13. kapitola

4.4K 351 31
                                    

„Hermiono, jak ještě dlouho?" zeptal se sklesle Harry a unaveně si přejel dlaní přes oči, pod kterými se rýsovaly tmavé stíny. Čtvrtý den uběhl od Dracova napadení a on už čtvrtý den seděl u jeho postele v nemocnici, střídavě bděl a místy upadal do neklidného a spíše vyčerpávajícího spánku, opřený o hranu postele, drže v ruce dlaň blonďatého aristokrata. Dosud se neprobral z bezvědomí.

Poté, co se Hermiona s Ginny a Dracem přemístili do nemocnice, Harry spěchal na ústředí bystrozorů, aby se dozvěděl nějaké novinky. Zjistil však jen to, že Smith byl nalezen omráčen o několik metrů dál. Nikoho neviděl, ničeho si nevšiml a Harry se držel zuby nehty, aby na něj neřval. Nemohl. Nebyl jeho nadřízený a těžko mu mohl vyčítat, že nespatřil kletbu mířící do jejich zad. Přesto se nedokázal v tu chvíli oprostit od vyčítavého pohledu a myšlenek na laxnost jeho strážení.

Kingsley, který dorazil značně rozespalý o několik okamžiků později, Harryho po vysvětlení situace mrzutě poslal zpět za Dracem. Bezkompromisně ho stáhl z řešení případu a určil ho jako Malfoyova osobního ochránce. Harry na jednu stranu protestoval, neboť se chtěl podílet na dopadení útočníka, ale po několika Pastorkových argumentech mu dal za pravdu. Více na ústředí pomoci nemohl, mohl se jen snažit postarat o to, aby Dracovi už nikdo neublížil.

Z ústředí se tedy zastavil rychle doma, posbíral pár jejich věcí a poté se přemístil do nemocnice. Několik hodin seděl vedle Ginny na nepohodlné lavici na nemocniční chodbě, vděčně se od ní nechal držet za ruku a byl ztracen ve svých myšlenkách, paralyzován strachem a výčitkami. V duchu si zoufale rval vlasy kvůli neuposlechnutí svého instinktu. Byl přesvědčen, že kdyby vyšel dříve, nemuselo se nic stát. Ve výčepu seděl patnáct minut před tím, než se měli sejít. Kdyby vyšel hned, mohl mu přijít naproti a mohli se třeba rovnou přemístit. Mohl tam být včas a zabránit tomu, aby ho někdo znovu napadl.

Už podruhé během krátké doby se Draco ocitl na prahu smrti a teď jí byl blíže, než předtím. Harry v duchu řval, ale navenek neukazoval žádnou emoci. Seděl strnule vedle rusovlásky a očima hypnotizoval dveře místnosti, ve které Hermiona s dalšími lékouzelníky zachraňovali Dracův život. Od chvíle, kdy ho vyvezli ze sálu, se od něj nehnul na více, než na pár nejnutnějších minut. Léčitelé udělali dobrou práci, na první pohled nebylo na blonďákovi vidět žádné zranění.

Jak se obával, hned druhý den se o přepadení dočetl ve Věštci. Nechápavě koukal do novin a tiše zuřil.

 Nechápavě koukal do novin a tiše zuřil

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Zraněn na duši ✔(Drarry Czech) - DOKONČENOWhere stories live. Discover now