32.

2.3K 69 8
                                    

P.O.V. Brooke
Als Alexia gekalmeerd is, pakt ze haar tas en loopt ze de logeerkamer uit. Als Alexia Allison ziet staan, glimlacht ze zwak naar haar. "Ik zie je maandag weer op school, oké" zegt Alexia tegen Allison. Allison knikt. "Ik weet niet wat er is, maar sterkte" zegt Allison terug. "Komt goed. Tot maandag" zegt Alexia. "Tot maandag"

We lopen naar beneden en ik zie de ouders van Allison op de bank zitten. De moeder komt naar ons toegelopen en kijkt Alexia schuldig aan. "Je had het me kunnen zeggen hoor. Ik ga hem morgen meteen aanspreken" zegt ze tegen Alexia. "Het is uw schuld niet. Ik was ook gewoon erg geschrokken" zegt Alexia. "Dat snap ik. Het spijt ons alsnog" "Bedankt voor het blijven" zegt Alexia. "Geen probleem. Het was gezellig" We zeggen de moeder van Allison gedag en lopen dan naar de auto.

Als we thuis aankomen, haal ik genietend mijn neus op. Het is altijd fijn om weer thuis te zijn, ook al ben je maar 1 nachtje weg. "Het is alweer 22:30u. Ga je lekker slapen?" Vraag ik aan Alexia. Ze knikt en geeft Jace en mij een knuffel voordat ze naar haar kamer loopt.

Jace en ik gaan op de bank zitten. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder. "Ik ben blij dat het weed goed met haar gaat" zegt Jace. "Ik ook. Ik ben echt benieuwd hoe Tim het heeft" zeg ik. "Ik denk dat hij daar de tijd van zijn leven heeft" zegt Jace grinnikend. "Dat zou inderdaad heel goed kunnen"

Rond 23:15u gaan wij ook naar onze kamer en maken we ons klaar om te gaan slapen. Ik poets mijn tanden en haal mijn make-up eraf in de badkamer en loop dan terug naar de slaapkamer.

Ik ga alvast in bed liggen, terwijl Jace zich nu klaar maakt in de badkamer. Als hij terug komt, kijkt hij mij glimlachend aan. Hij komt naast mij liggen en trekt mij tegen zich aan. "Welterusten schat" fluistert Jace. "Slaap lekker" Ik geef hem nog een kus en nestel me dan tegen hem aan.

————

Ik word wakker door Jace die mij wakker maakt. "Hmm?" Komt er uit mijn mond, terwijl ik mij omdraai. "Het is al 12:00u geweest. We moeten zo Tim ophalen" Ik knik, rek me uit en mompel een 'oké'.

Ik kom aangekleed en wel in de keuken, waar Alexia en Jace zitten te ontbijten. "Goedemorgen" zeg ik tegen Alexia. "Goedemorgen" zegt ze terug. "Lekker geslapen?" Vraag ik. Ze knikt. Ik ga aan de tafel zitten en maak een ontbijtje voor mezelf klaar.

Rond 13:00u maken we ons klaar om te vertrekken naar mijn ouders. Ik trek mijn jas en schoenen aan, pak dan mijn telefoon en huissleutels en stop die in mijn handtas. We lopen met z'n drieën naar beneden, naar de auto. We stappen in en rijden dan naar mijn ouders toe om Tim op te halen.

Ik druk op de bel en meteen doet mijn vader de deur open. ''Hey Brooke'' zegt hij, terwijl hij mij een kus op mijn wang geeft. Hij zegt Jace en Alexia ook gedag en laat ons dan binnen. ''Kijk eens wie daar zijn'' hoor ik mijn moeder uit de woonkamer zeggen. Even later komt Tim de gang in gerend. ''Mama! Papa!'' Roept hij blij, terwijl hij naar ons toe komt rennen. "Hey Timmie" zeg ik, terwijl ik hem optil. "Was het leuk bij opa en oma?'' Vraag ik. Hij knikt hevig met zijn hoofd.

"Willen jullie nog wat drinken?" Vraagt mijn moeder. Ik kijk Jace aan, die knikt. "Is goed. Doe voor mij maar een thee" zeg ik. Ze knikt en kijkt Jace en Alexia dan vragend aan. "Doe voor mij ook maar een thee" zegt Jace. "Voor mij ook" "Dat is dan makkelijk" zegt ze grinnikend, voordat ze naar de keuken loopt. "Wat heb je hier allemaal gedaan?" Vraag ik aan Tim. "Naar de kinderboerderij en naar het zwembad en naar de speeltuin en nog veeeeeeel meer" zegt hij blij. "Dat is leuk! Wat vond je het leukste?" Vraagt Jace. "De kinderboerderij"

————

Na nog een hele gezellige middag, gaan we met z'n vieren naar huis.

P.O.V. Jace
Ik loop naar de slaapkamer om mijn vader te bellen en te vragen of hij binnenkort tijd heeft om te praten.

Henry: "Hallo, met Henry"
Ik: "Hoi pap"

Het blijft een tijdje stil en dan herpakt hij zich weer.

Henry: "Hoi jongen. Hoe gaat het met je?" Vraagt hij.
Ik: "Met mij gaat het goed. Met jou ook?"
Henry: "Ja hoor. Het is alleen wel spannend om na zoveel jaren weer in het echte leven te zijn." Legt hij uit.
Ik: "Snap ik. Heb je binnenkort tijd om ergens wat te gaan drinken en bij te praten?" Vraag ik.
Henry: "Natuurlijk. Dat zou ik heel erg gezellig vinden"
Ik: "Kan je donderdag? Dan ben ik vrij"
Henry: "Is goed. We spreken de tijd nog wel af"
Ik: "Ja. Is goed"
Henry: "Bedankt dat je me een kans geeft Jace. Dat doet me echt veel goed" hoor ik mijn vader emotioneel zeggen.
Ik: "Natuurlijk pap. Tot donderdag"
Henry: "Tot dan knul"

Ik hang op en krijg een kleine glimlach op mijn gezicht door de oude bijnaam die hij me net gaf.

Ik stop mijn telefoon in mijn broekzak en loop de slaapkamer weer uit. "En?" Vraagt Brooke meteen nieuwsgierig. "We hebben donderdag afgesproken om ergens iets te gaan drinken" zeg ik. "Ik ben benieuwd hoe het gaat worden" zegt Brooke. "Ik ook. Ik hoop dat het niet te ongemakkelijk wordt" "Ik hoop het ook niet voor je" zegt Brooke grinnikend.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu