Bölüm 24: Gerginlik

31.9K 1.7K 139
                                    

NOT: İYİ OKUMALAR :)))

"İçerdekiler onlar mı?" Dedi Rana. Murat cevap vermemişti.

Lavabodan çıktıklarında Rana kısa bir an savunmasız hissetmişti. Aklına Tarık'ı son görüşü ve Murat ile olan kavgaları gelmişti. İçeri doğru ilerlerken Murat onun elini tutmayınca o uzanıp Murat'ın elini tutmuştu. Hızlı birkaç derin nefes almıştı. İçeri geçtiklerinde Kemal Bey gülerek ayağa kalkmıştı.

"İşte bizim çifte kumrularda sonunda geldiler. Siz gecikince onlarda dolaşmaya çıkmışlardı." Diyerek ayağa kalkıp Rana ve Murat'ın yanına gelmişti. Tarık ve ailesi de ayağa kalkmıştı ama Murat onların yüzüne bakmadan babasına döndü.

"Baba bir dakika gelir misin?" Diyerek onu odadan çıkartmıştı ve o sırada Rana'nın elini de sıkıca tutuyordu. Sanki Tarık alıp gidecek gibi. Salih bey ve Merve hanım da o sırada Rana'yı görmüşlerdi ve ikisinin yüzü de bembeyaz olmuştu.

"Baba sen kimlerle ortak olduğunun farkında mısın?" Demişti Murat. Kemal Bey öfkeyle oğluna bakmıştı.

"Murat gerçekte sınırı aşıyorsun. Adamlara selam bile vermedin. Git önce bir tanış sonra-"

"Baba o içerde ki adam Rana'nın eski nişanlısı." Dediğin de Kemal Bey şaşkınca dönüp Rana'ya bakmıştı. Rana'nın allak bullak olan yüzünü gördüğün de sinirinden eser kalmamıştı. "Bundan bahsediyorum işte." Diye devam etti Murat.

"Kızım ben özür dilerim." Derken Rana kafasını iki salladı.

"Özür dilemenize gerek yok. Bilmiyordunuz." Dediğin de Murat, Rana'nın elini bıraktı.

"Rana bilebilirdi. Araştırabilirdi. Anında kabul etmeyebilirdi. İş fazla karlı geldi ve bir gün de kabul ettin. O adam Rana sağır kaldı diye onu terk etti. Benimle evlendiğini duyunca kapımıza dayandı ve sen o adamın babasıyla ortak oldun şirkete soktun."

"Murat baban bunları bilse kabul etmezdi." Dediğinde Lale hanım gelmişti.

"Ayıp oluyor ne yapıyorsunuz siz? İçeri geçin hadi."

"Kızım üzgünüm." Demişti Kemal Bey.

"Ne oldu?" Dedi Lale hanım şaşkınca.

"Sonra anlatırız anne." Dedi Murat ve elini Rana'nın beline sarıp onu iyice kendine çekerek içeri geçti. Onlar içeri geçtiğin de hepsi ayağa kalkmıştı.

"Hoş geldiniz." Diyerek elini uzatmıştı Murat. Hepsi 'hoş bulduk' diyerek karşılık vermişti ama bakışları Rana'nın üzerindeydi. Aynı şekilde Rana da tokalaşmıştı. Sıra Tarık'a geldiğinde Tarık elini Rana'ya uzattığında Murat ikinci defa Tarık'ın elini sıkarak Rana ile tokalaşmasına izin vermemişti. Hepsi masaya geçtiğin de Tarık ve Murat karşılıklı oturuyorlardı. Ve Murat'ın gözlerinden ateş çıkıyordu resmen.

"Kusura bakmayın çok geciktik. Hepinizden özür dileriz." Demişti Salih bey. Arada Rana'ya kaçamak bakış atıyorlardı. Hiçbiri kazadan sonra nasıl olduğunu sormamıştı Rana'ya. Merak etmemişti ve şimdi Rana'nın yüzüne bakamıyorlardı.

"Nasıl yanlış yola saptınız bir buçuk saat geciktiniz merak ettim doğrusu. Traji komik geliyor kulağa." Demişti Murat yüzlerine bakmadan.

"Söylediğin gibi traji komik. Navigasyon hatası diyelim ama." Dediğinde Murat alayla güldü.

"Bir de kızınız vardı değil mi o nerede?" Demişti Lale hanım konuyu dağıtıp ortamı yumuşatmaya çalışırken.

"O arkadaşları ile kayak merkezine gitti." Demişti Merve hanım da. "Ama burada olsaydı mutlaka gelirdi. Çok sever bu tarz yerleri." O sırada Tarık Rana'ya doğru elini uzatmıştı ve Rana'nın kendisine bakmasını sağlamıştı.

SESSİZLİK (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now