18.

3K 87 21
                                    

P.O.V. Brooke
Alexia en Tim liggen in bed en Jace en ik zitten op de bank. Ik heb mijn laptop op schoot en ben me aan het aanmelden voor de online studie. "Kan je gewoon verder bij waar je gebleven bent of moet je weer opnieuw beginnen?" Vraagt Jace. "Ik moet gewoon weer opnieuw beginnen. Ik vind het niet zo erg, want zo ver waren we nog niet" zeg ik. Hij knikt begrijpend.

Als alles voor mijn studie is geregeld, ga ik naar funda. Ik zoek naar verschillende appartementjes, dichtbij mijn ouders, Selena en de middelbare school waar Alexia dan heen kan. "Die is echt gaaf" zegt Jace als hij een appartement aanwijst. Ik knik en druk op de advertentie. Het staat voor een redelijke prijs te huur, dus dat is al een meevaller. We bekijken de foto's en zijn het er unaniem mee eens dat dit echt prachtig is. "Zal ik de makelaar bellen voor een bezoek?" Vraag ik. "Ja is goed" Ik zet de laptop op Jace' schoot en pak mijn telefoon. Ik toets het nummer in en bel de makelaar.

————

~zaterdag~
Ik word wakker van het felle zonlicht dat door de ramen heen schijnt. We zijn weer eens vergeten om de gordijnen dicht te doen... Ik open mijn ogen en kijk meteen naar het glimlachende gezicht van Jace. "Goeiemorgen princes" zegt hij grijnzend. "Waar komt die bijnaam nou weer vandaan?" Vraag ik grinnikend. "Nou, op de date vroeg ik of je mijn princes wilde zijn, zo dus" zegt hij, terwijl hij een kus op mijn voorhoofd drukt. "Hoe laat is het eigenlijk?" Vraag ik. "8 uur" Ik zucht luid en trek de dekens nog meer over me heen. "Nee nee. We hebben om half 1 een afspraak bij het huis en het is bijna 3 uur rijden, dus we moeten opstaan" zegt Jace. Ik zucht, alweer, maar sta dan toch op. Ik rek me even uit en loop dan naar mijn kledingkast om een setje uit te zoeken. "Hoe laat gaan we weg?" Vraag ik. "Half 10" zegt hij. Ik knik goedkeurend en loop naar de badkamer.

————

We zitten met z'n vieren in de auto op weg naar het appartement. "Gaan we daar gelijk wonen?" Vraagt Tim nieuwsgierig. Ik grinnik. "Dat zou pas fijn zijn, maar dat kan helaas niet. We moeten minstens nog 3 maanden wachten" "Hoeveel nachtjes zijn dat?" "Ongeveer 90 nachtjes" zeg ik. "Zoveel" zegt hij teleurgesteld. Ik knik.

(Gingen jullie vroeger ook altijd vragen hoeveel nachtjes het nog slapen waren? Bijvoorbeeld voor je verjaardag?😂)

We komen aan bij het appartement na drie lange uren. Het is oprecht nog mooier dan op de foto.

(Het is de bovenste verdieping met het dakkapel erbij)

(Het is de bovenste verdieping met het dakkapel erbij)

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

"Wow" zegt Tim zacht, met grote ogen. "Mooi hè" zeg ik glimlachend. Hij knikt hevig met zijn hoofd. "En wat vind jij ervan?" Vraagt Jace aan Alexia. "Het is echt heel mooi en groot volgens mij" zegt ze. "We gaan nu zien of het groot is of niet" zeg ik grinnikend.

We stappen uit de auto en gaan voor het appartement staan. We hadden hier afgesproken met de makelaar. Ik zie in de verte al een man, net in pak, aankomen lopen. "Meneer Spike en mevrouw Wilson?" We knikken vriendelijk en schudden zijn hand. Hij stelt zichzelf voor als meneer Sleepbouw. "Ik heb hier de sleutel, dus loopt u maar mee naar binnen" Jace tilt Tim op en Alexia en ik lopen hem achterna.

De makelaar opent de deur van het appartement. We komen in een lange hal uit met twee deuren. "Achter de eerste deur zit de wc en achter de deur ernaast zit een opberghok met wasmachine en droger" Jace en ik knikken goedkeurend en kijken er even in of het netjes is, wat het zeker is. De makelaar opent de tussendeur die leidt naar de woonkamer en open keuken. "Ja, het is groot" zeg ik lachend tegen Alexia. Ze knikt instemmend. "U kunt zelf nog even verder kijken in het appartement." Zegt hij. "Gaan we doen" antwoordt Jace. We komen uit op de badkamer, twee slaapkamers en een kantoorruimte. Van het kantoor kunnen we een derde slaapkamer maken.

Jace en ik gaan tegenover de makelaar zitten, terwijl Alexia en Tim op de bank zitten. "Naar mijn mening zijn jullie er heel enthousiast over" zegt hij grinnikend. "Ja. Het is echt heel mooi en groot genoeg voor ons viertjes" zeg ik. Jace maakt een instemmend geluidje. "Kan ik daar uit opmaken dat jullie het willen huren?" Vraagt hij. Ik kijk Jace aan en hij knikt. "Zeker" zeg ik. Hij knikt, rommelt wat in zijn tas en pakt er dan een paar papieren uit. Jace en ik ondertekenen het contract nadat we het hebben doorgelezen. "Ik bel jullie later met de verdere info" zegt hij. Jace en ik knikken.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu