Hoofdstuk 25: positief en negatief

11.7K 231 78
                                    

Anne Gray:

Ik pak het op en kijk

Positief

Er staan 2 streepjes, dat betekent positief. Dana is zwanger.

Ik schrik ervan en laat de test uit mijn handen vallen. 'I-is het positief' zegt Dana. Ik kijk haar aan en knik. 'Nee' zegt ze geschrokken. 'Nee dit kan niet, d-dit mag niet' zegt Dana. Tranen rollen er over haar wangen. Ik kan er absoluut niet tegen als er iemand huilt. Dan moet ik zelf ook huilen. Al helemaal als Dana huilt. Ik loop naar Dana toe en knuffel haar. 'Dana het komt goed ik ben ervoor je dat beloof ik, we gaan nu naar Aiden we moeten het vertellen!' zegt ik. 'M-maar straks wil hij me niet meer' zegt Dana. 'Tuurlijk wel doe niet zo gek, jullie worden ouders!' probeer ik troostend te zeggen. 'En school dan?' vraagt Dana. 'Nou we zitten in het laatste jaar, als het goed is hoeven we nog maar 2 maanden' antwoord ik. 'De laatste maand is ons examen, dus dat komt helemaal goed' zeg ik. 'We zoeken na school gewoon een appartement waar we met z'n allen kunnen wonen.' zeg ik. 'Ik word moeder' mompelt Dana. Dat doet me denken aan mijn moeder, zij zegt altijd dat ouder zijn 1 van de mooiste dingen is.

'Dana, beloof me 1 ding' 'Wat?' 'Laat het niet weghalen' 'Wat!! Dat zou ik dus nooit doen' zegt Dana. 'Oké dan is het goed, kom we gaan naar Aiden, hij is in mijn appartement met Jake' zeg ik. Ik pak Dana haar hand en trek haar mee.

Zo snel als we kunnen lopen we naar mijn appartement. We lopen naar binnen. De jongens zitten nog steeds te gamen. Ik kuch. Geen reactie. "KUCH" De jongens kijken verrast op. 'Hee schatje' zegt Aiden vrolijk naar Dana. 'K-kan ik je spreken' zegt Dana die moeite heeft met haar tranen. 'Ja hoor wat is schatje?' zegt Aiden. Hij staat op en loopt naar Dana toe. Dana trekt hem mee de gang op. Ikzelf ga naast Jake zitten. 'Euuh iedereen die niet in dit appartement woont, kunnen jullie even ophoepelen?' vraag ik zo beleefd mogelijk. Zuchtend en klagend staan de jongens waarvan ik de namen niet ken op. 'Veel plezier met je chickie' roept er één en dan klapt de deur dicht. Jake bloost.

'Vertel, wat gaat Dana met Aiden bespreken?' vraagt Jake nieuwsgierig. Ik twijfel even over wat ik daarop ga antwoorden. Moet Dana dat niet zelf zeggen? Nee die heeft het al lastig genoeg. Ik zucht. 'Dit mag je niet door vertellen.' zeg ik. 'Ik beloof dat ik niks zal zeggen' zegt Jake plechtig. 'Dana is zwanger van Aiden.' zeg ik dan zachtjes. 'Watt!!' zegt Jake die van verbazing van de bank valt. Ondanks alles moet ik lachen want dit ziet er belachelijk uit. 'Is Dana echt zwanger?' vraagt Jake ongelovig. 'Ja, toen Aiden haar officieel had gevraagd zijn ze na het eten toch naar Aiden zijn kamer gegaan?' vraag ik. Jake knikt. 'Nou toen hebben ze "Het" gedaan. Onveilig.' 'Zo, heftig.' mompelt Jake. 'Wil jij dan geen vader worden?' vraag ik. 'Jawel, alleen niet nu!' zegt Jake fel. Ik schrik ervan. 'Sorry, dat kwam er wat harder uit dan dat ik bedoelde.' verontschuldigt Jake zich.

'IS DIT EEN GRAP?' gilt Aiden vanaf de gang, daarna hoor ik iemand huilen. Dana. Ik spring van de bank af. 'Als Aiden, Dana aan het huilen heeft gemaakt gaat hij eraan!' roep ik woest. Ik wil naar de gang stormen, maar word tegengehouden door 2 sterke armen. Jake zijn armen. 'Rustig babe' fluister hij. Ik moet blozen. Ik worstel me uit zijn greep en ren naar de deur. 'Anne!' hoor ik Jake achter me roepen. Ik open de deur en mijn mond valt open van verbazing.

Voor me zie ik het schattigste beeld ever: Aiden zit gehurkt bij Dana haar buik. Met zijn hand aait hij over haar buik en fluister iets. Waarschijnlijk lieve woordjes. Dana staat er met tranen in haar ogen naar te kijken. Tranen van geluk. Aiden merkt dat ik naar ze sta te kijken en zegt enthousiast: 'Ik word papa!' Ik moet lachen. 'Gefeliciteerd' zeg ik. 'Dus je vind het niet erg dat je papa word?' vraagt Dana. 'Tuurlijk niet, het liefste had ik nog een paar jaartjes gewacht maar ik vind dit ook prima, en al helemaal dat wij samen ouders worden' zegt Aiden. Aww dat is cute. Dana omhelst Aiden.

'Gefeliciteerd tortelduifjes!' hoor ik een stem achter me zeggen. Ik draai me om en zie een lachende Jake staan. Hij loopt op Aiden af en geeft hem een "bro hug" (Werkelijk geen idee of je dat zo schrijft) Daarna loopt hij naar Dana en geeft haar een knuffel.

'Hoe gaan we dit al de schoolleiding uitleggen' zegt Dana. Ja dat is een goeie, het is verboden om "het" te doen op deze school. Dus als ze het zouden zeggen worden Aiden en Dana van school getrapt. 'We hebben nog 2 maanden school dus dan groeit je buik nog niet zo erg, na school zoeken we een appartementje en gaan we daar samen wonen.' stelt Aiden voor. 'Goed idee, maar dan moet Anne wel bij ons gaan wonen ik kan niet zonder haar!' zegt Dana. 'Is goed alleen dan moet Jake ook bij ons wonen want hij is mijn maat' zegt Aiden terwijl hij Jake een stoot geeft. 'Moest dat nou' zegt Jake kreunend van de pijn. 'Jij mishandelt je vrienden gewoon' zeg ik. 'Nee hoor moet je er een kusje op' vraagt Aiden aan Jake. 'Nou nee bedankt' zegt Jake. 'Aiden zullen we even gaan wandelen?' vraagt Dana. 'Ja hoor babe' Aiden haakt z'n arm door die van Dana. Samen lopen ze weg. 'Anne zullen we even wandelen naar onze kamer' zegt Jake die Dana na doet. Ik moet lachen. Jake loopt naar me toe en haakt zijn arm door de mijne. Samen lopen we naar onze kamer.

Ik laat me neer ploffen op de bank, Jake doet het zelfde. 'Filmpje kijken?' vraagt Jake. Ik knik. We starten Netflix op en kiezen een film. Geen idee welke maar het is een horrorfilm. Ik hou van horror films.

Na de film maak ik avondeten voor ons. Gewoon brood. Na het eten kletsen we nog een beetje. Uiteindelijk ga ik naar de badkamer om me om te kleden en om mijn tanden te poetsen. Daarna loop ik naar mijn bed, check ik m'n social media en val dan in een diepe slaap

Hoii!
Dana is dus zwanger!

Zou het een jongen of een meisje worden?

Fijne weekend iedereen!

Nieuwe update: 14 april of eerder

1100 woorden jeej!

XX ME

Roommates with the badboyWhere stories live. Discover now