Kapitola 27.

123 18 6
                                    

Letěl trhavě. Co chvíli měl pocit, že spadne. Tupá bolest se proměnila v bodavou a let se stal nesnesitelným, ale zároveň jako by nic z toho nevnímal. Záleželo jen na ní a na tom že bude zase s ní. Pokud tam doletí včas. Pokud bude ona naživu. Nedovedl si představit, že už neuvidí její úsměv nebo že už s ní nebude mluvit.

Před ním se pomalu začaly objevovat věže Knighteru.

Zabije všechny, co mu budou stát v cestě. A jestli nebude na živu, tak je zabije všechny, ať budou po cestě nebo ne.

***

Temný hrad se před ním zdvihal z moře jako zpola potopená loď. Celé místo mu připadalo vlhké a odporné, a pokud by nemusel ani by se sem nepřiblížil.

Přistál kousek od hradeb, aby k sobě nepřitáhl pozornost a skryl se ve stínu.

Odlehlost hradu nijak nesnižovala dokonalost jeho obrany. Kromě hradeb zde byla masivní brána, střílny, padací most a mnoho stráží.

Stále ještě nevěděl, jak se zbavit křídel která mu zůstávala na zádech. Bolest nijak neustupovala a zabraňovala mu tak v jasném uvažování. Navíc si sám sebe nedovedl představit, jak nenápadně vklouzne do hradu s párem obřích křidýlek.

Možná mohl ještě počkat a zeptat se babičky jak se jich zbavit, nebo jestli zmizí. Protože babička očividně věděla všechno.

Posadil se na zem a zavřel oči. Snažil se uklidnit a vymyslet jak se dostane dovnitř.

***

Za chvíli se probudil. Netušil kdy usnul, ale věděl docela přesně, co ho vzbudilo.

Bolest v zádech tak nesnesitelná že si přál, aby umřel hned na místě a nemusel ji prožívat ani o minutku déle.

Křídla pomalu mizela a celé tělo se začínalo uklidňovat. Znovu se mu zpomalil dech a v zádech už cítil jen ozvěnu dřívější bolesti.

Halena zůstala ve vile a on měl na sobě jen krátké kalhoty. Chladný vzduch mu pomáhal se soustředit a ulevoval od posledních zbytků bolesti.

Ještě chvíli seděl na zemi a sledoval pohybující se stráže na hradbách. Snažil se zapamatovat, jak dlouho jim trvá, než se objeví.

Pak se mátožně zdvihl na nohy a došel k hradbám. Doufal, že když bude potichu a bude rychlý, nikdo si ho nevšimne a snadno pronikne do hradu. Nevěděl, kde přesně Lucy drží, ale rozhodl se, že začne v kobkách a bude pokračovat nahoru.

Počkal, až hlídka nad ním projde a pak začal pomalu šplhat. Šlo mu to dobře. Stejně jako tehdy když lezl na kostel v malém městečku. Aby z výšky mohl sledovat všechny obyvatele a najít pro sebe ten nejsilnější sen.

A teď byl tady. O pár měsíců později a šplhal po jiné zdi, ale důvod byl pořád stejný. Potřeboval ji najít. Protože bez ní nemohl být.

Lezl, co nejtišeji to šlo. Tiskl se břichem k hrubému zdivu a rozdíral si prsty do krve. Hlavně jen tiše a rychle. Zubatý vrch hradeb se rychle blížil a tak zpomalil. Snažil se spočítat, jak dlouho lezl a jak dlouho trvalo hlídce obejít hradby.

Zároveň ale pokračoval v lezení. Na okamžik zastavil a poslouchal. Neslyšel nikoho a nic. Rychle překonal poslední kus a přeskočil na druhou stranu hradeb. Ocitl se na dřevěném ochozu.

Dřív než se stačil napřímit, viděl za sebou muže s kopím. Zdálo se, že muž vzal hlídání hradeb jako možnost se vyspat. Natsuův skok ho ale probral. Snažil se teď natolik vzpamatovat, aby nevítaného návštěvníka zastavil.

Drakův polibekWhere stories live. Discover now