Hoofdstuk 76: geluksmomentje en taart

5.9K 155 31
                                    

Jake Adams:

Hailey viert morgen haar eerste verjaardag. Jeetje, de tijd vliegt voorbij. En zo'n moment is toch wel bijzonder tenminste dat vind ik. Dus ik heb iets bedacht om de liefde van Anne en van mij te bezegelen. Korter verwoord; ik wil haar ten huwelijk vragen. Op de verjaardag van Hailey. Alles is geregeld maar het komt toch zeker echt op de uitvoering neer. 

Anne Gray:

Hailey is vandaag jarig! Dat is de eerste gedachte wat in me op komt als ik wakker word. Jake zijn benen zijn verstrengeld in die van mij en zijn armen zijn beschermend om me heen geslagen. Genietend van mij geluksmomentje blijf ik toch nog even liggen want Hailey slaapt waarschijnlijk nog. 

'Goeiemorgen babe.' Zegt Jake met z'n sexy ochtendstem.

'Goeiemorgen, gefeliciteerd met ons wondertje.' Zeg ik glimlachend. 

'Ik wil nog een wondertje.' Zegt Jake grijzend. 

'Ik ook.' En ik meen wat ik zeg, tuurlijk een baby'tje is veel werk. Er zijn veel slapeloze nachten en de dagen dat je slaapt die zijn zeldzaam maar het is het meer dan waard.  

'Ik wil mijn kleine prinsesje wel even zien.' Jake maakt zich los van mij en loopt naar Hailey haar kamer. 'Neem haar mee.' Roep ik hem achterna. Ik krijg gemompel terug. 

Vanmiddag is Hailey haar feestje, Jake zijn familie komt en die van mij ook en voor de rest nog een paar vrienden. Tussen Kiki en Luc is het weer stukken beter. Ze zijn weer bij elkaar en wachten op de komst van hun jongetje, Kiki is hoogzwanger. Kiki zelf is er honderd procent zeker van dat het kindje van Luc en van haar is. Luc twijfelt maar heeft toch wel ergens een gevoel van dat het zijn kind is. Ik hoop het. 

'Kijk eens wie ik hier bij me heb.' Jake komt weer naast me liggen en heeft Hailey in zijn armen.

'Kom maar bij mama.' Ik strek mijn armen uit. 

Hailey kirt enthousiast en strekt haar armpjes uit. Ik neem haar in mijn armen en haar Zwitsal geur overspoelt me. Ik hou van die geur. 'Gefeliciteerd lief klein monstertje.' Ik kus haar wangetjes. 

'Ga je met ons mee naar de woonkamer?' Vraag ik aan Hailey, vrolijk brabbelt ze haar eigen taaltje.

'Ik neem aan dat dat een ja is.' Zegt Jake grijzend. Ik stap uit bed en geef Hailey weer aan Jake om snel een broekje aan te trekken. Een kanten hemdje is net iets te koud. Ondertussen gooit Jake, Hailey in de lucht. Ik hou mijn adem in, bang dat ze valt maar keer op keer beland ze weer veilig in de armen van Jake. 'Gaan jullie mee?'

De woonkamer is kleurig versiert met slingers en een paar ballonen. Jake zet Hailey in haar stoeltje en samen lopen we naar de keuken om haar taartje op te halen. 

'Wat is dit?' Roep ik verbaasd. Het tafereel wat we aantreffen in de keuken is hilarisch maar tegelijkertijd vreemd. Aiden is samen met Dana iets aan het bakken het lijkt op appeltaart en Mila zit op de grond met de bloem te spelen. Over bloem gesproken, Aiden, Dana en Mila zitten er onder. 

'Ik kan het uitleggen.' Roept Aiden gelijk als hij ons ziet.

'Ja Aiden leg eens uit.' Zegt Dana grinnikend. 

'Nou het zit dus zo; ik werd vannacht wakker en ik had echt trek, niet normaal!'

'Jij hebt altijd trek dude.' Zegt Jake.

'Correct, maar laat me even uitpraten. Ik ging naar de keuken voor een late-night snack.'

'Nu ga je me niet vertellen dat je Hailey haar taart hebt opgegeten.' Zeg ik verbaasd.

'Ik heb toen perongeluk Hailey haar taart opgegeten.' Vervolgt Aiden zijn verhaal.

Zuchtend sla ik mijn handen voor mijn hoofd. 

'Het spijt me, dus daarom zijn we vroeg opgestaan om een nieuwe taart te maken.' Zegt Aiden enthousiast.   

'Werd ik midden in de nacht wakker gemaakt door een springend Aiden die me vertelde dat hij een taart had gevonden en vervolgens opat.' Dana ligt weer eens bijna op de grond van het lachen en ik moet ook moeite doen om niet te lachen

'Ik heb toch al sorry gezegd.' Zegt Aiden schouderophalend. 

'Een enkele sorry haalt een taart niet tevoorschijn.' Zegt Jake

'Houd Hailey van appeltaart?' Zegt Aiden negerend op wat Jake zegt.

'Hailey eet zo'n beetje alles wat haar voorgeschoteld word.' 

'Het enige mini puntje is dat die nog in de oven moet.' Zegt Dana.

'Dus ga maar even naar Hailey toe dan komen wij straks met de taart.' In Aiden zijn stem klinkt trots. Trots dat hij een taart kan bakken?

Hoi!

Aiden + Taart = Trouble haha

Hier ben ik weer, de vakantie is weer voorbij. Helaas. Dat betekent voor mij weer bergen met huiswerk en miljoenen proefwerken en so's jeej....

Nieuwe update: 19 januari of eerder!

XX ME

Roommates with the badboyWhere stories live. Discover now