Bölüm 29

15.7K 969 36
                                    

Gerçek şah mat olmaz.

-Eddi Anter

Yorumlarınızı eksik etmeyin. Hepinizi seviyor ve öpüyorum 😘

Keyifli Okumalar^^

Serda Abacı'nın Ağzından - 30 Ekim 1996

Fönlü saçlarımı aynada son bir defa kontrol edip hafif bir gülümsemeyle baktım kendime. Gayet iyi duruyordum. Bugün Serdar bana önemli bir şey söyleyecekti. Bunu biliyordum. Akif Salman onunla konuşmuştu ve fikrimi soracaktı. Evet, evet evlenecektim.

"Serda hazırsan çıkalım." sesi duymamla parlatıcıyı dudağımda son bir defa gezdirip kapıya yöneldim.

"Hazırım say." dedim ve kapıyı açtım. Serdar yüzündeki buruk bir gülümsemeyle görmeyi beklemiyordum. "Sorun ne?" dediğimde anlık bir silkelenip kendini topladı.

"Yok bir şey gidelim." dedi ve koluna girmem için kolunu uzattı. İkizim sanırım gelin olacağıma hissettiğindendi bu burukluğu.

Arabaya bindiğimiz andan indiğimiz ana kadar ses çıkmamıştı. Geldiğimiz restoranta baktığımda evleneceğim haberini alacağım mükemmel bir ortam olduğuna emindim.

Restorantın rezerve ettiğimiz masasına otururken masanın 4 kişilik olduğu dikkatimden kaçmadı. Serdar hep ikili yemek yiyeceğimizde 2 kişik masaya ayırtırdı.

"Neden masa 4 kişilik?" dediğimde hafifçe gülümsedi.

"Bir misafirimiz gelicek." dedi ve önündeki mendille oynamaya başladı. "Serda'cım misafirimiz çok önemli biri." Kafam karışmıştı. Akif mi gelecekti?

"Kim?"

"Sana talip olan biri ve ben evlenmeni istiyorum. En azından tanı, bak. Şuan şirketin durumları iyi değil ve bize yardımıda dokunur gibime geliyor." dediğinde Akif'in abisini hatırladım. Onun büyük bir iş adamı olduğunu biliyordum. Ondan bahsediyor olmalıydı.

"Kim?" dedim titrerken Akif'in geleceği düşüncesi beni heyecanlandırmıştı. O sırada Serdar ayağa kalktı bende şaşkınca kalkıp kapıya döndüm geleni merak ederek.

"Ferhat, Ferhat Salman." dediğinde titredim. Akif değil abisi mi gelmişti? Arkasına göz gezdirip Akif'i aradım ama yoktu. Adam masamıza gelip önce Serdarla tokalaştı ve sonra elini bana uzattı. Şaşkınca elimi uzattığımda ufak bir buse bıraktı elime. Serdar'ın yanına oturdu.

"Hoşgeldin Ferhat." dedi Serdar. "Bizde seni konuşuyorduk." dediğinde kaynar sular döküldü. Evleneceğim kişi Akif değildi. Abisi Ferhat'tı.

"Öyle mi?" dedi bana döndü.

"Serdar?" dedi yapmacık bir gülüşle. "Tam olarak ne oluyor?" dedim ve güldüm.

"Velhasıl kelam..." diye söze başladı Ferhat Salman. "Sizinle evlenmek istemekteyim. Abiniz Serdar bir maruzat görmedi." dedi güldü. "Sizde onaylarsanız eğer..." dedi ve elini ceketinin iç cebine soktu. Çıkardığı siyah kutuyu açıp bana doğrulttu. "Benimle evlenir misiniz Serda Hanım?"

~

Meryem Abacı Ağzından -2018

Sessiz olmak çok zor geliyormuş ki omuzlarımdaki ağrılık uçmuş gitmişti. Karşımda masada oturan ve anlatıcaklarımı bekleyen Musa'nın ailesine baktım. Annesi ağlamış, babası kızgın, kardeşi ise bir o kadar şaşkındı.

Bu Benim YangınımWhere stories live. Discover now