Hoofdstuk 22: ziek en toets

11.3K 240 74
                                    

Anne Gray:

Samen met Liv wachten we tot dat de les begint, Scarlet is er nog steeds niet. Raar maar ja.

Plingg de telefoon van Liv

'Anne, ik krijg net een appje van Scarlet. Ze is naar haar appartement gegaan, ze voelde zich toch niet fit genoeg voor school.' zegt Liv. 'Ow nou dan zijn wij vandaag gezellig met z'n tweeën' zeg ik 'Jaa leuk toch!' zegt Liv vrolijk. Ik moet lachen. 'Hallo dames zou ik er even bij mogen?' vraagt onze mentor; meneer Veen. 'Tuurlijk meneer, excuses' zegt Liv met ingehouden lach.

Meneer Veen opent de deur. Liv en ik gaan snel ergens in het midden zitten. De rest van de klas komt luidruchtig binnen. Ik zoek het gezicht van Jake. Gevonden! Hij is een keer op tijd! Ik zie dat hij naar me grijnst. Ik zwaai even en hij zwaait terug.

'Dames en heren mag ik de aandacht even? roept meneer Veen. Direct is het stil in de klas. 'Tafels uit elkaar dit is een onverwachts SO die 2x meetelt' zegt meneer Veen. 'Nee! ik heb niet geleerd, shit!!' zegt Liv die helemaal flipt. 'Kijk maar bij mij ik heb het geleerd' zeg ik geruststellend. Vannacht kon ik niet slapen dus heb ik geleerd. 'Wanneer heb jij geleerd dan?' vraagt Liv verbaasd. 'Vannacht, ik kon niet slapen' zeg ik zachtjes. 'Dames concentreren jullie je hier maar even op' zegt meneer Veen. Hij legt de toets neer en deelt tegelijkertijd blaadjes uit voor de antwoorden. 'Succes' fluister ik. 'Ja jij ook' fluistert Liv terug

Zo de toets is klaar en we hebben nog 20 minuten over. De toets was niet heel erg lastig. 'Dames en heren, als jullie nu stil willen zijn dan kan ik de SO's nakijken!' zegt meneer Veen. Gelijk is iedereen stil en gaat verder met hun werk.

5 minuten voordat de les is afgelopen heeft meneer Veen de SO's nagekeken. Meneer Veen staat erom bekend dat hij snel kan nakijken. Hij loopt bij iedereen langs en geeft ze hun SO terug. 'Liv, goed gedaan! Je hebt een 7!' zegt meneer Veen die duidelijk verbaast is. 'Anne ik had niet verwacht dat je het zo goed zou maken, je hebt een 8.7' zegt meneer Veen en hij geeft mijn toets terug. Nou dat is erg aardig dat u zoveel vertrouwen in mij heeft! Dat is wat ik tegen hem wil zeggen. Maar ik hou mijn mond.

'Jake erg matig, had hoger verwacht, je hebt een 5' 'Kay goed gemaakt je hebt een 8.4' 'Aiden ik heb hier niet veel over te zeggen een 3.6'

Eindelijk is de les afgelopen.

'Anne, ik moet naar de het toilet, ga maar alvast' zegt Liv haastig en weg is Liv. 'Ik wacht wel' roep ik haar na. 'Oké' hoor ik Liv vaag zeggen.

Wanneer Liv weer terug is lopen we naar gym. In de kleedkamer kleden we ons om. We hebben een school-tenue; een wit shirt met de je eigen naam achterop en een zwarte broek. Het ziet er niet uit! Maar ja.

Liv en ik lopen de Gymzaal in. De rest van de klas is er al. Snel gaan we zitten

Onze gymleraar, meneer Smit heeft 2 knalrode ballen in zijn handen. Dat kan maar 1 ding betekenen.

Trefbal


Hoii!

Vinden jullie trefbal ook zo leuk?

Nieuwe update: 22 maart of eerder!

XX ME

Roommates with the badboyWhere stories live. Discover now