9. BÖLÜM

10K 460 53
                                    

"Sen Irmak'sın. Geçen sene ki eziklenen kız."

Ben Cem'e şaşkınca bakarken, onun son söylediği şey daha da şaşırmama sebep olmuştu.

"Ama bir şeyi merak ediyorum. Geçen sene sana o iğrenç iftirayı attıklarında o zaman ispatlayabilirdin. Neden ispatlamadın. Hiç bir şey yapmadın."

İşte daha da fazla şaşırdım. Nasıl yaa, Cem bunları nereden biliyor. Acaba nasıl ispatlayabileceğimi de biliyor mu?

"Ve nasıl ispatlayabileceğini de biliyorum."

Ben sesli mi düşündüm. Bunu ona da dile getirdim.

"Ben sesli mi düşündüm.?"

Gülümseyerek olumlu anlamda kafasını salladı. Ama o bütün bunları nereden biliyor. Yok ben bunu ona da sormadan yapamayacağım. Zaten bana yardım etmesinden anlamılıydım. Gerçi hâlâ bana neden yardım ettiğini çözemedim ama.

"Sen- sen bunları nereden biliyorsun?"

"Bakışlarından. Herkese - kendi arkadaşların hariç, öfke, kin ve nefretle bakıyorsun çünkü."

Hayır, bu hiç bana inandırıcı gelmedi nedense. Yani, o gün bana yardım edip benim hiç bir şey yapmama gerek kalmadan Cem öldü göstermişti beni. Ve bu yardımı da yapabilmesi için benim planımı bilmesi gerekir. Her şeyi geçtim, neden bana yardım etme gereği duydu. Bunların bir açıklaması, bir nedeni mutlaka olmalı. O zaman artık bir şeylerin ortaya çıkma zamanı gelmiştir. Hemen Cem'e dönüp;

"Hayır bu cevap pek yeterli değil. Mesela sen neden bana yardım edip bana kalmadan beni öldü gösterdin herkese. Senin bunu yapmam için benim planımdan haberin olman lazım."

Şimdi de şaşırma sırası o'ndaydı.

"Sen bunu nereden biliyorsun."

"Konuşmalardan duydum. Şimdi sen bana söyle. Sen kimsin. Neden bana yardım ediyorsun??"

"Çok yakında öğreneceksin. Şimdi değil. Çok yakında."

"Haa yani, bunun bir sebebi var."

Sadece başını sallamakla yetindi.

"Peki neden göstermedin oradaki doğum lekesini. Sonuçta o iğrenç fotoğraftaki kızın vücudunda doğum lekesi yoktu. Çünkü o sen değildin. Ama sen doğum lekeni göstererek o fotoğraftakinin sen olmadığını ispatlayabilirdin. Neden yapmadın?"

Oha yaaa. Cem bunu da biliyor. Onun bilmediği ne var, gerçekten merak ettim işte. Benim doğum lekem olduğumu nereden biliyor.

"Sen, sen benim doğum lekemin olduğunu nereden biliyorsun?" diye sordum şaşkınca. Ardından da, "nerede olduğunu da söyle tam olsun bari." dedim alaycı bir tavırla.

Cem'de gülerek, sonra da bilmiş bir ifadeyle, "sağ omzunda, yıldız şeklinde bir doğum leken var. Ve bunu da ancak dikkatli biri farkedebilir zaten Poyraz ve Alev'de farkedememiş. Yoksa o iğrenç fotoğraf için seninle aynı olan doğum lekeli bir kız bulmaya çalışırlardı, ki bu da imkansızdır herhalde. Çünkü sen öyle sürtük bir kız değilsin. Zaten seninle o doğum lekenin aynısından da kimse de yoktur herhalde."

Onun söylediklerini şaşkınlıkla dinliyordum.

"Ve ben bir şeyi daha merak ediyorum aslında. Neden şu an o doğum lekeni saklamaya çalışıyorsun."

İNTİKAM ÇİÇEĞİ (İNTİKAM SERİSİ 2) Where stories live. Discover now