˹ hat ˼

502 80 11
                                    

"milyen szép reggelünk van-"

"fogd be, hangos vagy." kiabált jaemin az erkély mellett elsétálva, ezzel megakadályozva renjunt, hogy kiüvöltse magát.

a kínai csücsörített, és nézte, ahogy a pink hajú elsétál. nem sokkal később pedig már jeno társaságát élvezhette. a fiatalabb csak elkuncogta magát, amikor meghallotta mit mondott jaemin renjunnak.

"miért van ilyen rossz kedve?" fotgatta meg a szemeit az említett.

"ő mindig ilyen." állt be jeno renjun mellé. "vagy talán nem mennek jól a dolgai a barátnőjével."

renjun szeme majdnem kiesett a helyéről, "van barátnője?"

"tudom, elég sokkoló. én is azt hittem-"

"ki gondolta volna, hogy egy lány képes elviselni a forrófejűségét? minden tiszteletem az övé."

jeno sóhajtott, "jobb lenne ha egy fiú lenne."

renjun oldalra fordította a fejét. nem akarta elhinni, amit jeno mondott, "várjunk, jeno..."

jeno megmutatta a híres mosolyát, és a mutatóujját az ajkaira helyezte, "shhh."

pár pillanattal később jaemin tűnt fel a semmiből, és meglátta a mosolygós jenot renjunnal. csak felhúzta a szemöldökét, gyanított valamit, de nem nagyon érdekelte. van egy barátnője, akihez most mennie is kell, és az sokkal fontosabb.

"jaemin?"

a pink hajú elfordította a fejét. nem akarta, hogy furának tartsák, amiért eddig őket bámulta, "elmegyek."

"várj mi?" renjun odasietett a magasabbhoz, és elkapta a csuklóját, mielőtt elmehetett volna, "nem mész te sehova. megegyeztünk, hogy ma kitakarítjuk a házat!"

"pontosabban te és jeno egyeztetek bele. én nem mondtam semmit." jaemin lefejtette renjun apró kezét a csuklójáról, ami után csak égető érzés maradt.

"ez nem fair." dobbantott renjun a lábával.

jaemin néha elgondolkodik azon, hogy hogyan lehet a kínai a bébiszitterük, amikor ő maga úgy néz ki, mint egy baba. "most van egy randim, amire el kell mennem, sziasztok."

mindketten végignézték, ahogy jaemin felkapja a kocsikulcsot, végigsétál a folyosón, lemegy a lépcsőn, majd az ajtó csapódásából következtetve elhagyja a házat. pár pillanattal később pedig a kocsi motorja hallatszódott, majd az is elhalkult. 

"van kocsitok?" fordult jeno felé renjun leesett állal.

"igen, miért?"

amennyire szeretne ő is egy autót, annyira lusta nekikezdeni tanulni vezetni. azért  nem fogod megkapni a jogosítványod, ha megválaszolsz pár kérdést. vezetned kell, amitől renjun eléggé fél.

"hé, ne legyél szomorú, mert jaemin elment." veregette meg jeno az alacsonyabb vállát, "én itt vagyok, és ketten is ki tudjuk takarítani a házat."

"verseny a nappaliig?"







"várjál aahhh!" futott ki renjun egy kiabálás kíséretében a fürdőből, jeno elől menekülve, mintha csak az élete múlna rajta. 

renjun vizes lábnyomokat hagyott maga után, amin a  fiatalabb majdnem el is csúszott, de ez nem akadályozta meg abban, hogy tovább kergesse. jeno csak somolygott, amikor a konyhába ért, mert tudta, hol rejtőzik renjun.

de úgy tett, mintha fogalma se lenne, "vajon hol lehet ez a bébiszitter."

a kínai mindkét kezét a szájára tapasztotta, nehogy véletlenül is kiadjon valamilyen hangot. az asztal alatt bújt meg, és örömtáncban tört ki, amikor látta a lábakat elsuhanni. körbeforgatta a fejét, és nem látta sehol jenot. azt hitte biztonságban van. 

de mihelyst megfordult, az emlegetett arcával találta szembe magát.

"bú."

renjun sikítva ellökte maga mellől jenot, és gyorsan kimászott az asztal alól.  szerencse, hogy olyan apró, ezért könnyen ment neki. ellenben jenoval, aki beverte a fejét., majd követte a kínait isten tudja hova.

csupa szórakozásból állt a takarításuk. itt-ott játszottak, és a nappalit kétszer is ki kellett tisztítaniuk. azt gondolták, hogy nem fognak végezni aznap. ami végül nem így lett, mert késő estére készen voltak. nem hibáztathatjuk őket, a ház túl nagy volt kettejüknek. egy csomó szoba volt, de renjun esküdni mert volna, hogy még mindig van pár, amire nem jutott idejük, de nem gondolt erre túl sokat.

legalább befejezték azokat a helyeket, ahova gyakran járnak. 

fáradtak voltak, de cserébe nagyon jól szórakoztak. jaemin bánhatja, hogy kihagyta.

lehuppantak a hatalmas ágyra jeno szobájában, és a lihegéseik betöltötték a szobát. elkuncogták magukat, ami végül nevetésbe torkollott.

"ma szórakoztam a legtöbbet, mióta ebben a házban élek." mondta jeno, a plafonra nézve.

renjun álla leesett. oldalra nézett, és találkozott jeno oldalprofiljával. "ezek szerint egy csomó mindent kimaradhatott az életedből."

jeno is ugyanazt csinálta, így már egymást nézték. olyan volt, mintha az idő megállt volna körülöttük, amitől megijedtek egy pillanatra, mert nem csináltak semmi különöset, csak egymás szemébe néztek. egyikőjük sem fordult el, és nem is tervezték.

hogyha nem lett volna valaki, aki úgy köhög, mintha mindjárt megfulladna.

"milyen dráma ez?" kérdezte jaemin az ágyon fekvő fiúktól, akik most őt nézték.

nem is vették észre, hogy megjött. annyira elvesztek volna egymás szemében, hogy nem is hallották a lépéseket?

jaemin odament jeno szekrényéhez, és kivett két használatlan törölközőt, és odadobta a fiúknak, akik csak zavartan néztek előre, tudva mi történt az előbb. a pink hajú csak felhúzta az orrát az előbb látott gusztustalan pillanaton.

"most, hogy befejeztétek a takarítást, ideje nektek is mosakodni." fogta be az orrát, "bűzlötök."

renjun felpillantott jenora, aki egész eddig őt nézte. mindketten gyorsan elfordították a fejüket, és pír jelent meg arcukon.

"i-igen, kéne.."

renjun felállt, "é-én a másik für-fürdőszobát f-fogom használni.."

jeno bólogatott, "öhm.. pe-persze..oké..vi-igyázz amíg od-odaérsz..."

renjun lenézett a földre., "o-oké.."

amint elhagyta a szobát, jeno fejbe verte magát, mire csak egy furcsa pillantást kapott jaemintől. csak nyafogott, miközben a párnába temette az arcát.

"most komolyan, jeno? vigyázz amíg odaérsz?" jeno újra megütötte a fejét, "ez csak a fürdőszoba, a folyosó másik végén!"

és jaemin tanúja volt annak, ahogy az idősebb leidiótázza saját magát. "ez olyan buzis volt tőled, jeno."

a másik felnézett, és csak egy gúnyos pillantásra telt tőle, "talán mert az vagyok? nem úgy mint te."

ezután elhaladt jaemin mellett, nem feledkezve meg arról, hogy vállon lökje, mielőtt bement volna a fürdőbe. 

jaemin elfintorodott, "undorító."



























↬folytatás következik ↫


bébiszitter | norenmin [fordítás]Onde histórias criam vida. Descubra agora