6.

4.5K 123 8
                                    

P.O.V. Brooke
"NEE PAPA! NIET DOEN!" Ik schrik wakker en kijk niet-begrijpend om me heen. "DOE ONS GEEN PIJN!" Ik kijk meteen naar Jace en zie dat hij wild om zich heen aan het slaan is. Ik sta snel op en loop naar zijn bed toe. "Jace. Jace. Wordt wakker" zeg ik zacht. Hij blijft dingen mompelen, maar valt uiteindelijk weer weg, in slaap. Ik zucht zachtjes en ga weer in mijn eigen bed liggen.

Net als ik weer lekker lig, begint hij weer te schreeuwen. Ik loop weer naar hem toe en schud nu harder aan zijn schouder, zodat hij nu wel wakker wordt.

Hij schiet overeind en kijkt verward om zich heen. Als hij mij ziet, zucht hij opgelucht. Hij haalt zijn handen door zijn haren en mompelt wat. Ik ga bij hem op bed zitten en kijk hem aan. "Nu wil je zeker weten wat er was?" Vraagt hij twijfelend. "Als je het liever niet wil zeggen hoeft het niet, maar als je het ooit kwijt wilt, kan je altijd bij mij terecht" zeg ik glimlachend. Hij glimlacht zwak naar me. Ik zie dat hij een knuffel wilt, dus ik sla mijn armen om hem heen. Hij neemt de knuffel meteen aan en slaat zijn armen stevig om me heen, bang dat ik hem loslaat. "Beloof je dat je nooit weg zal gaan?" Fluistert hij. "Ik beloof het" zeg ik gemeend.

Als ik merk dat ik weer moe begin te worden, sluit ik mijn ogen. "Zullen we verder slapen?" Vraag ik. "Ja. Blijf je bij me?" Vraagt hij. Ik knik, te vermoeid om antwoord te geven. We gaan samen liggen en Jace trekt me stevig tegen hem aan. "Slaap lekker" fluister ik. "Welterusten"

————

Ik word wakker van mijn irritante wekker. Ik probeer op mijn wekker te slaan, maar ik voel niks. Ik heb zo mijn gewicht verdeeld, dat ik hard op de grond val. Ik grom geïrriteerd en sta langzaam op. "Gaat het?" Vraagt Jace, proberend zijn lach in te houden. "Het gaat geweldig" zeg ik mompelend. Ik loop naar mijn eigen bed toe, sla nu wel mijn wekker uit en laat me op mijn eigen bed vallen, voordat ik weer mijn ogen sluit. "Nee nee, we gaan niet weer in slaap vallen. We moeten wel op tijd komen voor onze aller eerste les" "Zo, Jace Spike en op tijd komen, dat is nieuw" zeg ik grijnzend. Jace rolt met zijn ogen, maar kan een lach niet onderdrukken. "Die Jace is nu overleden" legt hij uit. Ik knik grinnikend.

Als we ons allebei hebben klaargemaakt, lopen we naar de keuken. "Ik ga weer iets maken. Ga jij maar alvast op de bank zitten" Ik kijk hem verrast aan. "Daar zeg ik geen 'nee' tegen" zeg ik lachend. Ik geef hem snel een kusje op zijn wang en loop dan naar de woonkamer. Ik pak mijn telefoon en app Selena.

Selena💕
Ik: Hey Sel
Ik: Je raadt nooit wat er gisteren is gebeurd...
Selena💕: Dan ga ik ook niet raden😉
Ik: Oké
Ik: Nou
Selena💕: Je hebt met Jace gezoend
Ik: Hoe weet je dat nou weer!
Selena💕: Wacht, wat?!
Selena💕: Het is waar?!
Ik: Uhm... ja😅
Selena💕: Oh my God😱
Selena💕: Ik zweer, als hij je pijn doet, ik kom hem slaan💪🏼
Ik: Hahaha. Dat is denk ik niet nodig😂
Selena💕: Ik zeg het maar🤷🏼‍♀️
Ik: Yo, ik moet gaan. Jace heeft een lekker ontbijtje voor me gemaakt😉
Selena💕: Oeh. Lekker! Bye bye
Ik: Doei

Ik leg mijn telefoon weg en neem het bord met broodjes en bacon aan. "Waar heb je eigenlijk al dit eten vandaan?" Vraag ik. "Nou kijk, mijn moeder had me een mand met allemaal eten erin gegeven, onder andere die chocolaatjes en deze bacon." Ik knik begrijpend.

Na het heerlijke ontbijt, lopen Jace en ik richting onze eerste les. "Ik heb hier zo geen zin in" zeg ik zuchtend. "Ik ook niet hoor" We lopen naar onze kluisjes waar we onze boeken in dumpen die we de uren voor de pauze niet nodig hebben.

Aangekomen bij het goede lokaal, zie ik Lola, Rose en Jordan al staan. We begroeten ze en dan kijk ik een beetje om me heen naar de mensen waarmee ik deze les heb. Ik heb ze allemaal nog nooit gezien, dus dit wordt wat. Na een tijdje komt onze docent eraan gelopen en mijn ogen worden groot. Ik tik Jace aan en wijs naar mevrouw Hanzen. Zijn mond valt open en al snel legt hij zijn hand voor zijn mond om een lach binnen te houden. Ik geef hem een klap op zijn schouder, waardoor hij al snel weer serieus kijkt. "Ze heeft wel een betere school en baan gevonden" zegt hij met een knipoog. "Ja, dankzij jou" zeg ik om hem een pleziertje te doen. Hij knikt zelfverzekerd. "Als je dat maar weet." Ik rol met mijn ogen als antwoord.

We zitten met z'n vijven achterin het lokaal te kletsen. "Stil klas! We gaan vandaag gelijk beginnen met de les! Ik stel voor dat we eerst een namen-rondje gaan doen, om elkaar wat beter te leren kennen!" Roept ze, zodat het langzamerhand stil wordt. Ze begint links vooraan waar de 'nerdjes' zitten, waar ik er vroeger één van was. Ze heeft Jace en mij nog niet gezien en ik ben benieuwd hoe ze gaat reageren.

Ze komt nu bij ons aan. "Ik ben Lola en ik ben 17 jaar." "Ik ben Jordan en ik ben ook 17 jaar." "Ik ben Rose en ik ben 16 jaar." "Ik ben Brooke en ik ben 17 jaar" "Ik ben Jace en ik ben 18 jaar." Zegt Jace als laatst met een grijns en een knipoog naar mevrouw Hanzen. Ik geef hem een klap tegen zijn schouder. "Kijk hoe bang ze kijkt. Je moet echt stoppen" fluister ik. Jace zucht, maar knikt.

————

Na een lange schooldag, lopen Jace en ik naar onze kamer toe. Ik merk dat Jace wat zenuwachtig is. "Wat is er?" Vraag ik. "Huh?" Vraagt hij. "Wat er is? Je zit zo in je gedachten en je bent zenuwachtig" "N-niks" zegt hij niet-gelovend. Ik ga voor hem stil staan en kijk hem recht aan. "Zeg dat nu nog een keer" "Er is niks" zegt hij zo zeker mogelijk, maar hij faalt verschrikkelijk. "Als je nu niet de waarheid vertelt, ga ik je slaan" zeg ik speels. "Oké oké, wiljemetmeopeendate?" Ik heb er echt niks van verstaan... "Nu nog een keer, maar dan rustiger" zeg ik grinnikend. Hij zucht diep en kijkt me recht aan. "Wil je met me op een date?" Ik kijk hem verbaasd aan. "Ik wist dat het een stom idee was." Zegt hij mompelend, voordat hij langs me heen loopt met voorovergebogen hoofd. Ik kom uit mijn trans en trek hem aan zijn pols terug. Ik druk snel mijn lippen op de zijne en kijk hem dan glimlachend aan. "Natuurlijk wil ik met je op een date" zeg ik. Hij glimlacht terug en drukt zijn lippen weer op de mijne.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu