15.

3.1K 91 3
                                    

P.O.V. Brooke
Ik word wakker door een hand die tegen mijn schouder duwt. Ik open mijn ogen en zie Tim daar staan met Teddy. "Hey, wat is er?" Fluister ik. "Ik had een enge droom" zegt hij zacht. Ik doe het dekbed omhoog, als teken dat hij erbij mag komen liggen. Hij kruipt in bed en gaat tegen me aan liggen. Ik sla een arm om hem heen en druk een kus op zijn kruin. "Ga maar weer lekker slapen" "Oké mama" zegt hij nog zacht, voordat ik zijn oogjes weer dicht zie vallen.

————

Jace en ik zitten bij de directrice, terwijl Alexia en Tim nog op onze kamer zijn. We moeten wel gaan uitleggen dat we ineens kinderen hebben en niet naar school kunnen. Jace en ik leggen het hele verhaal uit en ondertussen knikt ze begrijpend, wat me goede hoop geeft.

Als we het uitgelegd hebben, is het even stil. "Ik begrijp dat jullie niet meer naar school kunnen, maar wat gaan jullie dan doen om geld binnen te halen?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Ik wilde doorgaan met mijn studie, alleen dan online en Jace zou gaan solliciteren voor een full-time baan" zeg ik. Ze knikt. "Oké. Ik schrijf jullie uit bij de college's, maar jullie mogen zo lang in het appartement blijven totdat jullie een huisje gevonden hebben" Ik krijg een grote glimlach op mijn gezicht. "Dat zou heel erg fijn zijn" zeg ik glimlachend. Ze knikt goedkeurend. We geven haar een hand en lopen dan terug naar ons appartement.

We openen de deur en zien dan iets wat mijn ogen niet zo leuk vinden. Tim zit huilend op de grond met een kapotte Teddy in zijn handen en Alexia zit er wanhopig bij. Ik loop naar ze toe. Jace loopt achter me aan en neemt Alexia in zijn armen om haar te kalmeren. Ze keek namelijk heel hopeloos. Ik ga hurkend voor Tim zitten. "Wat is er met Teddy gebeurd?" Vraag ik. "I-ik viel o-op de g-grond e-en t-toen, e-en toen..." Hij maakt zijn zin niet af, maar begint weer te snikken. "Hij viel op de grond en het hoofd bleef aan de punt van de tafel hangen, waardoor hij scheurde" zegt Alexia achter me. Ik knik begrijpend naar haar.

Ik pak Teddy uit zijn handen en leg die op de tafel. Dan neem ik Tim in mijn armen om hem te kalmeren. Al snel is hij weer stil. "Ik zal aan mijn mama vragen of ze hem wil maken, goed?" Hij knikt met zijn hoofd.

Ik pak mijn telefoon en app mijn moeder.

Mama💜
Ik: Hey mam
Ik: Kan jij een knuffelbeertje maken?
Mama💜: Waarvoor?
Ik: Dat is een lang verhaal wat ik je niet kan appen
Mama💜: Zal ik langskomen?
Mama💜: Dan neem ik gelijk mijn naaispullen mee
Ik: Kan je dan misschien morgen langskomen? Met papa?
Ik: We hebben het namelijk erg druk vandaag😬
Mama💜: Is goed schat. Tot morgen😘
Ik: Tot morgen❤️

"Ze komt morgen Teddy maken." Zeg ik tegen Tim. "Yeehh!" Zegt hij blij.

————

Tim en ik lopen door het kleine dorpje heen dichtbij school. Tim houdt stevig mijn hand vast en kijkt een beetje bang om zich heen. Ik laat zijn handje los en til hem op. "Je hoeft niet bang te zijn, hè." "Ik ben bang dat oude mama hier loopt" zegt hij zacht. "Als dat zo is, dan zal ik je beschermen oké? Ik ben veel sterker dan oude mama" zeg ik grappend. Hij kijkt mij met een lach aan. "Ja! Jij bent veel sterker!" Zegt hij instemmend. Ik moet zachtjes lachen en druk een kusje op zijn voorhoofd.

Ik open de deur van de kapper. "Hey meid. Wat kan ik voor je doen?" Vraagt een oudere vrouw met grote glimlach. "Ik had een afspraak gemaakt. Hij zou graag zijn haartjes weer kort willen hebben" "Nou, dan gaan we dat maar eens doen. Loop maar mee" We lopen achter de vrouw aan naar een lege stoel. Ik til Tim in de stoel die bewonderend om zich heen kijkt.

Terwijl de vrouw de haartjes van Tim knipt, kletsen we met elkaar. "Zo, je bent helemaal klaar" zegt ze met een glimlach. Tim kijkt blij in de spiegel. "Het is heel mooi!" Roept hij blij. "Daar ben ik blij mee" Ze haalt het schort van hem af en haalt nog een paar haren weg. Ik til Tim weer van de stoel af en dan lopen we samen naar de kassa. "Dat wordt dan €12,50" Ik knik en betaal het. "Heel erg bedankt" zeg ik nog, voordat ik de deur uit loop. "Geen dank" zegt de vrouw nog terug. "Ben je er blij mee?" Vraag ik glimlachend. Hij knikt hevig met zijn hoofd. "Het is heeeeeel mooi" "Dat vind ik ook" zeg ik glimlachend.

We komen weer bij onze kamer aan en ik open de deur

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

We komen weer bij onze kamer aan en ik open de deur. "Wow dat ziet er mooi uit" zegt Jace gelijk tegen Tim als we binnen komen. "Ja!" Roept hij blij, voordat hij naar Jace toerent en zijn armen om Jace' been heen slaat. Ik kijk hem trots aan. Hij rende zowaar zonder iets vast te houden naar Jace. Jace merkt het ook op en kijkt mij ook met een grote glimlach aan. "Kom eens naar mij toelopen?" Vraag ik aan Tim. Hij laat het been van Jace los en loopt geconcentreerd naar mij toe. Als hij bij mij aangekomen is, til ik hem op en draai een rondje met hem in mijn armen. "Je kan het Tim" zeg ik, terwijl ik een kusje op zijn voorhoofd geef. Hij kijkt mij met een big smile aan.

"Waar is Alexia eigenlijk? Ik dacht dat ze aan het douchen was, maar daar doe je niet zo lang over" zeg ik. "Ze wilde even alleen zijn, maar ik weet niet waarom" "Zal ik even naar haar toegaan?" Hij knikt goedkeurend.

Ik klop op de deur van de slaapkamer. "Ja?"
Hoor ik een zachte stem vragen. Ik open de deur en kijk even om het hoekje. "Gaat het goed hier?" Vraag ik glimlachend. Ze haalt haar schouders op. Ik word gelijk bezorgd. Ik loop naar binnen en doe de deur achter me dicht. Ik ga naast haar op het bed zitten. "Wil je mij vertellen wat er aan de hand is?" Ze haalt weer haar schouders op, maar ik zie wel een traan over haar wang heen rollen. Ik neem haar in een knuffel en meteen barst ze los. Ik zeg niks, maar ik blijf over haar rug heen wrijven en met mijn andere hand ga ik door haar haren heen.

"Wat is er aan de hand?" Fluister ik als ze weer wat rustiger is. "Weet ik niet. Het is gewoon alles bij elkaar. Het is allemaal zo snel gegaan" zegt ze zacht. "Ik snap het. Je moet niet alles zo gaan opkroppen. Het is goed om soms alles eruit te huilen" ze knikt dankbaar. Ik veeg haar overige tranen weg en klets even met haar om haar beter te leren kennen.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Where stories live. Discover now