28.

2.4K 76 3
                                    

P.O.V. Brooke
~paar weekjes later, zondag~
We zitten met z'n vieren op de bank tv te kijken. Het gaat helemaal goed met ons gezinnetje en Alexia en Tim beginnen steeds meer zichzelf te zijn, waar Jace en ik heel erg blij mee zijn.

De deurbel gaat en ik sta op. Ik open de deur en ik slaak een blij kreetje als ik Lola, Rose en Jordan voor de deur zie staan. Ik geef ze alle drie een knuffel en laat ze dan binnen. We lopen naar de woonkamer en ze kijken alle drie om zich heen. "Mooi?" Vraag ik. Ze knikken. "Zekers" zegt Rose, waardoor ik moet grinniken. Als we in de woonkamer zijn, komt Jace naar ons toe. Hij begroet ze ook en vraagt dan of ze wat te drinken willen. "Doe mij maar een cola" zegt Jordan. "Water" zegt Lola. "Doe mij ook maar een cola" "Komt eraan".

Ze gaan op de bank zitten en ik zeg dat ik de kinds even ga halen. Ik klop op de kamerdeur van Alexia. "Wat is er?" Roept ze. "Jordan, Lola en Rose zijn er. Misschien vind je het wel leuk om ze weer te zien" "Ik kom eraan. Nog even wat afmaken" "Is goed. Doe maar rustig aan"

Ik open de kamerdeur van Tim en zie hem rustig aan zijn kleine tafeltje zitten, terwijl hij weer een tekening aan het maken is. We hebben hem een klein tafeltje gegeven met twee krukjes waar hij helemaal zijn gang kan gaan. Dan hoeven we niet op te letten of hij de hele keukentafel onder kliedert, want op deze tafel maakt dan niet uit.

Ik hurk naast hem neer en kijk naar wat hij aan het maken is. "Wat is het?" Vraag ik nieuwsgierig. "Een vliegtuig" zegt hij. Ik kijk er goed naar en zie er dan inderdaad een vorm van een vliegtuig in. "Hij wordt heel mooi. Wil je hem nu afmaken of wil je naar Jordan, Lola en Rose toe?" Vraag ik met een glimlach, want in weet het antwoord al. "Rose!" Roept hij hard, voordat hij zijn kamer uit rent. Ik moet lachen door zijn reactie. Ik loop achter hem aan naar de woonkamer en als ik daar weer ben, zie ik hem iedereen al een knuffel geven. Ik ga naast Jace op de bank zitten. Tim komt er al snel bij en kruipt tegen mij aan. Ik sla mijn armen om hem heen en geef hem een kus op zijn kruin.

"Wij hebben met zijn drieën iets voor jullie geregeld" zegt Lola, een beetje zenuwachtig. Ik kijk haar nieuwsgierig aan. Ze pakt twee enveloppen uit haar tas en geeft het dan aan Jace en mij. We openen allebei de envelop en als ik zie wat het is, sla ik mijn hand voor mijn mond. Ik zet Tim naast mij neer op de bank, sta op en geef ze alle drie een knuffel. "Waarom hebben jullie dit geregeld? Dit had helemaal niet gehoeven" zeg ik, met tranen in mijn ogen. Jace bedankt ze ook. "Omdat we vinden dat jullie er wel even met zijn tweeën tussenuit mogen. Jullie hebben al bijna een half jaar gezorgd voor twee prachtige kids, zonder rust, dus jullie verdienen het" zegt Lola. "Oh, ik hou van jullie" zeg ik, voordat ik ze alle drie in een omhelzing neem.

"Waar moeten Tim en Alexia dan naartoe?" "Die kunnen een weekendje bij jouw ouders logeren, als ze dat leuk vinden natuurlijk." Zegt Rose. "JA! Bij opa en oma slapen!" Roept Tim blij, waardoor ik moet lachen. Ik kijk Alexia vragend aan. "Ik had met Allison afgesproken" zegt ze schuldig. "Je kan aan Allison vragen of je een weekendje bij haar mag logeren. Dat vind ze misschien nog gezellig ook" zeg ik. Ze knikt met haar hoofd en glimlacht breed. "Wanneer is het?" Vraag ik. "Volgend weekend, dus je hebt nog wel de tijd om dingen te regelen, zoals je werk" zegt Jordan, gericht op Jace. "Dat moet wel lukken. Ik kan al een aantal vrije dagen opnemen"

————

We zitten met z'n zevenen bij een gezellig restaurantje bij ons in de buurt. We wilden ze bedanken voor het weekendje weg, dus we trakteren ze op een lekker diner. Ik heb een biefstuk die ik samen deel met Alexia en Jace heeft een kipsaté waar hij samen met Tim van eet. Er liggen natuurlijk altijd patatjes bij, dus Tim is eigenlijk alleen het patat van Jace aan het eten. "Wil je ook een stukje kip?" Vraagt Jace aan Tim. Hij schudt zijn hoofd. "Alleen patatjes" zegt hij. "Je moet ook wel een stukje vlees eten" bemoei ik me ermee. Tim kijkt mij boos aan. "Nee, patatjes" "Tim" zeg ik streng. Hij moet weten dat hij niet de baas is en alles naar zijn zij krijgt. Hij gaat met zijn armen over elkaar zitten en kijkt boos voor zich uit. Ik snij vier kleine stukjes van de kip af en leg dat op het bordje van Tim. "Als je deze stukjes opeet, mag je daarna weer patat" zeg ik. "Oké mama" zegt hij, voordat hij de stukjes vlees eet. Ik zie in mijn ooghoek dat Jace mij glimlachend aankijkt, waardoor ik hetzelfde naar hem doe.

Bij het dessert, lachen we heel veel om de droge opmerkingen van Rose. "Ja, maar het is echt waar. Hij viel bijna op mijn schoot, omdat die dikke vrouw in zijn weg stond" Ik proest het weer uit en voel de tranen in mijn ogen prikken. Ik zie dat hetzelfde bij Lola gebeurd. "Oké, stop" zeg ik, nog steeds hikkend van het lachen. Ze doet het teken dat ze haar mond dichtritst en het sleuteltje weg gooit.

Na nog een hele gezellige avond, rekent Jace af en lopen we met z'n zevenen naar buiten. Jordan, Lola en Rose moeten weer naar huis, want morgen hebben ze gewoon school. Ik geef ze weer alle drie een knuffel en als ze de rest ook gedag hebben gezegd, stappen ze in de auto van Jordan en rijden ze weg. We zwaaien naar de auto, net zo lang totdat ze uit beeld zijn verdwenen.

————

Als het 0:00u is geweest, gaan Jace en ik ook slapen. Ik doe een shirt van hem aan en ga dan in ons bed liggen. Jace komt naast me liggen en slaat een arm om mij heen. Ik nestel me tegen hem aan en sluit genietend mijn ogen. Ik voel dat Jace nog een kus op mijn voorhoofd geeft en dan val ik langzaam in een diepe slaap.

Roommates with my bully?! •Dutch• {voltooid} (herschreven)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu