Hoofdstuk 16: tranen en weddenschap

12.4K 247 89
                                    

Anne Gray:

Met een glimlach kijk ik Aiden en Dana na. Een steek van jaloezie gaat op in mijn lichaam. Ondertussen loop ik naar mijn appartement, we hadden een korte lesdag.

Eenmaal aangekomen begin ik aan het huiswerk dat opgegeven is, gelukkig is het niet veel en ben ik zo klaar. Ik maak voor mezelf wat drinken en plof op de bank, ik check ondertussen mijn sociale media. Ik slik,er is een foto geplaatst van Blake. De foto staart me aan. Ik klik het weg en doe mijn telefoon uit. 

Ik ben Blake nog steeds niet vergeten. Nog elke dag krijg ik tientallen excuus appjes. Ik moet eerlijk zijn. Ik mis Blake maar ik weet dat ik het niet kan vergeten maar dat moet. Dat is het beste. 

Ondanks alles rolt er een traan over mijn wang. 'Hey wat is er?' vraagt een stem. Jake is onopgemerkt het appartement binnengekomen

'N-niks' stotter ik en ik veeg snel de traan weg. Maar ik kan het niet meer binnenhouden en de meerdere tranen volgen 'Er is wel wat!' zegt Jake lief en hij veegt de tranen weg. 

'Anne, niemand mag jouw pijn doen! En als ze dat wel doen dan pak ik ze wel aan!'

'Dankje, is dit de lieve kant van Jake?' vraag ik. 'Hey! Ik kan best aardig zijn!' zegt Jake verontwaardigend. 'Jaja' zeg ik sarcastisch. 'Oké als jij dit zo wil gaan spelen, kom maar op!' zegt Jake verzekert. 'Wat voor spelletje wil je spelen Jake?' vraag ik uitdagend. 

'Ik krijg een maand de tijd om ervoor te zorgen dat jij verlieft op mij wordt, als dat lukt gaan we 1 hele dag samen op date en spannende dingen doen.....' zegt Jake met een sexy stem. 'Ieuw nee doei! echt niet' zeg ik lachend. 'Hoho, ik was nog niet klaar.... als het me niet lukt moet ik jouw trakteren op eten en zal ik je niet meer lastig vallen, nou dat probeer ik' Jake geeft me een knipoog. 'Oké we hebben een deal, je krijgt 1 maand de tijd lukt het je niet dan krijg ik eten!!!!!' 

'Ja is goed' zegt Jake lachend. We schudden elkaar de hand. Jake geeft me nog een knipoog en loopt naar de koelkast, 'ik ga alvast beginnen met stap 1' zegt hij.

'Ow.. en wat is stap 1 dan?' vraag ik belangstellend. 'Diner maken voor ons, ik zal mijn romantische kookkunsten in de strijd gooien.' 'Ik ben ben benieuwd!' zeg ik lachend

Drie kwartier later is het eten klaar, ik mocht van Jake niks zien dus ik heb de hele tijd op mijn bed gezeten. Vermoeiend. Ik loop de slaapkamer uit.

Mijn mond zakt open, Jake heeft een romantische zweer in het appartement gebracht. Overal liggen rozenblaadjes en er branden kaarsen geen idee hoe hij dat gedaan heeft  maar het is er. 

'Mevrouw' Jake schuift de stoel een stuk opzij, ik ga zitten en Jake schuift de stoel weer aan.

Jake gaat ook zitten en hij dient het eten op. Stiekem kijkt Jake mijn kant op. Ik begin te giechelen, en Jake begint te grijnzen, hij heeft lasagne gemaakt. 1 van mijn favorieten. 'Nou tast toe zou ik zeggen' zegt Jake, en we beginnen te eten


Jake Adams:

Anne zit recht tegenover mij. Heel stiekem kijk ik naar haar. Maar helaas merkt ze het ze begint te giechelen. Ik begin te grijnzen. 'Nou tast toe zou ik zeggen' zeg ik. Ik schep voor ons allebei wat lasagne op. Ik zie Anne blij kijken, volgens mij houdt ze van lasagne. Ik zelf hou ontzettend veel van lasagne. Ik begin te eten.

'Dit is echt de lekkerste lasagne ooit' zegt Anne vrolijk. Een vreemd gevoel raast door mijn lichaam. Ik schenk haar een lach. 'Dankje, dit is een familierecept' zeg ik trots. 'Echt verrukkelijk!' zegt Anne met haar mond vol. Ik begin te lachen. 

Ik weet niet hoe, maar Anne doet wat met me, ze geeft me een speciaal gevoel. Het raakte me echt toen ze vanmiddag moest huilen. Het deed zelfs pijn. 'Is er iets Jake?' zegt Anne met een lieve glimlach. 'Nee hoor ik was een beetje aan het dromen' verzeker ik haar. 'Oké dan is het goed!' ze lacht liefdevol.

En op dat moment vallen de eerste stenen van de muur rondom mijn hart.

Hoiii! 

Zal het Anne lukken om het hart van Jake te veroveren?

En Jake heeft een lieve kant?

En waar gaat die weddenschap naar toe? Zal Anne eten krijgen? :) Of zal het Jake lukken haar hart te veroveren? 

Binnenkort Update! :)

XX ME

(Bijna 500 lezers!!!!!! :))

Roommates with the badboyWhere stories live. Discover now