7. BÖLÜM 🌷VİCDAN MESELESİ🌷

10.8K 497 19
                                    

NEHİR'DEN DEVAM

Teneffüs zili çalınca biz de kantine indik. Ama Irmak hakkında konuşup duruyorlardı sürekli. Bugün okuldaki 7. günüm. Yani tam 1 hafta oldu ve bu 1 haftadır okuldaki herkeste Irmak'ı konuşuyordu. Yani değişmeden önce ki beni. Artık sıkılmaya başlamıştım. Alas ve Pamir'de sinirlenmeye başlıyorlardı ama hiç bir şey yapamıyorlardı benim için. Çünkü biz zaten onlardan intikam almak için bu okuldayız. Ama Alas ve Pamir eğer okuldakilere saldırırlarsa o zaman anlarlar bu işte bir şeyin olduğunu. Ve onun için de hiç bir şey yapamıyorlar.

4'ümüz herhangi bir masaya oturduk. Alas ve Pamir'de içecek bir şeyler almaya gittiler. Kısa bir süre sonra geri geldiklerinde hem içeceklerimizi içerken hem de konuşuyorduk.

Bizim masaya Poyraz ve çetesi de oturdular. Önce Poyraz olmak üzere ardından arkadaşları bize selam verdiler. Biz de onlara aynı şekilde karşılık verdik. Ama onlardan sonra da Sürtük Alev'ler de oturdular bizim masaya. Kesin Poyrazgil oturdu diye gelmişlerdir. Ama Poyraz şu son bir kaç gündür sürekli bana bakıyordu. Ne zaman göz ucuyla ona baksam onu da bana bakarken yakalıyorum her defasında.

Şu yan masa da yine Irmak hakkında konuşulduğunu duyunca hemen Poyraz'la grubu ve Alev'le grubuna dönüp;

"Ya bir şey soracağım. Şu 1 haftadır bir kız hakkında konuşuyorlar sürekli. Kim o kız?"

Bakalım ne söyleyecekler. Onlarında yüzlerinde bir an sinsi bir parıltı geçti gibi oldu. Bizimkilere baktığımda onlarda pür dikkat onlara bakıyorlardı. Onlarda merak ediyorlardı çünkü ne söyleyeceklerini. Konuşmaya ilk tabiki de Poyraz başladı.

"O şey yaa. Geçen sene bu okuldaydı. Okulun ezik kızı."

"Nasıl ezik kızı yani?" diye bir soru yönelttim tekrar. Cem'de benim ne yapmaya çalıştığımı çözmek ister gibi dikkatli bir şekilde yüzüme bakıyordu.

Bu sefer konuşan Alev oldu.

"İşte çok çirkin, şişko, sivilceli, gözlüklü bir şeydi. Hatta okulun en çirkini de o'ydu. Herkes onunla dalga geçer, alay eder ve 'ezik' diye seslenirdi."

Ben ise sinirlerime hakim olmaya çalışıyordum. Öykü, Alas ve Pamir'de öyle. Ve benden sonra da sorusunu soran Öykü oldu.

"Şimdi nerede peki??"

Cem'de, "öldü. İntihar etmiş."

Biz de şaşırmış gibi yaptık. Ağzımızdan da şaşırmış gibi, "neeee" nidası çıktı. Onlarda kafalarıyla onaylamakla yetindiler. Alas;

"Peki neden böyle bir şey yapmış kiii??" diye sordu şaşırdığını belli eden bir sesle. Meğer biz de ne iyi oyuncuymuşuz bee.

"İşte bizim okulun eziği aynı zamanda okulun sürtüğü de çıktı. Bütün okulun önünde de foyası ortaya çıktığı gün de intihar haberi geldi." diye cevapladı Alas'ın sorusunu Poyraz.

Yalancılar ne olacak. Neredeyse ağlayacağım şimdi. Ama hayır, şimdi değil. Şimdi olmaz.

Ben de düz tutmaya çalıştığım sesimle, "sürtük mü çıkmış. Peki siz bunu nasıl öğrendiniz.?" Bu sefer de benim sorumu Ali cevapladı.

"Bizim sınıftaki Fatih var ya. Hani okulun ilk günü sana asılmıştı da, sen de ona çok güzel bir şekilde haddini bildirmiştin. İşte onun içeceğine ilaç katmış. Ondan sonra da ne olduysa olmuş artık."

İNTİKAM ÇİÇEĞİ (İNTİKAM SERİSİ 2) Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora