29.

2.3K 72 1
                                    

P.O.V. Brooke
Het is donderdagavond en dat betekent dat Jace en ik morgen het weekendje weg gaan. Alexia en Tim hebben hun tas ook al ingepakt voor het weekendje logeren. Tim zetten we vanavond alvast af bij mijn ouders en Alexia zetten we morgen, voordat wij weg gaan, af. Dat was namelijk was handiger voor de ouders van Allison.

"Ben je klaar Tim?" Vraag ik. "Ja mama!" Roept hij blij vanuit zijn kamer. Hij komt naar mij toe gerend met zijn minions rugzak op zijn rug. Het ziet er té schattig uit! "Ga papa en Alexia dan maar gedag zeggen. Dan gaan we daarna naar opa en oma" Hij knikt en loopt naar Jace en Alexia. Jace tilt hem op en geeft hem een kus op zijn voorhoofd. "Ga je lief zijn voor opa en oma?" Vraagt Jace. Tim knikt. Jace zet hem op de grond en dan loopt hij naar Alexia toe die met haar oordopjes in muziek aan het luisteren is. Tim tikt haar aan, waardoor ze opkijkt. "Ik ga weg" zegt hij. Alexia zet Tim meteen op haar schoot en knuffelt hem. "Veel plezier bij opa en oma" zegt ze glimlachend. "Jij ook bij jouw vriendin" Alexia knikt. "Dankjewel Tim" Tim komt weer naar mij toe gelopen en pakt mijn hand vast voordat we naar de gang lopen. "Doei papa en Alexia" zegt Tim nog voordat ik de voordeur achter ons dicht trek.

Na een kwartiertje zijn we bij mijn ouders en meteen komt het vertrouwelijke gevoel naar boven. Ik druk op de deurbel en al snel doet mijn moeder de deur open. "Hey mam" zeg ik glimlachend, terwijl ik haar een knuffel geef. "Hey schat. Kom binnen" Ik loop naar binnen toe met Tim naast mij. Ik zet de tas met zijn spullen in de gang neer en Tim doet zijn rugzak af en zijn jas en schoenen uit. "Willen jullie wat drinken?" Vraagt mijn moeder. "Doe maar een kopje thee" zeg ik. "Limo!" Roept Tim door mij heen, waardoor ik moet lachen. "Komt eraan" Ik loop alvast samen met Tim naar de woonkamer waar ik mijn vader al zie zitten. Hij staat op en geeft mij een knuffel. "Heb je er zin in?" Vraagt hij aan mij. Ik knik hevig met mijn hoofd. "Dit wordt de eerste keer sinds een half jaar dat Jace en ik weer iets samen gaan doen"
Zeg ik. Hij knikt begrijpelijk. "En heb jij er zin in om bij ons te komen logeren?" Vraagt hij aan Tim. "Ja!" Zegt Tim vrolijk, zoals altijd. Ik zie hem, gelukkig, weinig meer huilen de laatste tijd.

We zitten op de bank en Tim ligt tegen mij aan. Mijn ouders zitten allebei op hun 'eigen' stoel. Er staan namelijk twee stoelen in de woonkamer waar ze altijd op zitten. Ik kijk naar beneden en zie Tim al wegzakken. Ik wrijf met mijn hand over zijn arm heen. Na een paar seconden is hij helemaal weg. "Ik hoop dat hij geen heimwee krijgt" zegt mijn moeder. "Ik hoop het ook niet. We zitten niet ver weg, maar het zou niet leuk zijn om terug te komen" zeg ik. Ze knikt. "Als hij heimwee heeft, hoeven jullie echt niet terug te komen hoor. We houden hem wel bezig." Zegt mijn vader grinnikend. "Dat is dan geregeld" zeg ik lachend.

Als het 22:00u is geweest, breng ik Tim naar boven, naar de logeerkamer. Ik open de deur en loop naar binnen. Ik leg Tim in het kleine bedje neer die mijn ouders speciaal voor hem hebben neergezet. "Mama?" Vraagt Tim verward. "Ja schat?" "Ga je nu weg?" Ik knik. "Mama is zondag weer terug. Nog 3 nachtjes slapen" zeg ik glimlachend. "Oké" zegt hij, voordat hij langzaam weer wegdommelt. Ik geef hem nog een kusje op zijn voorhoofd, voordat ik het lichtjes uitknip en de deur uitloop.

————

Ik loop ons huis zachtjes in, zonder Alexia wakker te maken, want die lag al te slapen. Jace had me namelijk een appje gestuurd dat ik zachtjes moet doen. Ik doe mijn jas en schoenen uit en loop dan gelijk door naar de badkamer. Ik poets mijn tanden en doe verder mijn avondroutine, voordat ik naar de slaapkamer loop. Ik zie Jace al in bed liggen, maar zijn ogen zijn nog open. "Hey" fluister ik. "Hey princes" fluistert hij grijnzend, waardoor ik moet grinniken. Ik doe mijn kleding uit en doe mijn pyjama aan, wat bestaat uit een kort sportbroekje en een shirt van Jace.

Ik ga naast hem in bed liggen en kijk hem aan. "Ik hoop echt niet dat ze allebei heimwee gaan krijgen. Dit is natuurlijk het eerste weekend dat ze zonder ons zijn" zeg ik zuchtend. Ik weet dat mijn ouders zeggen dat ik me er geen zorgen om hoef te maken, maar dat doe ik toch wel. Ik wil dat zij ook genieten zonder ons. Jace legt zijn hand op mijn wang. "Ik denk dat Alexia het echt heel gezellig gaat hebben bij Allison en dat ze niet aan ons denkt en bij Tim komt het ook wel goed. Je ouders weten wat ze moeten doen" Ik knik. "Slaap lekker" zeg ik. "Welterusten" Ik geef hem nog een kus en kruip dan dicht tegen hem aan. Al snel val ik in slaap.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu