4

5.2K 172 24
                                    

Druhý den 

Chloe 

Je další den a já jsem zase ve škole. Co bych taky jiného dělala že? Do školy a pak domů a pak zase do školy. Jako každý den. I když včera jsem  byla s Jazzy odpoledne venku a bylo to hrozně moc super. Jazzy mě vzala na kafe, zaplatila mi to. Nechtěla jsem, aby mi to platila, ale nenechala si říct. Takže jsme se domluvili, že až někdy zase půjdeme na kafe tak jí to zase já zaplatím. Takže doufám, že to bude už brzy. Nechci ji být dlužná. A hlavně pár peněz na kafe mám takže v pohodě. Táta každému z nás dává pár drobných třeba na jídlo do školy a tak. Takže jednou se třeba vzdám nějakého jídla a zaplatím kafe pro Jazzy. Jednoduché. 

,,Ahoj Chlo" usmála se Jazzy když přišla do třídy a sedla si vedle mě. ,,Ahoj" taky jsem se usmála a ona mě objala. Tohle je fakt hezký. 

,,Mám takovej skvělej nápad" usmála se a já přikývla a čekala, co mi řekne. ,,Takže zítra je to volno kvůli té opravě takže mě napadlo, že by jsi šla ke mě domů a přespala u mě. Byla by to taková úžasná přespávačka, budeme tam jen my dvě. Budeme zavřené v pokoji, sníme si pizzu a budeme se koukat na filmy, co ty na to?" usmála se a já na ní překvapeně koukala. 

,,Copak je? Ty nechceš?" zeptala se když jsem nic neříkala. ,,Jo chci. Ale tohle mi nikdy nikdo nenabídnul. Nikdy jsem neměla takovouhle kamarádku. Nikdy jsem nebyla na žádné přespávačce" ,,Tak tohle bude poprvý. To bude ještě lepší. Užijeme si to ještě víc. Takže dneska teda bude u mě přespávačka?" vypískla. 

,,A nebude to vadit tvým rodičům?" zvedla jsem obočí. ,,Jasně že ne. Mamka ráda pozná mojí novou kamarádku a tátovi tohle vůbec nevadí. Když ho nebudeme otravovat v obýváku u televize, což nebudeme tak mu to vůbec vadit nebude. A brácha? Ten bude určitě někde pryč když je to volno" řekla a já se usmála. ,,Tak super. Už se moc těším. Zajdu k sobě domů, řeknu to tátovi, zabalím si pár věcí a půjdeme k tobě" usmála jsem se a ona šťastně vypískla a objala mě.

*********

Je konec školy a my s Jazzy jsme se vydaly ke mě domů. Ukázala jsem jí náš opravdu maličký byteček, byla z toho hodně překvapená. Řekla jsem tátovi, že dnes budu u ní spát. Bylo mu to dá se říct jedno takže jsem si vzala jedno čisté tričko, pyžamo, kartáček, hřeben a vydaly jsme se k Jazzy domů. 

Za 15 minut jsme došly k velikému domu. ,,Tady bydlíš?" překvapeně jsem vydechla. ,,Jo" kývla. ,,Wow máte obrovský barák" ,,No to máš pravdu. Je až moc obrovský. V Kanadě jsme taky měli docela velký barák, ale zas takhle velký teda ne" uchechtla se. ,,Tyjo tohle bych taky chtěla" řekla jsem se smíchem a ona se na mě smutně podívala a vyndala klíče. 

,,Jazzy prosím nekoukej takhle na mě. Nechci lítost" ,,Ale mě je to fakt líto. Já mám dá se říct všechno, co chci a pak tu jsou lidi jako ty, co trpí. Je to nefér" ,,No jo no. To je život" pokrčila jsem rameny. Jsem už s tím prostě smířená. 

Jazzy odemkla a my jsme vešly dovnitř. ,,Jsem doma!" zakřičela Jazzy a já si začala sundavat boty a pak jsem překvapeně koukla na Jazzy, která šla normálně ve svých converskách asi do kuchyně. Nechápavě jsem se rozešla za ní jen v ponožkách. 

,,Takže tohle je ta tvoje nová kamarádka?" usmála se na mě hned už od pohledu hrozně milá paní. ,,Ano to je Chloe. Chloe tohle je moje mamka" řekla Jazzy a já k ní přišla a podala jí ruku, ale ona mě objala. ,,Jsem Pattie takže mi tak můžeš říkat." usmála se na mě a já se taky usmála. ,,Oh zlatíčko. Ty sis sundala boty?" zasmála se. ,,Uh ano" řekla jsem nechápavě. ,,U nás je zvykem, že prostě nosíme tady boty když je normální počasí. Když je pak zima a sníh nebo déšť tak si je sundaváme, ale jinak je tady nosíme. Takže si je jdi zase vzít, protože jsem tady nevytírala" zasmála se Pattie a já se taky trochu zasmála a šla si obout boty. 

IN LOVE✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat