16.

3K 92 1
                                    

P.O.V. Brooke
Het is alweer de volgende dag en dat betekent dat mijn ouders langskomen. Ik ben heel erg zenuwachtig, omdat ik niet weet hoe ze zullen reageren.

"Hey schat. Hoe lang ben je al wakker?" Vraagt Jace met zijn zware ochtendstem. Ik kijk op de wekker naast me en zie dat het 10:00u is. "Ik werd 8:00u wakker, dus 2 uur" zeg ik zuchtend, terwijl ik me naar hem toe draai. "Kon je niet meer verder slapen?" Ik schud mijn hoofd. "Ik ben bang voor de reactie van mijn ouders" leg ik uit. "Ze zullen, denk ik, echt niet boos worden of zo. Zelfs de directrice vond het oké" zegt hij bemoedigend. "Daar heb je wel een punt" zeg ik.

Mijn telefoon gaat af en ik pak het van mijn nachtkastje af. Ik zie dat mijn moeder me belt.

Ik: "Hey mam. Wat is er?"
Mama: "Hey lieverd. Papa en ik wilden even weten hoe laat we konden langskomen"
Ik: "Oh ja. Dat is ook wel handig. Zullen we om 13:00u afspreken"
Mama: "Is goed. Nou, dan zien we je zo"
Ik: "Ja. Tot zometeen"

"Ze zijn hier om 13:00u" zeg ik tegen Jace. "Is goed. Zullen we maar uit bed gaan en Alexia en Tim wakker maken?" Ik knik goedkeurend.

We stappen uit bed en ik doe mijn pantoffels aan, die naast mijn bed staan. We lopen naar mijn oude slaapkamer, wat ik vanaf nu gewoon de kamer van Alexia en Tim noem, en openen de deur. Ik zie dat ze nog vredig liggen te slapen.

We hadden het 'tweepersoonsbed' wat er stond, uit elkaar geschoven, zodat het nu twee aparte bedden zijn.

Ik loop naar Alexia toe en Jace naar Tim. Ik ga naast Alexia op het bed zitten en duw zachtjes tegen haar schouder aan, zodat ze wakker wordt. Ze maakt een geïrriteerd geluidje, waardoor ik moet grinniken. "Wakker worden sunshine" zeg ik lachend. Ze opent langzaam haar ogen en wrijft erin. "Goedemorgen" zeg ik. "Goeiemorgen" fluistert ze. Ik kijk naar Jace en Tim. "Ik krijg hem echt niet wakker" zegt hij lachend. Alexia gaat rechtop ik haar bed zitten en kijkt er ook lachend naar. "Je moet zachtjes over zijn wangetje heen strelen. Als het goed is wordt hij dan wel wakker" zeg ik. Jace knikt en probeert het. Meteen beginnen Tims ogen te knipperen, waardoor ik Jace mij met een grote glimlach aankijk. Als Tim merkt dat we allemaal naar hem kijken, verstopt hij zich helemaal onder de dekens, waardoor wij moeten lachen. Jace trekt snel het dekbed van Tim af en tilt hem de lucht in. Tim laat een verschrikt kreetje, maar begint daarna hard te lachen. Jace zet hem weer op de grond neer.

————

Het is bijna 13:00u en we zitten allemaal klaar op de bank. Ik ben echt heel erg gespannen en Jace merkt het. Hij masseert even mijn schouders, waardoor ik even zucht. "Het komt wel goed" fluistert hij in mijn oor.

De bel gaat en meteen sta ik op van de bank. Ik loop rustig naar de deur toe en houd even gespannen de deurklink vast voordat ik de deur open doe. "Hey!" Zeg ik blij, voordat ik ze allebei een dikke knuffel geef. Ik trek me terug uit de knuffel. "Kan jij mijn Teddy maken?" Hoor ik Tim zachtjes zeggen met een twinkeling in zijn ogen, terwijl hij de twee delen voor zich uitsteekt naar mijn moeder. Ze kijkt mij heel vreemd aan, maar kijkt dan glimlachend naar Tim, voordat ze op haar hurken voor hem gaat zitten. "Natuurlijk zal ik jouw Teddy maken. Mogen we dan eerst naar binnen?" Vraagt ze lief aan hem. Hij knikt hevig met zijn hoofd en rent weer naar binnen. Mijn ouders kijken me verward aan. Ik zucht en sluit even mijn ogen. "Het is een lang verhaal. Ik wilde het jullie al vertellen, maar het is iets wat je niet over de telefoon kan zeggen en het was heel erg druk deze eerste dagen." Leg ik uit. Ze knikken begrijpend. Ik laat ze binnen en ze doen hun schoenen en jas uit.

Jace komt naast me staan. "Hallo meneer en mevrouw Wilson, ik ben Jace" zegt hij glimlachend, terwijl hij zijn hand uitsteekt. "Noem ons maar gewoon Skylar en Ben" zegt mijn moeder met een glimlach. Jace knikt. "Willen jullie iets drinken?" Vraagt Jace aan mijn ouders. "Doe mij maar een glaasje water" zegt mijn moeder. "Heb je cola?" Jace knikt. "Doe dan maar een colaatje" "Komt eraan" zegt Jace, voordat hij naar de keuken loopt.

Ze gaan op de stoelen zitten die ik uit de keuken heb gehaald. Alexia staat langzaam op, loopt naar ze toe en stelt zichzelf verlegen voor. Ik kijk haar glimlachend aan en als ze zich heeft voorgesteld, gaat ze weer terug naast mij zitten. Jace komt terug met een dienblad met drinken en zet het allemaal neer op tafel.

"Nu wil ik eigenlijk wel een uitleg" zegt mijn vader met zijn zware stem. Ik leg het hele verhaal uit van begin tot eind. "Zo kort samengevat, jullie zijn nu een gezinnetje en wij zijn opa en oma" zegt mijn moeder met twinkelende ogen. Ik knik. Ze staat op en loopt naar ons toe. Eerst neemt en mij in een dikke knuffel en daarna neemt ze Jace in haar armen, die hij blij aanneemt. Mijn moeder fluistert wat in zijn oor, waardoor hij haar dankbaar aankijkt. Mijn vader neemt mij ook in zijn armen en kijkt me trots aan. "Ik ben trots op je meisje, altijd al geweest" Ik glimlach dankbaar naar hem. Ook Jace geeft hij zo'n mannelijke knuffel. Mijn moeder gaat naast Alexia op de bank zitten en praat wat met haar, om haar op haar gemak te stellen.

"Zal ik Teddy nu gaan maken?" Vraagt mijn moeder aan Tim. Hij knikt hevig met zijn hoofd en loopt samen met mijn moeder naar de keuken, waar ze aan de tafel kan zitten.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu