Κεφάλαιο 105

8.5K 205 38
                                    

«Τέσσα τι κάνεις εδώ;» ρωτάει και σκουπίζω τα μάτια μου. Ξέρω ότι δείχνω απαίσια, φαρδιά τζιν και φούτερ, το χθεσινό πασαλειμμένο μέικ-απ και ανακατεμένα μαλλιά. Κοιτάω την κοπέλα πίσω του και σκύβω να σηκώσω τις βαλίτσες μου. Ο Χάρρυ φαίνεται να θυμήθηκε την κοπέλα και γυρνάει να την κοιτάξει.

«Μπορείς να μας δώσεις ένα λεπτό;» την ρωτάει και εκείνη γνέφει πριν βγει από το διαμέρισμα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είσαι εδώ.» λέει και μπαίνει στην κουζίνα. Βγάζει την ζακέτα του μένοντας μόνο με μια απλή άσπρη μπλούζα.

«Εγώ...εγώ μόλις έφευγα.» καταφέρνω να πω. Δείχνει τόσο τέλειος, τόσο όμορφος. Η ωραιότερη καταστροφή μου.

«Σε παρακαλώ απλά άσε με να σου εξηγήσω.» με παρακαλάει. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια του είναι ακόμα πιο έντονοι από τους δικούς μου.

«Όχι.» σκύβω να σηκώσω τις βαλίτσες μου ξανά όμως τις παίρνει από τα χέρια μου και τις αφήνει πίσω στο πάτωμα. «Δυο λεπτά, μόνο αυτό σου ζητάω.»Δυο λεπτά είναι πολύ αλλά είναι το τέλος που χρειάζομαι για να συνεχίσω την ζωή μου και να μην χρειαστεί να τον ξαναδώ. Γνέφω και κάθομαι, προσπαθώντας να μην κάνω καθόλου θόρυβο που θα πρόδιδε την ουδέτερη έκφραση μου. Είναι φανερά ξαφνιασμένος που κάθισα και κάθεται απέναντι μου.

«Σίγουρα προχώρησες γρήγορα την ζωή σου.» λέω ήρεμα.

«Τι;» λέει και μετά θυμάται την μελαχρινή κοπέλα. «Δουλεύει μαζί μου, δηλαδή για τον ίδιο εκδοτικό οίκο, ο άντρας της είναι κάτω με την νεογέννητη κόρη τους. Ήρθε να δει το διαμέρισμα, ψάχνουν σπίτι και ήθελε να δει το δικό μα... τον χώρο.» εξηγεί.

«Μετακομίζεις;» ρωτάω.

«Όχι, όχι αν μείνεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να μείνω αν δεν είσαι και εσύ εδώ. Απλά σκέφτομαι όσα θα μπορούσα να έχω όταν είμαι εδώ.» λέει. Είμαι λίγο ανακουφισμένη αλλά το ότι δεν κοιμάται μαζί της δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιμάται με κάποια άλλη σύντομα. Αγνοώ τον οξύ πόνο που με διαπερνά όταν μου λέει ότι σκέφτεται ήδη να μετακομίσει, ακόμα και αν δεν θα είμαι εδώ.

«Νομίζεις ότι θα έφερνα κάποια εδώ στο διαμέρισμα μας; Έχουν περάσει μόλις δυο μέρες, αυτό είναι που που πιστεύεις για μένα;» ρωτάει και εγώ γνέφω. Ο πόνος είναι φανερός στο πρόσωπο του και γνέφει.

«Που έμεινες το βράδυ; Πήγα στου πατέρα μου και δεν ήσουν εκεί.» μου λέει.

«Στης μητέρας μου.»

After 2 - Greek TranslationWhere stories live. Discover now