13

5.2K 177 18
                                    

Chloe

Další den jsem byla zase doma. Už jsem doma třetí den. Modřina pomalu mizí takže si myslím, že zítra už do školy půjdu. Možná si myslíte, že to s tou modřinou trochu přeháním, ale mě se vlastně ani do té školy moc nechce. Takže to všechno svádím na modřinu.

Když jsem se ráno probudila a šla jsem do kuchyně tak jsem jenom překvapeně zírala na otce. On totiž uklízel v kuchyni. On uklízel! To je u něj hroznej nezvyk. No vlastně on snad nikdy neuklízel. To jsem dělala jen já a Layla.

,,Co to děláš?" Zeptala jsem se když dokonce utíral i prach. ,,Uklízím" zasmál se a já zvedla obočí.

,,Jestli už půjdeš zítra do školy tak mi dej omluvný list a já ti ty tři dny omluvím. Vím že nechodíš kvůli té modřině a za to se omlouvám" řekl mile a omluvně. Co to doprdele je? Takhle hezky se ke mě už dlouho nechoval.

,,Můžu tě o něco poprosit?" Zeptal se a já pořád omámeně kývla.

,,Tamhlety flašky" ukázal na linku, kde byly flašky piva, jedno víno a pak nějaký tvrdší alkohol. ,,Co s tím?" Zamračila jsem se. ,,Můžeš to prosím všechno vylít do umyvadla a pak ty flašky vyhodit?" Zeptal se a já ještě víc překvapeně se na něj podívala.

,,Co tak najednou?" překvapeně jsem se zeptala a on si povzdechl a sedl si vedle mě na židli. ,,Chci se změnit. Samozřejmě k lepšímu" ,,To určitě teď všechno předvádíš, protože zítra má přijít ta sociálka. Takže budeš dělat úžasného tatínka, ale pak se zase všechno vrátí do normálu" řekla jsem naštvaně.

,,Ne Chloe tak to není. Já opravdu chci být pro vás dobrým otcem. Vím, říkám to moc pozdě, ale uvědomil jsem si, že jsem hroznej debil. To, co jsem ti udělal za to se ti hrozně moc omlouvám. S alkohol končím a snažím si najít práci. Dnes za chvíli půjdu do práce na několik hodin. Už jsem si zamluvil na úklid asi deset kanceláří, abych měl co nejvíce peněz. A taky si hledám novou práci, lépe placenou a klidně kvůli Vám tam budu 15 hodin je mi to jedno. Vím, že vy s Laylou jste už velké, ale kluci mi tu ještě chvíli zůstanou a já se budu muset o něco postarat. A chci, aby jste se všichni měly dobře. S vaší maminkou jsme měli velké problémy, ale já jí fakt miloval a to, že umřela mě srazilo na kolena. Ale mám Vás a jste všichni jako maminka a už chci být tím správným otcem" dořekl to a pak se zvedl. Tohle bylo zvláštní. Mám mu to věřit?

,,Možná mi nevěříš, ale já to opravdu myslím vážně. Jestli budeš chtít ode mě odejít tak já to asi pochopím. Za to jak jsem se k tobě choval tak to pochopím. Ale taky si uvědom, že třeba v dětském domově nebudeš mít takovou volnost jako u mě. V dětském domově musíš být už v osm v domově, žádné noční vycházky. V deset je večerka. Žádné přespávání u kamarádů není možné a musíš s nima provádět ty všelijaké programy. A vím, že máš nějakou tu kamarádku takže s tou by jsi se moc nevídala kdyby jsi tam šla. Vím to, protože jsem v dětském domově vyrůstal" řekl, pousmál se na mě a odešel pryč.

Te'd opravdu nevím jestli mu to mám věřit. Když jsme byly s Laylou malé tak to byl fakt skvělý táta, ale pak odešel. No a od té doby, co počaly dvojčata a pak mamka umřela tak je to příšerný. Ale to jak říkal, že si chce najít fakt dobrou práci tak to mu možná věřím. Ale bojím se, že to jenom předváděl a pak to bude zase příšerný.

Když táta odešel úplně pryč z bytu tak jsem si lehla na gauč a pustila si televizi. Pořád musím přemýšlet nad tím tátou. Myslel to opravdu vážně? Co když teď chce udělat jenom dojem na socialku a pak se všechno vrátí do normálu? Co když to ale fakt myslel vážně.

IN LOVE✔️Onde histórias criam vida. Descubra agora