33💌

18.6K 1.9K 200
                                    

~Emojinin ne demek olduğunu biraz araştırdım. Oldukça hoş. ;)
Yine de emoji yerine seni gülümsetecek cümleler kullanmayı tercih edeceğim. Eğer öyle cümleleri terci edersem, senin gerçekten gülümsediğini hissedebilirim. Yabancı ile durumlar nasıl? Karakteri hakkında bir çıkarıma vardın mı? 2019 yılında durum nasıl bilmiyorum ama 1979 yılında öyle insanlar çok var. İnsanlık gereği yardım eden ve bir insanı sırf insan olduğu için seven. Ben çok anormal karşılamadım ama sen yine de dikkatli ol. Burada bahar havası var. Sakura ağaçlarının pembe çiçekleri açtı ve evimizin olduğu tepeciğe çıkan yolun sağlı sollu ağaçları muhteşem bir görüntü oluşturdu. Bu mektubu yazarken odama güzel bir bahar havası doluyor. Umarım sen de iyisindir. Ve iyi olursun. Görüşmek üzere. Ve tam istediğin şekilde sonlandırıyorum.~

;)

Yüzümde gerçek bir gülümseme bırakarak sonlanan mektubu okumayı bitirdiğimde odamın penceresinden dışarıya baktım. Aynı evde oturduğumuz için tarif ettiği ağaçlar da olduğu gibi duruyordu. Ancak bizde bahar değil sonbahar havası vardı. Sakuraların kurumuş ve ölü dallarına bakarak iç çektim.

Mevsim bile ölümü hatırlatıyordu bana.

Acılı ve zavallı ulu bir ölüm.

Pencerenin pervazına yaşlanmaktan vazgeçip yeniden masama döndüğümde Ehven'in satırları ile karşılaştım. Öylesine düzenli yazıyordu ki. İnci gibi, özenle.

Edebi konuşmayı bir kenara bırakalı daha çok yakın hissediyordum. Sanki bir ütopyanın iki sahibiymişiz gibiydi.

Kabullenmiyordum. Kabullenemiyordum. Yine de reddetmek istemiyordum. Böyle karanlık bir hayata kandil gibi yanıveren bu insanı reddetmek istemiyordum.

Ehven çoktan yürekten benimsediğim biri olmuştu bile.

Belki de öylesine zavallıydım ki, yürekten benimsemenin bile ne olduğunu bilemeyecek durumdaydım.

Ona yeni bir mektup yazmak için masamın başına oturduğumda yazmadan önce düşünürken tebessüm ettiğimin farkına vardım. Onunla irtibata geçmek ciddi ciddi beni mutlu ediyordu.

Gözlerimi kapatarak 1979 yılında olduğumu düşündüm. Mevsimlerden bahar. Günlerden huzur. Duygulardan sevgi. Ve bir de sen. Benim tek dostum...

CEVAP 1979Where stories live. Discover now