Κεφάλαιο 119

7.5K 191 28
                                    

Όταν ο Χάρρυ και εγώ φτάνουμε στο σαλόνι, η μητέρα του κάθεται στον καναπέ με τα βρεγμένα μαλλιά της πιασμένα κότσο. 

 «Λοιπόν τι κάνετε εσείς οι δύο συνήθως όλη την ημέρα;» Ρωτάει και κοιτάζω τον Χάρρυ.

«Βασικά.. απλώς βλέπουμε τηλεόραση» Ανασηκώνει του ώμους.Αυτή η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αμήχανη.

«Μπορούμε να νοικιάσουμε ταινίες και θα μας ετοιμάσω βραδινό. Δεν σου έχει λείψει η μαγειρική μου;» Χαμογελάει στο Χάρρυ και στριφογυρίζει τα μάτια του.

«Σίγουρα. Η καλύτερη μαγείρισσα» Σχολιάζει με σαρκασμό.

«Ει! Δεν είμαι τόσο χάλια» Γελάει και κουνιέμαι αμήχανα. Δεν ξέρω πώς να φερθώ γύρω από το Χάρρυ εκτός απ' όταν είμαστε μαζί ή όταν μαλώνουμε. Αυτή είναι μια περίεργη κατάσταση για εμάς, να φέρομαι φιλικά αλλά παράλληλα να του δίνω προσοχή τόση ώστε η μητέρα να συνεχίσει να έχει την εντύπωση ότι είμαστε μαζί. Αυτό είναι προφανώς ένα υπόδειγμα για εμάς, ο Κεν και η Κάρεν είχαν την εντύπωση ότι εγώ και ο Χάρρυ βγαίναμε προτού να συμβεί στ' αλήθεια.

«Μπορείς να μαγειρέψεις Τέσσα, ή ο Χάρρυ έχει αναλάβει την μαγειρική;» Με ρωτάει η Αν.

«Εμ, και οι δύο» της απαντώ. Το στήθος μου καίει καθώς θυμάμαι τις λίγες φορές που ετοιμάσαμε φαγητό ο ένας για τον άλλον.

«Είμαι ευγνώμων που ακούω ότι φροντίζεις το αγόρι μου και αυτό το διαμέρισμα είναι τόσο ωραίο για εσάς. Υποθέτω ότι η Τέσσα αναλαμβάνει όλη την καθαριότητα.» Μας πειράζει.

«Ναι... είναι ακατάστατος» Απαντώ και ο Χάρρυ με κοιτάει κάτω με ένα μικρό χαμόγελο να εμφανίζεται στα χείλη του. Δεν φροντίζω το αγόρι της αλλά θα το έκανα εάν δεν με είχε πληγώσει με αυτό τον τρόπο.

«Δεν είμαι ακατάστατος, απλώς εκείνη είναι πολύ καθαρή» Σχολιάζει και στριφογυρίζω τα μάτια μου.

«Είσαι ακατάστατος» Η Άν και εγώ λέμε ταυτόχρονα.

«Θα δούμε ταινία ή θα με πειράζεται όλο το βράδυ;» Ο Χάρρυ κατσουφιάζει. Προχωράω στον καναπέ και κάθομαι κάτω προτού ο Χάρρυ κάτσει, ώστε να μην έχω να πάρω την αμήχανη απόφαση για το που να κάτσω. Μπορώ να τον δω να παρατηρεί τον καναπέ και εμένα, σιωπηλά αποφασίζοντας πόσο κοντά να καθίσει. Κάθεται δίπλα μου, ακριβώς δίπλα μου και νιώθω την οικεία ζεστασιά από την κοντινή μου θέση.

«Τι θέλετε να δούμε;» Η μητέρα του μας ρωτάει.

«Δεν έχει σημασία» Ο Χάρρυ απαντά.

After 2 - Greek TranslationWhere stories live. Discover now