Bölüm 50

299 16 8
                                    

" Merhaba Hayal Hanım babanız şuan toplantıda bilginiz olsun isterseniz odasında bekleyebilirsiniz." olur anlamında başımı sallayıp odaya girdim. Masasına ilerleyip etrafta gözlerimi gezdirdim. Klasik bej rengi duvarlar kahve tonlarında ki deri koltuklar ve üzeri her zaman toplu olan çalışma masası. Yalnız bu gün dikkatimi çeken o masanın üzerinde duran CD vardı. Yaklaşıp CD yi elime aldım. Üzerinde bir şey yazmıyordu arkasını çevirip baktığım da yazan isimle nefesim kesildi. Burada yazan kişi benim annemdi...

Sevgili okuyucum
azure_mizgin
seçtiği şarkı iyi okumalar...
**************************************

Odaya yaklaşan adım seslerini duyunca CD yi alıp hemen çantama koydum. Hemen karşıda duran kahve deri koltuğa oturdum. Telefonumu elime alıp oynuyormuş gibi yapmaya başladım.O sırada kapı açılıp babam içeri girdi.

" Meleğim hoş geldin geldiğini duyunca hemen geldim hayırdır seni buraya hangi rüzgar attı."  anlaşılan benim bir şey bildiğimin farkında değil. Ayağa kalkıp kapıyı kapattım ve babamın karşısına geçtim.

" Bana söyleyecek bir şeyin var mı baba?" sanırım babam durumun ciddiyetini anlamış olacak ki yüzündeki gülümseme dondu.

" Bir şey mi oldu Hayal iyi misin?" işte şimdi oda benim gibi ciddi olmuştu.

" Emin ol çok şey oldu ve ben nereden başlayacağımı bilmiyorum ben başını getireyim eminim ne demek istediğimi anlayacaksın. Mesela uyuşturucu kaçakçılığı desem bu bir şey çağrıştırdı mı sana çünkü hikayenin geri kalanını senden dinlemek için gelim buraya eminim ki söyleyeceğin şeyler vardır." her bir cümlemde babamın ne kadar şok olduğunu gördüm sanırım  benim bunu hiç öğrenemeyeceğimden o kadar emindi ki bu soruya nasıl cevap vereceğini bilemedi.

" Hayal bunu nasıl öğrendin bilmiyorum aslında nereden başlayacağımı da bilmiyorum sana ne söylesem bahane olacak bunun mantıklı açıklaması yok gibi duruyor farkındayım ama önce dinle beni. Yıllar önce annenden ayrıldıktan sonra işlerde kötü gitmeye başladı iflasın eşiğindeydik bu çukurdan nasıl çıkacağımı bilmiyordum bir ortak lazımdı fakat kimse ne ortak olmak istiyor nede yatırım yapmak. Annenin hayatımızdan çıkmasıyla zaten allak bullak olmuştum birde her şey ters gitmeye başlayınca bunalıma girmiştim bir çözüm bulmam gerekiyordu. Bende çözümü bu şekilde buldum İngiltere den alıp Türkiye de satmaya başladım neredeyse kısa sürede işleri düzene soktum büyün borçları ödeyip ikimiz için yeni hayat kurdum." son kurduğu cümleden sonra öfkeyle yanına yaklaşıp bağırmaya başladım.

" Sen başkalarının hayatlarını çalıp bizim hayatımızı o yığının üzerine kurdun sen baba senin yüzünden kaç kişi canından oldu. Seni bilmem ama ben bu yükle daha fazla yaşayamam artık senin tek kuruşunu istemiyorum." ne söylersem söyleyeyim bundan sonra fayda etmez ne ona ne bana o yüzden bu konuşmayı daha fazla uzatmak yerine koltuğun üzerinde duran çantamı aldım ve odadan çıktım. Şirketten çıkıp arabama bindim ve hızla sürmeye başladım. Yüzleşmenin zor olacağını biliyordum kendimi buna hazırlamıştım ama düşündüğüm kadar hazır olamamışım. Gözlerimin dolmasına izin vermeyecektim onun için bir daha asla ağlamayacağım. Bundan sonra hayatımda sadece Demir olacak beni sadece o bu kadar çok seviyor. Demir'i düşünmeye başlayacakken telefonum çaldı. Bir yandan yola bakarken diğer yandan yan koltuğa fırlattığım çantamdan telefonumu çıkardım. Arayan kişiyi görmem yüzümde gülümseme oluşmasına sebep oldu. 

ASİ VE MAVİWhere stories live. Discover now