op uit bed. "Sorry voor het bed. Ik maak het wel schoon" "Nee joh. Dat doe ik wel" zeg ik. Ze twijfelt even, maar knikt toch. Ik loop naar haar kast en pak een onderbroek en een setje kleding. Ik neem haar mee naar de badkamer en doe de deur op slot. Ik doe het kastje onder de wastafel open en haal er een pakje maandverband uit. Ik moet even wat kleinere gaan kopen. Ik pak haar onderbroek en laat zien hoe je het in je onderbroek doet. Ze kijkt een beetje beschaamd. "Hé. Ik heb dit ook allemaal mee moeten maken. Het is helemaal normaal dat je je zo voelt, maar je kan me vertrouwen hè. Als je ooit problemen hebt, kom je maar naar mij toe" zeg ik bemoedigend. Ze knikt. Ik laat haar even alleen totdat ze klaar is.

De badkamerdeur gaat langzaam open. "Ik heb mijn broekje en onderbroek weggegooid" Ik knik begrijpend. "Ga maar alvast naar de keuken. Dan doe ik je hoeslaken en dekbed in de wasmachine." Ze knikt en geeft me dan een knuffel. "Je bent de beste schoonzus ooit" zegt ze glimlach. Ik kijk haar dankbaar aan. "Jij ook. Je kan altijd alles bij mij kwijt. Niet twijfelen, gewoon doen" ze knikt goedkeurend en loopt naar de keuken. Ik loop naar haar kamer om haar bed te verschonen.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu