Bölüm 7:Tesadüfler

44.7K 2.3K 471
                                    

NOT: YENİ BÖLÜM GELDİ! UMARIM BEĞENİRSİNİZ. HERKESE İYİ OKUMALAR :)



"Murat ile uyumluyuz sanırım. Kafa yapılarımız falan." dediğimde başını salladı ve bakışlarını çekti. Yavaşça nefesimi bıraktım. Murat da omzumda ki elini indirdi.

Rüya içeri girip;

"Pasta geliyor!" diye bağırdı ve Murat ile arama geçip oturdu. O sırada odanın tüm ışıkları söndü.

***

Murat Rana'nın gerginliğinin farkındaydı. Bunun sebebi onunla gerçek bir çift gibi davranmak zorunda olduğu için miydi yoksa eskisi gibi samimi olamadığı anne, babasından mı kaynaklıydı ondan emin olamıyordu. Bakışlarındaki hüznü görüyordu, Rüya'ya mutluymuş gibi davranıyordu, şu da bir gerçekti ki Rana Rüya'nın yanında biraz daha mutluydu.

Işıklar sönünce herkes Rüya için doğum günü şarkısı söylemeye başlamıştı, bir yandan alkışla ritim tutuyorlardı. Rana hariç. Etraf karanlık olunca kimse kimsenin ne yaptığını göremiyordu, Rana duyamayınca da onlara eşlik edememişti. Pasta Rüya'nın önüne gelince annesi 'dilek tut öyle üfle Rüya.' Demişti. Rüya başını sallayıp tam eğilince Rana Rüya'ya doğru eğildi.

"Dilek tutmayı unutma." Dediğinde Rüya gülümsedi ve ablasının elinden tutup mumlara üfledi.

Işıklar açıldığında Rüya direk ablasının boynuna atladı.

"Ne diledim biliyor musun?"

"Söyleyecek misin ne dilediğini?"

"Evet. Senin tekrar duyabilmeni ve Murat abi ile çok mutlu olmanızı diledim." Dediğinde Murat söze atladı.

"Keşke dileğini başka şeyler için kullansaydın. Çünkü bunlar zaten olacak şeyler. Biz ablanla mutluyuz ve ablan duyacak."

"Olsun." Dedi Rüya ve Rana'nın omzuna yattı. Çalan zil ile başını kaldırdı. "Kim geldi acaba?" deyip kapıya koştu. Birazdan içeri Gamze'nin babası, Rüya ve Rana'nın ikinci babaları olarak gördükleri Hasan amcaları girmişti. Çocuklukları beraber geçmişti onların. İçeri girer girmez odada göz gezdirdi ve Rana'yı görünce kollarını açtı.

"Hasan amca!" diyerek ayağa kalktı ve gidip sarıldı. Hasan amcasının sıkı ve samimi sarılması, toprağın altına gömdüğü duygularının canlanmasına sebep oldu. Gözlerinin dolması ile kendini zorla çekti.

"Gamze gelecekti ama hala okuldan çıkamamış. İki gündür eve 10'da geliyor. Beni aradı. Rüya'nın hediyesini sen ver diye. İyi ki gelmişim. Seni gördüğüme çok sevindim." Dedi Rana'yı kolunun altına alırken. Rana kendinde konuşacak güç bulamamıştı. Sadece başını Hasan amcasının omzuna yasladı. Şuan babasından bulamadığı şevkati onda buluyordu. Uzun süredir beklediği kurtarıcısı gelmiş gibiydi. İki aydır ördüğü duvarların arasından birisi ışık sızdırmıştı sonunda.

Hasan amca herkesle tokalaşıp, tanışmıştı. Rana'yı Murat'ın yanına oturtup karşıya Ahmet Bey'in yanına geçmişti.

"Düğüne gelmiştim ama Lale hanım ve Kemal beyle tanışma fırsatım olmamıştı. Memnun oldum efendim." Dedi ve aynı şekilde onlardan da karşılık geldi.

"Nasılsın Rana? Alışabildin mi?" dediğinde Rana, Hasan amcasına karşı tüm duvarları indirmişti. Omzunu silkti.

"Alışmaya çalışıyorum. Nasıl olabilirim ki?" dediğinde anlayışla tebessüm etti Hasan amcası.

SESSİZLİK (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now